dilluns, 31 de maig del 2010

Perdoneu: algú ho havia de dir!

Fa uns dies vaig fullejar a la biblioteca del Casino de Manresa –una de les joies culturals de la ciutat- el darrer número de la revista "Maratón" on s'inclou una secció amb la crònica d’algunes de les curses fetes recentment; doncs bé, em va cridar l’atenció la de la cursa de Gironella del passat mes d’abril (16,7 km.). En un paràgraf del text s'afirma que hi ha hagut una elevada participació però si després feu una ullada a la classificació comprovareu que hi van córrer només 41 corredors. Desconec què entén l’autor de la crònica per “elevada participació” però vaja … el sentit comú em porta a pensar que una quarantena no és una xifra com perquè s’hagi de mobilitzar tota una ciutat i es necessiti d'una logística impressionant. I més si tenim en compte que només suposava un 10% del límit de les inscripcions.

Això coincideix amb un altre fet amb el qual no hi té res a veure però que tots dos alhora m’han fet pensar. Resulta que als darrers programes del Polònia de TV3, surt el diputat d’ERC Joan Tardà (un que és més conegut pels seus estirabots verbals que per cap altra cosa) dient allò de “algú ho havia de dir”, o sigui revelar a crits veritats palmàries i que ningú més s’atreveix a dir perquè potser són incòmodes, per no quedar malament, etc. Per fer-vos una idea, una que va deixar anar és aquesta: “Els volcans de la Garrotxa, com a volcans són una merda”. I no li'n trec part de raó, bo i veient la darrera erupció volcànica a Islàndia. Així doncs, i relacionant-ho amb la cursa de Gironella, diria el següent: “Aquesta cursa ha tingut una molt baixa participació” i perdoneu però algú ho havia de dir.

I ja posats, podríem pensar en altres “veritats” d’aquesta mena sobre el món de les curses populars. Aquí en teniu unes quantes:
  • La cursa del Corte Inglés és una "pantotxada" de les més grans. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • La "Cursa Internacional del Riu Cornet" (Sallent) no en té res d'internacional. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • Les curses de dones són sexistes. Per què no una només d'homes? Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • En algunes curses hi ha gent que està de més. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • En algunes altres hi ha més gent del compte. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • En algunes curses hi ha corredors que es pensen que estan en una desfilada de models. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • El preu d'inscripció en algunes curses és massa car per al que després t'hi trobes. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • La bossa d'obsequis d'algunes curses valdria més que fos donada a beneficència. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  • De vegades, l'organització no sap reconèixer els seus propis errors. Perdoneu però algú ho havia de dir.
Que consti que això no és cap crítica sinó una d'aquelles reflexions sobre aspectes que molt sovint pensem però que després ens els guardem o només els comentem en petit comitè. Per cert, identifiqueu el personatge d'en Tardà a la imatge adjunta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada