dissabte, 12 de novembre del 2011

Córrer per córrer

Aquest és el nom de la cursa que fan demà a la vila osonenca de Manlleu i que com podeu deduir, no pretén ser cap altra cosa que un bon pretext per córrer, sense cap més intenció. Suposo que com a moltes altres, deu haver-hi gent que hi participarà amb un esperit més aviat competitiu però ja el nom amb què van batejar la cursa denota una altra intenció, la de calçar-se les sabatilles i córrer perquè sí, perquè a un li ve de gust. I ben mirat això entroncaria amb el que es diu sovint de la popularització de les curses als darrers anys, que la gent cada cop més surt a córrer quan abans això era una cosa de quatre eixelebrats, etc. motiu pel qual un podria pensar que ja tenim sobre la taula una altra cursa que s'aprofita ("de bones") d'aquest context positiu i tan favorable. Doncs res més lluny de la realitat, es veu que el club organitzador -Olímpic Manlleu- ja devia tenir prou vista temps enrere perquè la de demà serà la 20ª edició de la cursa, que aviat és dit (la del 1992 va ser la primera).

I per confirmar aquest esperit realment popular, cal dir que és una cursa gratuïta, on la inscripció es tan fàcil com fer una simple trucada telefònica o enviar un missatge electrònic i donar quatre dades. I tot i la seva gratuïtat, no hem de pensar que es tracta d'una cursa molt "precària" ja que disposarà de tots els serveis que es venen aplicant en altres curses, com els avituallaments, vestidors, circuit controlat, etc. i al final a gaudir d'un merescut esmorzar. Així doncs, deixarem els xips, les bosses d'obsequis i premis (en metàl.lic o trofeus) per a altres curses. Les opinions que he pogut llegir d'altres webs són unànimes en destacar l'esforç de l'organització perquè tothom gaudeixi d’una matinal de companyonia, en un ambient familiar i lúdic i tot plegat, un "sabor especial".

Pel que fa a dades més concretes de la cursa, no us en puc donar gaires perquè la web de l'entitat tampoc és que sigui gaire prolífica en aquest sentit (no li demanarem tampoc que ho sigui si ens dóna l'oportunitat de córrer gratis, faltaria més!). Però entre el que hi diu i el que he pogut trobar en d'altres Webs (alguns blocs i notícies de diaris), us puc dir que:
  • És una cursa de 10 km. (algunes fonts diuen que fa un pèl més), que transcorre per un circuit que voreja el riu Ter des de la zona esportiva fins a la colònia Rusinyol i també per part de Les Masies de Roda fins al Bac de Roda, i tornada amb final a les pistes d’atletisme de Manlleu, d'on crec que se surt.
  • El circuit té alguns desnivells i en bona part és asfaltat (carrers i camins agrícoles), no és plana del tot però tampoc presenta grans desnivells. Si el circuit és el mateix que el del 2009 i que reprodueixo a baix (gentilesa d'un tal Joan Mitjavila), l'altitud mínima és de 433 m. i la màxima 460. Alguna altra font diu que té dues bones pujadetes però és clar, vés a a saber això què vol dir. Ja ens ho trobarem.
  • La tradició marca que es faci sempre el segon diumenge de novembre i perquè veieu com ha anat creixent al llarg dels seus 20 anys, fins el 2001 amb prou feines havien passat del centenar de corredors en 4 edicions; a partir del 2002 la xifra de participants comença a créixer de manera destacada i ha estat a les dues darreres edicions que s'han superat els 300 (el 2010 amb rècord amb 368 corredors). Aquest any no sé com anirà -no sóc vident- però segons he llegit en una notícia, el president de l'entitat pensa que la coincidència amb altres curses de més prestigi els pot restar alguns participants. Bé, si és així, ells s'ho hauran perdut.
Tot plegat, demà a les 9:30 m'he de trobar amb l'Esteve Dot, un company de feina amb arrels osonenques i que de tant en tant, també fa alguna cursa. Per si no ho recordeu, amb ell vaig coincidir a la Cursa de la Policia Manlleu-Vic del 2010 (crònica), això sí, fent-li de llebre i a un ritme molt suau. Per si de cas, ja li he avisat que demà no penso sortir a passejar! I encara que no estic en la mateixa forma d'un temps enrere, espero, com a mínim, tornar a tenir bones sensacions i oblidar la "pájara" de Mollerussa. Al cap i a la fi, ja farà gairebé un mes sense que hagi fet cap més cursa. I si us demaneu per la resta del "Team", dos els tindrem fent una duatló a Puig-reig (opció que he descartat perquè aquesta mena de proves no em van gaire) i un altre descansant ja que té el menisc tocat (però encara no enfonsat!): la prova és que avui hem sortit a córrer i com aquell qui no ho busca, hem acabat fent gairebé 11 km.

Per acabar, us deixo el recorregut de la cursa del 2009 d'un tal Joan Mitjavila que he trobat via Wikiloc, i que no tinc el gust de conèixer. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada