dimarts, 1 de juny del 2010

Marató i ciència per TV

La gent que em conegui sap que no sóc gaire amant de la televisió que es fa avui dia al nostre país ja que pel que acostumen a fer, val més dedicar el temps a altres aficions més gratificants que no pas perdre'l estúpidament. És ben bé que això de la TDT no ha fet més que multiplicar la merda que ja teníem d'abans, és a dir els programes del cor, de frikys i famosos de pacotilla, de reportatges banals, de futbol (faltaria més!), pel.lícules mutilades per la publicitat i poca cosa més. De tant en tant, però, hi ha alguna "perla" que val la pena seguir si un es vol desmarcar d'aquest panorama tan desolador i demostrar tenir unes altres preferències. Doncs bé, en aquesta línia, el C33 emet la nit dels dimecres (i el repeteix després altres dies) un magnífic programa que tracta temes molt diversos relacionats, sobretot, amb la ciència i tecnologia, explicats d'una forma molt didàctica, curiosa i que tot plegat fa que sigui, per mi, un dels millors programes d'aquest àmbit que es pot trobar a la graella televisiva. Es tracta del programa "Quèquicom" i els seus presentadors són en Marc Boada i Toni Mestres mentre que té com a reporters en Pere Renom, Miquel Piris i Samanta Vall. Val a dir que tots cinc ho fan molt bé.

I si us esteu demanant què fa aquesta "píndola" científica i de televisió en el blog doncs té una molt bona explicació. Tafanejant pel seu Web he "descobert" que el reportatge de demà està dedicat a ... ni més ni menys que a la preparació d'una prova de marató. I per il.lustrar-lo que millor que sigui un dels seus reporters qui agafi el bou per les banyes i s'hi posi a fer-ne una, en concret la de Barcelona d'enguany, així, com qui no vol la cosa. Així, fent servir en Pere de conillet d'índies el reportatge ens explicarà com afrontar la prova amb garanties: la prova d’esforç, l'alimentació, el calçat, l'anatomia, la fisiologia i la psicologia seran aspectes clau perquè el corredor pugui fer els 42 km i arribar a la meta amb èxit. El programa, a més, també donarà consells de com prevenir lesions. Per suposat que si entreu al Web després es pot tenir accés al vídeo del reportatge. És a dir, que si demà no el podeu veure, teniu més oportunitats perquè no us el perdeu.

Qui sap si després de veure'l m'adonaré que haver corregut la marató va ser un acte temerari o pel contrari, vaig anar d'allò més preparat? Qui sap si després de veure'l m'animaré a fer-ne alguna més? Coneixent una mica per sobre el tractament dels temes que han fet als anteriors reportatges, estic del tot convençut que el de demà pagarà molt la pena per a gent que, com nosaltres, ens agafem el córrer com una activitat ben bé popular. Per un cop que fan alguna cosa per l'estil i que no coincideix amb "lo puto" futbol, no em direu que us el deixareu passar? Penseu que a aquesta franja horària les alternatives als altres canals fan riure, per no plorar. A no ser que la vostra parella us reclami per fer una altra mena de marató, abans que el petit es desperti!

2 comentaris:

  1. Molt interessant el reportatge. Tracten el tema sense quedar-se només a la superficie, i es d'agrair aquest tipus de programa a la TV actual.
    Gràcies per la recomanació!!!

    ResponElimina
  2. De res, de fet, aquest és un programa que tinc a l'agenda per estar-ne al cas de reportatges interessants. No va ser casualitat que me'n vaig assabentar sinó que cada setmana miro al Web a veure què fan.

    Salutacions.

    ResponElimina