dimecres, 4 d’agost del 2010

Agost: farem alguna cosa?

Ja sabem que l'agost és més aviat un mes de poca activitat atlètica popular, doncs els corredors estem una mica cansats i el bon seny ens diu que convé descansar i recarregar les piles abans de començar la temporada d'aquí poques setmanes, al setembre. De fet, sense adonar-nos-en el tenim aquí i ja ens veieu de nou pensant en les properes curses. En condicions "normals" no hauria d'estar davant el teclat fent aquesta entrada perquè no hauria de tenir en ment cap cursa a fer; el que passa, però, és que no és ben bé així. I m'explico: si heu llegit algun dels darrers escrits sabreu del meu baix estat de forma que es deu, diguem-ho clarament, a una irregularitat en els meus entrenaments i a la qual hi han contribuït diversos factors: manca de temps en el tram final del curs, molèsties al tendó i també, ho confesso, un cert cansament de tot plegat. En aquest sentit, comparteixo les paraules d'un company blocaire -en Luigi- que en l'entrada del 3 d'agost deia sentir-se "bloquejat" i sense gaire esma per afrontar nous reptes (veieu-ne l'escrit). Podria posar el pretext de la necessitat (i plaer, per suposat) de passar més temps amb l'Stanis però és que ni això, perquè de moment fa -i molt bé, per cert- el que ha de fer tot nadó que encara no té ni un mes de vida, és a dir, mamar, cagar i dormir.

Ara bé, ahir comentant-ho amb el Frans mentre trotàvem -més que córrer- dubtàvem de fins a quin punt pot ser perjudicial una aturada total durant l'agost perquè després ens costaria encara més arrencar amb ganes renovades. I més si venim d'unes darreres setmanes de molt poca activitat. És per això que encara que força improbable, no descarto participar en alguna cursa aquest mes (p. ex. del tipus Bagà) és a dir, no gaire exigent, molt popular (potser com a part del programa de "actos y festejos" d'una festa major) i més aviat per mantenir una certa rutina, sense cap més pretensió. Amb aquesta idea al cap he buscat i trobat alguna cursa que pot ajustar-s'hi i que són les següents:
  • Cross de les Coromines (Aguilar de Segarra), aquest proper dissabte 7 d'agost, de 5 km. i gratuït. Ja és una cursa veterana perquè en serà la 26ª edició i a part que s'inclou dins la festa major no n'he trobat més informació.
  • Cursa de Festa Major de Manlleu, el diumenge 15 d'agost. Tret que el seu recorregut deu ser tot urbà, a l'igual que l'anterior és també una cursa de gran tradició (la 33ª edició), de 5 km. i d'inscripció gratuïta.
  • Duatló de Prats de Rei, el dissabte 21 d'agost. Una cursa sense gaires dificultats amb una prova de 5 km. corrent i una altra de 7 km. en BTT. I també és gratuïta! El que no sé és si anant-hi sortirà més car el suc que la sardina.
  • I per al darrer cap de setmana, la Cursa de la Marxa dels Tres Pics de Navàs. Es tracta d'una cursa de muntanya de 21 km. (una mitja marató) i un desnivell acumulat de poc més de 800 m. Ja sabeu que aquest tipus de curses no em van gaire però per anar variant ... i a més, és a prop de casa.
Òbviament no les penso fer totes per manca de ganes, mandra, possible absència per vacances, etc. Però no aposteu perquè no en faci cap, per si de cas. Hi havia altres opcions a tenir en compte però per diversos motius no són viables. Per exemple, el Cross de Cabrera d'Anoia (dissabte 7 d'agost), de 10 km. però les inscripcions ja estan tancades; la 1ª Desert Running La Tordera (dissabte 14 d'agost), també de 10 km. i que tindria l'al.licient de córrer per la llera del riu homònim si no fos que s'anul.lat per una qüestió de manca de permisos per fer aquesta activitat en un espai protegit (us convido a entrar al Web i llegir l'escrit de l'organització en què es carrega l'ajuntament per manca d'implicació). I per últim, la Cursa dels Cóssos de Sant Roc, a Vilagrassa; d'aquesta ja en vaig parlar en l'escrit de les curses curioses però el fet que es faci en dilluns (16 d'agost) no ajuda gaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada