divendres, 24 de setembre del 2010

DIBA: Challenge de mitges maratons

Fullejant ahir el diari Sport (és a dir, el Butlletí Oficial del Barça) trobo un anunci a tota plana de la Challenge de Mitges Maratons organitzada per la Diputació de Barcelona que, de fet, va iniciar-se el primer cap de setmana d'aquest mes amb la de Sabadell. Es tracta d'un seguit de curses (13) que tenen aquesta distància homologada per la Federació Catalana d'Atletisme i que es fan per la província de Barcelona al llarg de 7 mesos. En concret, i per ordre cronològic, inclou a més de la de Sabadell (setembre), les mitges de: Sant Cugat del Vallès i Roda de Ter (octubre), Vilafranca del Penedès (Novembre), Mataró i Vilanova i la Geltrú (desembre), Sitges i Terrassa (gener), Granollers, Barcelona i Gavà (febrer) i Berga i Montornès del Vallès (març). Encuriosit per aquest competició -tot i que ja en tenia referències- busco una mica més d'informació pel Web i n'extrec algunes dades interessants:
  • La Challenge no sempre ha inclòs 13 curses sinó que el seu nombre ha variat de les 8 a la primera edició a les 14 del 2008 i 2009.
  • El nombre de participants ha augmentat de 16.744 (2006) a 25.990 (2009), tot i que la mitja de corredors per cursa ha baixat de 2.093 a 1.856.
  • Hi ha curses amb molta participació -sobretot Granollers i Barcelona- i d'altres on pots córrer gairebé en família -Roda de Ter, Igualada i Berga.
  • La majoria de les mitges són veteranes perquè fa temps que s'organitzen i només la de Sabadell podríem dir que és força jove (enguany ha fet la 5ª edició). Al cantó oposat trobem la de Vilafranca del Penedès (L'Espirall) que farà la seva 31ª edició, Sitges (28) i Sant Cugat i Roda de Ter (amb 27 cadascuna).
  • I per últim, 10 de les 11 comarques incloses a la demarcació de Barcelona estan (o ho han estat) representades en la Challenge llevat d'una. Tenim el Vallès Occidental (3 curses), Vallès Oriental (2), Garraf (2), Osona, Maresme, Alt Penedès, Barcelonès, Baix Llobregat, Berguedà i Anoia (1 totes elles). L'excepció és ... el Bages, mal que em pesi dir-ho! Per tant, aquí hi podria haver un argument més per reivindicar la celebració d'una mitja marató bagenca (a Manresa com a capital o on fos).
Que cadascú en tregui les conclusions que vulgui. Per acabar us deixo la taula amb les dades que he trobat de la Challenge i un parell d'escrits meus relacionats: el primer es del passat mes de maig i tractava de la possible incidència de la crisi en algunes mitges maratons de Catalunya, mentre que el segon es remunta al maig del 2009 en què ja feia una reflexió sobre la manca d'una mitja marató a la ciutat de Manresa:

2 comentaris:

  1. Bon dia Joan Carles. Aquest any he seguit el funcionament d´aquesta challenge de mitges i t´he de dir que no te la recomano gens. Per començar, fas una mitja i no posen els resultats fins al cap de vàries setmanes. A sobre els posen en un excel cutre cutre. Un cop finalitzada la challenge posen la classificació final però si vols saber la teva posició ho has de comptar tu mateix ja que ni tan sols posen el lloc en que ha quedat cada participant.Personalment crec que si et ve de gust participar en una challenge o lliga lo millor que pots fer és inscriure´t a la lliga internet championchip.Aquí tens els resultats actualitzats el mateix dia que has fet la cursa, en un format atractiu i saps sempre la teva posició a la lliga. L´anunci del Sport és maco però el funcionament de la challenge com t´he comentat deixa molt que desitjar. Bé, és la meva opinió personal. Enhorabona pel blog, el tinc a preferits i m´agrada molt.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Miquel, primer de tot mercès per seguir el bloc i per deixar-hi la teva opinió, que sempre és important.

    Segon, la meva intenció quan vaig pensar en escriure aquesta entrada de la Challenge no era, ni molt menys, fer-la ja que suposaria córrer un nombre de mitges excessiu per a les meves modestes possibilitats (de fet, de les que inclou només he fet un cop la de Sitges). Simplement parlar-ne amb una mica de fonament quant a informació per tal de donar més "vidilla" al bloc, ja que no sols ha de "viure" de les cròniques que faci de les curses que faci. Sobre el que dius no en tenia ni idea però sí en canvi ja me n'havien parlat del bon funcionament de la lliga d'internet del Championchip per altres companys que la segueixen.

    Gràcies per la teva opinió i espero que sigui la darrera en aquest bloc. Salutacions.

    ResponElimina