diumenge, 13 de novembre del 2011

Curses de muntanya: ¡más madera!

Mitjançant el Frans -que no se'n perd ni una- m'assabento que ha nascut un nou circuit de curses de muntanya a la comarca del Bages organitzat per l'Anbaso Club Esportiu. Val a dir que reconec que no sé d'on prové aquest nom una mica "curiós" ni a què fa referencia, i tampoc he trobat pel Web cap pàgina que ho expliqui. Ara bé, i segons tinc entès, es tracta d'una competició de curses de BTT que es fa per la Catalunya Central (Bages, Anoia i Solsonès) però tampoc m'he entretingut gaire a esbrinar quantes són i on es fan, doncs si ja em costa ser competitiu en curses a peu, encara més en BTT i per això, ni se m'ha passat en cap moment pel cap de fer-ne alguna ... de moment. De totes formes, i pel poc que sé, diguem que no són simples pedalades de pa sucat amb oli.

Doncs bé, aquest circuit de curses l'han anomenat "ARCS" i agrupa quatre proves en quatre pobles del Bages: Aguilar de Segarra, Rajadell, Callús i Súria i es duran a terme entre aquest novembre i el gener del 2012 (suposo que aquest nom ve de les inicials dels municipis, i per aquest mateix ordre). D'acord amb la informació que tinc les curses tenen característiques semblants tot i que com es diu a la web, la peculiaritat de cada un dels pobles donarà un toc especial a la cursa en qüestió. Però vaja ... no ens enganyem, còmoda no crec que ho sigui cap d'elles. L'organització les ha definides com a "curses de muntanya de petit format", que rondaran al voltant dels 10-15 km. i amb desnivells positius que en algun cas superarà els 500 m. (la previsió és que el corredor més ràpid s'hi estigui 1h:15'). I tot això en zones on es combinen els corriols, trams tècnics i altres de més trenca-cames. etc. Ergo, l'ideal per a mi!! En l'afany de captar "seguidors", l'entitat ja diu que aquesta és una bona opció per a tota aquella gent que vulgui fer el salt de les curses populars de 10 km. cap aquesta altra modalitat, i que no s'atreveixen (aquí m'incloc jo) amb les curses de muntanya de més volada, que acostumen a ser més llargues i dures. Altrament dit, el circuit ARCS té la mesura idònia per llençar-se a la piscina: recorreguts ideals, desnivells que no superen els 4 dígits, una certa duresa i diversió assegurada.

D'altra banda, com a curses que són també hem d'esperar un cert esperit competitiu i el que això comporta, és a dir, classificacions, puntuació, trofeus per als primers, etc. Darrera d'aquesta iniciativa hi ha, segons diu la web de l'entitat, l'objectiu d'ampliar l'oferta esportiva del territori -com si no n'hi hagués prou!!- i sembla ser que ja s'hi han posat doncs estan fent el salt de la BTT cap a altres activitats: curses d'orientació, raids, cros, caminades, etc. De totes formes, els meus fidels seguidors ja saben que quan en una cursa apareix el qualificatiu de "muntanya" intento esquivar-la sigui com sigui i triar altres opcions més planeres i per a mi, més còmodes doncs com ja he comentat altres vegades, tinc el llindar de patiment bastant baix i en aquesta vida ja patim, i ho farem encara més, per altres qüestions més importants.

Ara bé, pensant en les opcions d'aquí a final de mes, hi ha uns quants números perquè hi hagi un canvi: a l'entrada que vaig escriure de les possibles curses a fer aquest mes parlava de la "Navarclina" com una bona alternativa a tenir en compte. Però potser canviaré aquesta per la primera del circuit ARCS, a Rajadell, i fer una sortida en BTT aquest proper diumenge, coincidint amb la cursa de Navarcles. A més, resulta que poques setmanes després, i també en aquesta mateixa vila, es farà de nou la Cursa Bell-Race (ja hi vam ser l'any passat) i que com entra en les travesses de què fer el desembre, doncs potser substituirem una per l'altra (a més, si hi voleu perdre una estona i comparar els dos recorreguts, comprovareu que són molt semblants).

Tot plegat, que si algú em sotmet a una sessió d'hipnosi (com el fantàstic "Magí el mag d'en Mortadel.lo i Filemó), estic disposat a provar aquest nou circuit de curses de muntanya del Bages o com a mínim, d'iniciar-lo. Al cap i a la fi, tampoc és que sigui aquesta per a mi una disciplina del tot desconeguda ja que enguany ja n'he fet altres que, suposo, deuen ser semblants: Castelltallat, Bagà i la darrera a Calders. La llàstima, però, és que hores d'ara no hi ha encara informació detallada de cap de les quatre curses, sobretot quant a l'itinerari i perfil. Els hi donarem una mica de temps.

I per acabar, una mica de geografia: per als qui n'estigueu interessats però no sapigueu per on cau aquesta zona, aquí us deixo un mapa. Des de Manresa, i en direcció nord o oest, les quatre proves estan a un cop de pedra.


Mostra Circuit ARCS en un mapa més gran

1 comentari:

  1. Sobre què vol dir "Anbaso", la versió del Frans és que són les dues primeres lletres de cada comarca: ANoia, BAges i SOlsonès. Té sentit i lògica.

    ResponElimina