dilluns, 7 de desembre del 2009

Curses per a la "Puríssima Concepció"

Com passa sovint, el desembre és un d'aquells mesos "tontos" en què tothom està més pendent de les festes que no pas de treballar. De fet, ara que ho penso, això no ens hauria de sorprendre gaire sent un país de caràcter llatí com som. Si a més els dies assenyalats s'escauen bé, doncs aleshores tenim allò que, com passa en el Joc de l'Oca, anem "de festa en festa i tirem perquè ens toca". Quantes vegades s'ha parlat de la conveniència de canviar el calendari festiu per evitar el "trauma" en el sistema productiu espanyol? En aquest sentit, avui mateix la Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, en una entrevista matinal al programa d'en Jordi Basté, "El Món", ha declarat la conveniència de racionalitzar els horaris i el calendari i que festius com el de demà passin als dilluns, perquè no es doni la coincidència de dues dates assenyalades en una mateixa setmana. En aquest sentit, ha advocat també per modificar la festivitat de la Puríssima argumentant que és una festa religiosa mentre que la societat és cada vegada més laica. I a tot això, que consti que no escric aquestes línies en to de queixa perquè com jo em dedico a la docència, els dies com aquests acostumen a ser "no lectius" (que no és ben bé el mateix que "festius").

Tot plegat, aquest cap de setmana "llarg", malgrat la crisi, és aprofitat per molta gent per fer una escapada curta de vacances, perdre la paciència a les primeres cues en les pistes d'esquí, visitar les botigues en què després ens hi deixarem la paga extra de Nadal, etc. I això també es reflecteix al món de les curses populars ja que aquest any, l'oferta per aquest cap de setmana és més curta que en un altre de "normal" (per exemple, vegeu els calendaris dels Webs de Ropits i Atletisme.com). Per això, hem decidit de no participar-hi a cap (el cap de setmana vinent comença el nostre particular "periple" mensual) i dedicar el dimarts a fer una sortida en BTT, bo i tenint en compte que ja fa un temps que s'està omplint de pols al pàrquing, malgrat que no podeu esperar que sigui d'aquelles de tot un matí i amb una bona quilometrada.

Malgrat això, hi ha dues curses "puríssimes" que estaria bé de reservar per a un altre any i que de cara al manteniment de l'estat de forma i d'una certa rutina, poden ser força atractives, tant per la distància com pel perfil. Una és la Cursa Atlètica Popular de Tona (Osona) de 6 km. Ens cau relativament prop de casa i per la seva distància vindria a ser com un entrenament (tot i així, no he pogut trobar més dades sobre les seves característiques, com el perfil). La segona és la Cursa Popular de Porqueres (Pla de l'Estany), de 7 km. Confesso que aquesta ha tingut molts números perquè hi participés ja que la zona m'agrada força (de fet, és a l'altre costat de l'Estany de Banyoles), no és gaire llarga i malgrat tenir un cert desnivell, és del tot assumible. De totes formes, finalment ha estat desestimada perquè comença a les 9:30h, i això implica que anant-hi des de Manresa (per Vic i Olot via túnel de Bracons) suposaria haver de marxar força d'hora, si la intenció era arribar-hi amb una certa antelació per complir amb el ritual de sempre previ a les curses.

Bé, un altre any serà. De fet, és previst que aquest mes de desembre no em quedi curt pel que fa al nombre de curses atès que a les que ja tinc confirmades (Sant Vicenç de Castellet, Sant Fruitós de Bages i Súria), segurament faré la de Sant Silvestre de Berga. Una forma diferent d'acabar l'any!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada