diumenge, 5 de setembre del 2010

Premis Blocs Catalunya: compte enrere!

Si heu estat una mica al cas del bloc i en concret, de l'opció que trobeu al marge superior esquerra de la pantalla, ja us n'haureu adonat que al seu moment vaig presentar-lo al certamen Premis Blocs Catalunya, amb la il.lusió (més que no pas esperança ben sòlida) de guanyar. Durant el període de votació -que finalitza el proper 9 de setembre- he vist com el nombre de vots que anaven a parar al meu sarró augmentava de mica en mica, tot i que sempre una mica lluny del que serien les posicions de pòdium. S'ha de dir, però, que en algun moment he ocupat el tercer calaix i encara recordo quan a finals de juny, al programa del migdia de RAC1 "La competència", parlaven d'aquests premis i van esmentar els tres primers blocs de cadascuna de les categories (amb un total de 10) i Marathon Man era un dels destacats. Probablement haurà estat aquest el seu únic moment de efímera glòria, a més de quan va sortir destacat també a la secció dels blocs del 3cat24.cat.

En el fons, i reconeguem-ho clarament, l'objectiu més immediat a assolir amb aquest certamen és quedar entre els finalistes de cada categoria, que arran d'algunes irregularitats observades en el sistema de votació on-line, han augmentat de 5 a 10. Val a dir que el doble sistema d'elecció dels premis, basat en una preselecció per votació popular i una tria final d'un jurat, ha de garantir que els blocs premiats ho són per la seva qualitat i impacte, evitant qualsevol distorsió per pràctiques fraudulentes. En última instància, serà el jurat el que tindrà la decisió final sobre els guanyadors. En altres paraules, el guanyador no ho serà només pel nombre total de vots obtinguts. I si bé el passar a 10 finalistes pot anar en detriment de les possibilitats dels 5 primers classificats, pel fet que hi ha més competidors, també és cert que sembla ben lògic no atribuir per defecte l'etiqueta de guanyador al bloc amb més vots recollits, deixant de banda altres criteris més qualitatius. És per això que els altres podem tenir alguna possibilitat de treure'n alguna cosa de profit ja que si feu una mica el tafaner, veureu que entre els blocs que ocupen posicions intermèdies n'hi ha algun de molt "currat".

Des de fa unes setmanes, aquest bloc ocupa una còmoda cinquena posició i de fet, que jo recordi mai ha deixat d'estar entre els cinc primers finalistes i ara mateix -tarda del diumenge- amb més de 1.320 vots, comptant entre els generals i els vots a les entrades. No em puc queixar, doncs, de l'acceptació i suport que ha tingut sobre el qual, val a dir-ho, ha tingut molt a veure el "bombardeig" que he fet en diferents tongades als meus contactes, bé amb correus electrònics, bé mitjançant el Facebook. He de confessar que ha estat el primer cop que he trobat una gran utilitat a això de les xarxes socials. Així doncs, que no decaigui el ritme i a consolidar encara més aquesta cinquena posició, ja que no crec que d'aquí a la cloenda de les votacions la cosa variï de gaire: el quart el tinc a uns 400 vots i el sisè a més de 1.000. Si voleu veure l'evolució en aquests darrers dies cliqueu en aquest enllaç (categoria d'esports) i per cert, recordo que si em voleu votar teniu l'opció de fer-ho des d'aquest mateix bloc i també des de l'enllaç de la classificació.

D'aquí uns dies ja coneixerem la classificació final i després ja serà feina del jurat decidir-ne el guanyador. A veure si fem que salti la sorpresa i Marathon man assoleix la gesta de guanyar el certamen. Igual que quan el TDK Manresa aconseguí fer-se amb el títol de la lliga de bàsquet.

Per si us interessa, podeu llegir aquests altres escrits relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada