diumenge, 27 de desembre del 2009

Cursa del Gall: alguna rectificació

Fa dues setmanes vam participar a la primera edició de la Cursa del Gall a Sant Fruitós de Bages, organitzada en el marc de les activitats que es feien arreu de Catalunya per a la Marató de TV3 dedicada a les malalties minoritàries. Al seu moment ja vaig publicar el corresponent escrit a mode de crònica i en general, creia que l'estrena va ser força reeixida. I malgrat que segueixo pensant que els prolegòmens de la cursa i el seu desenvolupament, en el sentit estricte de la paraula,va ser força correcte, això no treu que no s'hagin d'esmentar certes mancances que s'han observat passats ja uns quants dies. Efectivament, si pareu compte de la taula de les meves curses fetes veureu que encara no hi ha incorporades les dades del temps final i la posició en la classificació. I segons va anunciar l'organització de la cursa en el seu Web cap els volts de Nadal, sembla que "va a ser que no".

Després d'uns dies esperant jo i algun altre participant la publicació de la classificació, i fins i tot d'enviar missatges de correu electrònic demanant per aquesta qüestió, l'organització ha cregut convenient no fer-ho. El missatge publicat al Web diu el següent: "Per motius de manca de gent a l'organització i la gran afluència de corredors, aquest any ens ha estat impossible poder dur un control exacte dels resultats i temps. Per tant hem penjat la llista de tots els corredors que han participat en aquesta primera edició". Doncs ja els hi val! Pel que es diu en algun fòrum sembla que tampoc va haver-hi un control gaire estricte de les inscripcions després que s'hagués tancat el termini per fer-les anticipadament, ja que van acceptar-ne unes quantes més el mateix dia de la cursa. I encara que això ja estava previst o si més no es deia en el fulletó informatiu (a un preu superior), tot porta a pensar que es van excedir en el nombre de participants capaç de ser gestionat per l'organització. I el que pot ser un detall de cert greuge per als corredors que sí van fer els "deures" en inscriure's a temps, que aquells que van arribar dels últims no van poder recollir la típica bossa del corredor perquè ja s'havien exhaurit. Potser que la gent de l'organització recordi que si es prepara una cursa per a un determinat nombre de corredors, no és convenient ampliar-lo si no es vol que passin aquest tipus de situacions. L'única explicació que em ve al cap perquè això hagués passat és que com la cursa era per col.laborar amb la Marató, aleshores l'objectiu de recaptar el major nombre de diners era prioritari. I bé, suposo que això fa disculpar aquesta errada organitzativa.

En el fons, però, tampoc crec que aquesta qüestió de la classificació sigui molt important -si més no per a mi- però entenc que per altres corredors sí ho sigui, sobretot si al Web es diu que es penjaran en breu i veus que van passant els dies i a la finestreta del teu navegador segueix sense aparèixer-hi res. Tot i que un nombre més elevat de corredors no és incompatible amb una bona organització de la cursa, si d'això se n'hagués informat abans ... encara. I val a dir que aquest retard també s'ha donat pel que fa a la publicació de les fotos de la cursa ja que van trigar més d'una setmana a fer-ho quan avui dia, amb l'eina tan coneguda com el "Picasaweb" és molt fàcil i ràpid. En certa forma, aquest mal regust de boca no és tant pel fet en sí mateix sinó més aviat pel retard en fer-ho públic. I una última qüestió que no voldria passar per alt i que si un és malfiat fa que pensar: si accediu al Fòrum de la cursa, a banda que no hi ha gaires missatges, no crec que s'hi hagin publicat tots ja que després d'un primer de meu felicitant l'organització per la cursa, vaig enviar-ne un segon amb un cert to de queixa en relació a aquesta mateixa qüestió de la classificació. I veig que a dia d'avui encara no s'ha publicat. Potser se'ls va passar per alt, potser es va tancar el Fòrum abans ... No sé, com tampoc se'n diu res.

Crec que l'organització d'una cursa s'ha de valorar en la seva globalitat i rectificar si convé. Com deia abans, penso que en conjunt la cursa va estar ben organitzada però que hi ha hagut errades en qüestions posteriors (bossa del corredor, classificacions i temps de publicació) i que no són gaire difícils de resoldre per a edicions posteriors. Com es diu en aquests casos, si davant de situacions que no són molt complexes, tant esforç pot suposar fer-ho igual de bé que de malament, doncs aleshores per què sembla que ens entossudim a continuar fent-ho malament? Tot i així, agreixo l'organització per la feina feta i esperem que per a properes edicions, aquests "detalls" es vagin polint. Per cert, la foto que acompanya l'escrit correspon a un dels trams més "interessants" de la cursa, en què havies de salvar un desnivell agafant-te amb cordes sota risc de caure-hi i deixar-te els dents i encara més fotut, que algú et gravi i surtis després pel Youtube. Suposo que l'hauria d'haver adjuntat a l'anterior escrit però com van trigar a penjar les fotos no crec, doncs, que hagués tingut molt sentit esperar vés a saber quant de temps.

2 comentaris:

  1. Como van esas carreras Joan??? Espero que bien, ya me contarás...
    No te llama la atención Bélgica???? Has participado en el concurso de Gante??? Espero que te toque y cuando vuelva te contaré los sitios a donde debes de ir, que son muy bonitos!!! Besos y Felices fiestas Joan!

    Viaje al atardecer
    All About Cities

    ResponElimina
  2. Pues no, lo de Gante lo tengo pendiente aunque conociéndome seguro que no me tocará ni la pedrea, como quien dice. Por cierto, este curso tengo una estudiante de Erasmus de origen belga. Se lo comento a ver qué le parece.

    Feliz fin de año y una mejor entrada al 2010.

    ResponElimina