dimecres, 7 d’abril del 2010

Carnet de corredor: rectificació?

El primer escrit d'aquest mes d'abril el dedicava a la polèmica que s'havia generat arran la intenció de la Real Federació Espanyola d'Atletisme de voler "imposar" l'anomenat "Carnet del corredor", a tota aquella gent que volgués participar en qualsevol cursa inclosa al seu calendari, alguna de les quals de prou prestigi i nomenada. Entre altres coses, això implicava que a partir del novembre la quota d'inscripció s'encariria en 9€ més sense aquest carnet, el cost del qual suposava també 9€ anuals. Deixant de banda aquestes xifres -la darrera gens prohibitiva però la primera sí força més- recordeu que les queixes venien més aviat del fet que les entitats organitzadores de les curses populars no veien amb bons ulls que se'ls adjudiqués el paper de recaptadores d'aquest "impost revolucionari"; ni tampoc aquesta intromissió de la Federació en un món al qual li havia girat l'esquena completament, fins que s'ha adonat que amb la popularització de les curses podia pessigar una mica del pastís amb uns diners que prou falta li deuen fer, i ha volgut pujar-se al carro. I tot això a canvi d'uns serveis i avantatges redundants i prescindibles per a la majoria de gent, vaja, que com aquell que diu, són fum i un zero a l'esquerra.

Doncs bé, si heu llegit els comentaris enviats per seguidors del blog, sembla que la Federació ha fet marxa enrere doncs ara el carnet continuarà sent obligatori però gratuït. Només si es vol disposar de certs beneficis (descomptes en inscripcions, promocions, programa de punts, etc.) caldrà tenir el Carnet de Corredor Plus, amb un cost de 9€ anuals. Podeu llegir en aquest enllaç la nota de premsa gairebé acabada de sortir de la impremta (data del 5 d'abril). De totes formes, i com aquest és un país d'uns quants de llestos i molts babaus, no sé si creure-m'ho del tot. El volum de diners que deuen moure totes aquestes curses deu ser bastant alt com per què la Federació hagi renunciat gairebé d'un dia per l'altre, només per la pressió que s'hagi exercit en diferents fronts (Internet inclòs). Reconec que no les tinc totes i no estaria de més malfiar-nos-en una mica i estar al cas. És a dir, controlar si el preu de les inscripcions a les curses incloses al calendari de la Federació pugen d'ara endavant, perquè potser voldrà dir que aquesta haurà trobat la manera de cobrar als populars sense que se n'adonin. I si no n'acabem convençuts sempre tindrem el recurs de no participar i boicotejar les curses "federatives".

De moment, i donant un vot de confiança, retiro el cartell de protesta del blog que estava visible aquests darrers dies i ja veurem com evoluciona el tema. Si en voleu més informació, aquí teniu un parell d'enllaços, aquest creat específicament com a protesta i el seu inevitable Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada