dimecres, 29 d’abril del 2009

Continuem corrent al cinema?

El que es promet es compleix. Tot seguit teniu una altra breu relació de pel.lícules en què el córrer és el seu leitmotiv.
  1. El 1982 Mariel Hemingway (néta del famós escriptor nord-americà) va protagonitzar la pel.lícula Relacions prohibides (en anglès Personal best) en què dues atletes mantenen una relació amorosa mentre s'entrenen per competir als Jocs Olímpics de Moscou. Ja us podeu imaginar que en aquella època no era gens habitual veure al cinema escenes de sexe entre dones (llevat que fos en aquelles sales fosques amb una X a la porta) i malgrat els intents de boicot que va haver-hi, la pel.lícula va ser un gran èxit de taquilla.
  2. El 1988 dues cadenes de TV van produir la minisèrie The four minute mile sobre el corredor Roger Bannister (interpretat per l'actor Michael York), qui al 1954 va ser el primer en córrer la milla (1.609 m.) per sota dels 4 minuts. Val a dir que durant molt de temps això va ser una proesa i foren molts els corredors que ho intentaren. La sèrie reflecteix una època en què s'entenia aquest esport com a quelcom totalment amateur, on la principal motivació dels atletes era la pròpia superació, lluny de la professionalització que vindria després.
  3. El 1991, l'encara desconegut per al gran públic Brad Pitt, va participar a la pel.lícula Triomf amarg (en anglès Across the tracks). És una història de gels i rivalitat entre dos germans molt diferents quant al tarannà (Pitt és el "bo") i que acaben enfrontant-se en una competició d'atletisme per aconseguir una beca.
  4. Per acabar aquest breu repàs cinematogràfic, tenim la pel.lícula En busca d'un miracle (en anglès Saint Ralph), de l'any 2005. Breument, va d'un nen que convençut que els miracles existeixen i que poden salvar la seva mare d'una malaltia terminal, intenta demostrar-lo guanyant la marató de Boston. No cal dir que és una pel.lícula idònia per aquella gent que li agradi plorar i gastar un paquet sencer de clínex eixugant-se els ulls.
I fins aquí la segona píndola d'aquest breu repàs cinematogràfic. En un tercer "post" de cinema us posaré una dosi extra de pel.lícules on el fet de córrer no és l'argument principal però hi surt en un segon pla. Una mena dels bonus tracks dels Cds de música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada