dimecres, 18 d’agost del 2010

Agost: la "dolce far niente"!!

Potser estàveu esperant la crònica de la cursa del passat diumenge a Manlleu, amb motiu de la seva festa major, tal i com havia anunciat en la meva previsió; i és clar, passats tres dies ja és massa temps com per continuar estant al cas. Doncs bé, ja us dic ara mateix que ho deixeu estar perquè senzillament no hi vaig fer acte de presència. I és que després de rumiar-m'ho vaig pensar que no valia gaire la pena sortir d'hora de casa per ser-hi a temps de fer la inscripció (es feia el mateix dia), amb el tendó encara tocat i tot plegat, per participar en una cursa de 5 km. En altres paraules, que hagués sortit més car el suc que la sardina. I això que es tractava d'una cursa gratuïta, una de les poques que hi ha al calendari.

Fa dues setmanes ja vaig fer una entrada de possibles curses a fer en aquest agost, un mes que com ja deveu saber no acostuma a oferir gaires opcions interessants. En l'escrit ja avisava que era força improbable que participés en cap cursa però tampoc ho descartava d'entrada, a fi d'intentar mantenir una certa activitat per no començar després el setembre de gairebé zero. De moment, però, portem dos caps de setmana sense afegir cap cursa al sarró i les perspectives per al que resta de mes no són gaire afalagadores. I és que confesso que m'estic agafant un mes d'agost d'allò més gos, de plenes vacances, de pur oci (com a negació del "negoci") i entre això i el que deia abans del calendari ... comprendreu que els al.licients per a la competició són, més aviat, escassos. Com intento reflectir en el títol de l'entrada, diguem que aquestes setmanes estic descobrint com és d'agradable practicar això que els italians anomenen "dolce far niente" que traduït vindria a significar una mena de "mandra refinada". Tot i així, aquest "niente" no és, en cap cas, quelcom d'absolut sinó més aviat relatiu; prova d'això és que aquestes setmanes he recuperat el ritme de les meves sortides, que havia descuidat al juliol, això sí amb calma i sense dedicar-hi esforços extrems.

I sembla ser que aquest "esperit" vacacional s'hagi encomanat al "post" de les curses. Dic això perquè després de buscar pel Web alguna crònica de les curses, confesso que no n'he trobat gaires, ni tampoc cap classificació (a dia d'avui) per tenir una certa idea de com a mínim, el nombre de participants. Per començar, del Cross de Cabrera d'Anoia només he pogut esbrinar que hi van ser-hi poc més de 60 corredors en l'opció de la cursa de 10 km; del Cross de Les Coromines (Aguilar de Segarra) tenim una entrada en aquest altre blog i una breu notícia al diari "Regió 7" on se'ns diu que en total hi van córrer una setantena de corredors a les diferents categories. De la cursa de Maials la web de l'organització encara no ha publicat cap classificació i només he trobat un comentari al fòrum de l'entitat Km0.cat. Això sí, aquí hi podreu veure moltes fotos (i es pot deduir que hi havia ben bé un centenar de persones) i el que més m'ha cridat l'atenció: que sent una cursa gratuïta hi hagi la catifa per controlar el temps amb xip. I per últim, de les curses de Manlleu i Vilagrassa dir que no he trobat res de res, cap referència en blogs, diaris, etc. I la veritat és que no continuaré buscant; ho deixo aquí. Ja veurem com van aquestes dues darreres setmanes d'agost.

Per acabar, potser us interessarà tornar a llegir aquesta entrada força recent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada