divendres, 18 de desembre del 2009

Primeres curses del 2010

Fa uns dies rebo al meu correu electrònic un missatge de l'organització de la cursa rural de Tora, en què s'informa de la celebració de la seva propera 3ª edició (17 de gener), i especifica que hi haurà premis per categories, curses per a la canalla, sorteigs i altres sorpreses. La veritat és que aquesta sembla una molt bona opció per a gent que, com jo, li van molt més les curses no gaire multitudinàries i en entorns rurals. Això m'ha fet pensar ja en les que faré el proper mes de gener del 2010 (sembla encara una mica lluny però està a la volta de la cantonada). Val a dir que la meva intenció és mantenir el criteri d'intentar no repetir cap cursa, doncs el calendari està ple de tantes opcions interessants com per, de moment, anar "descobrint-ne" de noves. De fet, com el passat més de gener va ser el meu bateig en el món de les curses, comencen a aparèixer les possibilitats de repetir-ne alguna.

Tot i això, després de veure el calendari i descartar les curses ja fetes, la tria final no dóna per a gaire. I a més, si feu una ullada al Web de Ropits, veureu que aquest mes hi ha un parell de caps de setmana en què l'oferta és més aviat, pobra. Així doncs, les curses que penso fer són les següents:
  • La XXII Cursa "20 km Mar i Murtra" a Blanes, el 17 de gener. Té l'al.licient que es fa en una zona turística que dóna per fer una escapadeta de cap de setmana, encara que sigui en ple hivern. A més, per la seva distància la podríem assimilar perfectament a una mitja marató i després de la de Salou (el 8 de novembre), ja tocaria fer-ne una altra. El seu perfil no és el més idoni per intentar fer una bona marca però pels comentaris que he llegit en algun fòrum, tampoc sembla que sigui gaire més dura del que ja ho és una cursa d'aquesta distància.
  • La 7ª Cursa de l'oli a les Borges Blanques, el 31 de gener. Aquesta és una cursa que com en d'altres, li vaig posar l'ull fa un temps per afegir-la a l'agenda com una cita ineludible. En certa manera, tant per la distància (10,3 km.) com pel perfil em recorda a la de Puigverd de Lleida. A més, la coincidència amb la "13ª Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra" i la "47ª Fira de les Garrigues" és un altre al.licient per anar-hi i tornar-ne carregat d'aquest valuós producte.
De moment, aquestes dues semblen segures. Com us deia abans, hi ha altres opcions però que no les contemplo per no repetir-les, o bé perquè no puc córrer alhora en dos llocs diferents (no tinc encara el do de l'omnipresència). En el primer cas estic fent referència a la Mitja Marató de Sitges (va ser la meva estrena i veig que segueix sent un pèl més cara que altres mitges), la Cursa 2 Turons de Moià o la de Torà abans citada, mentre que en el segon m'ha cridat l'atenció la Mitja Marató de Terrassa; aquesta darrera seria també una bona opció ja que tothom en parla bastant bé i tampoc la tindria gaire lluny de casa. Però com coincideix amb la cursa de Blanes, hem de triar una o altra.

Finalment, destacaria també una opció per fer entre la de Blanes i les Borges Blanques com és la XIIIª Marxa del Terme, a Sant Fruitós de Bages. En realitat és una caminada amb dos recorreguts (de 26 km. i 18,5 km.) però que ens la podríem agafar com un entrenament per a distàncies maratonianes.

2 comentaris:

  1. Hola! Muchas gracias por pasarte! Mucha suerte en la carrera!!! Soy la de rosa en la foto!!

    Viaje al Atardecer
    All About Madrid

    ResponElimina
  2. De acuerdo, me paso de nuevo por tu Blog y hecho un vistazo a la foto. Me ha picado la curiosidad.

    Gracias por desearme suerte y ya explicaré cómo ha ido.

    Joan Carles

    ResponElimina