dilluns, 26 d’octubre del 2009

Curses per al més de novembre

No hem acabat el setembre i ja estem pensant en les curses que previsiblement farem durant el desembre. Com ja he dit en escrits similars, és una previsió que potser no s'acabarà complint del tot, i així mateix oberta a canvis varis. Però si més no la intenció hi és. Doncs bé, les curses que m'han cridat més l'atenció són les següents:

- La VI Mitja Marató de Salou el matí del diumenge, 8 de novembre. Això ja comença a "picar" una mica i ja són paraules majors. Aquesta serà la nostra primera mitja marató de la temporada (que no de l'any) i ens l'haurem d'agafar amb molta seriositat ja que segurament ens donarà una idea de quin és el nostre estat de forma actual (ja avenço que no és millor que fa uns mesos). Per tant, no seria forassenyat prendre'ns-ho amb una certa calma i com si fos un entrenament de cara a altres fites més llargues (llegeixi's marató). En definitiva, que no compto que fem un millor temps que altres mitges anteriors. Tot i així, té de bo que el seu perfil és força planer, gairebé arran de mar, així com també que ens dóna peu a planificar una escapada de cap de setmana per la zona. Ja posats, si veiem que no ens sortirà una bona cursa podem fer una marrada cap a Portaventura i deixar-nos d'hòsties.

- La I Volta a l'Estany d'Ivars d'Urgell (10 km) el matí del diumenge 22 de novembre. Aquesta és un cas una mica curiós perquè des que la vaig veure anunciada li vaig posar l'ull a sobre, tot i que no compto que es diferenciï gaire d'altres curses fetes en aquesta mateixa distància i per les Terres de Lleida. M'imagino que per tractar-se de la primera edició i en un raconet de món no serà una cursa multitudinària, cosa que valoro positivament, a més del fet que previsiblement s'hi viurà un caliu més familiar (en certa forma, una cursa com la de Puigverd de Lleida, Vilanova de Bellpuig o Torà, entre altres). A més, em fa gràcia veure un estany que darrerament ha recuperat les seves antigues aigües, després de molts anys d'estar dessecat. Què voleu que us digui? D'estanys com aquest no se'n veuen gaires per la geografia catalana i perquè us en feu una idea, ocupa una superfície d'unes 126 ha. o el que és el mateix, l'equivalent a altres tants camps de futbol.

Si seguíssim la tònica habitual de fer unes 3 curses mensuals hauríem d'afegir-ne una altra. Ara bé, als diferents calendaris consultats no n'he trobat cap més que m'atregui especialment o no tant com aquestes dues. Tot i així, hi ha també altres opcions que val la penar de tenir en compte, encara que alguna més factible que altra. Així doncs, en primer lloc, tindríem la Cursa del Pont de Vilomara Memorial Alcalde Evaristo (10 km), el diumenge 1 de novembre. Té de bo que es fa a tocar de Manresa però vés a saber per quin motiu, aquesta cursa no m'ha atret en cap moment; potser per la malaestrugança que sembla arrossegar ja que fa dos anys la van suspendre per la mort de l'alcalde del poble (d'aquí el nom) i l'any passat crec que la van haver de retallar per la pluja. Com a alternativa, i per canviar una mica de registre, ens vam plantejar també de participar el mateix dia a la VII Duatló Popular de Puig-reig ja que a priori, la dificultat i duresa de la prova són, creiem, assumibles per a les nostres modestes possibilitats. Al final, però, ni una ni l'altra: hem decidit que el dissabte d'aquell cap de setmana farem un entrenament llarg com a preparació de la mitja marató de Salou i de pas fer espai a l'estómac per a la Castanyada. Que carai, les tradicions són per conservar-les.

Hi ha una tercera opció interessant per la zona on es fa ja que tractant-se del Moianès el gaudi d'un entorn paisatgístic deu estar garantit. Em refereixo a la 4ª Cursa de Muntanya de Castellterçol (d'11 km) el diumenge 15 de novembre. Té de dolent, però, que quan apareix la paraula "muntanya" m'ho he de rumiar dues vegades abans de fer el pas. Tot plegat, que com veieu aquest proper mes de novembre sembla que no tingui un ventall prou ampli i alhora atractiu de curses per fer. Potser és que sóc un pèl "perapunyetes".

2 comentaris:

  1. Ei hola Juan Carles. Felicitats per el teu blog i per les teves curses. No et coneixia però ara si et veig per el c. Barcelona ja ens saludarem !!
    alba

    ResponElimina
  2. Hola Alba, mentre jo pugi corrent i tu ja estiguis de baixada ja ens saludarem pel c/ Barcelona. A reveure,

    JC

    ResponElimina