dissabte, 22 de gener del 2011

Curses amb èxit: rien ne va plus!

Hi ha un parell de notícies que vindrien a confirmar, un cop més, que l'esport de les curses populars està a l'alça i que sembla no tenir aturador. La primera és de fa uns dies i es refereix a la propera 21ª edició de la Mitja Marató de Barcelona (30 de gener) i deia que ja s'havien superat els 5.000 inscrits de l'any passat, quan encara faltaven gairebé tres setmanes per la seva celebració. En xifres, que per aquelles mateixes alçades s'havia passat dels 3.3330 inscrits a gairebé 5.500, és a dir, un 150% més. I com el termini per inscriure-s'hi no finalitza fins el dimecres 26 (no hi ha límit d'inscripcions) és obvi que aquesta xifra augmentarà al llarg d'aquests darrers dies. Cal dir que en principi no tinc al cap aquesta cursa però després de no haver fet la mitja de Terrassa, potser serà una bona manera d'acabar el mes. Per la seva banda, la segona notícia no es mou de la ciutat comtal i "dobla" la distància de l'anterior; és de fa una setmana i deia que a dos mesos de la celebració de la Marató de Barcelona ja hi havia prop d'11.500 inscrits, gairebé tants com a la darrera edició (12.211). En relació a les mateixes dates del 2010, hi havia 2.681 inscrits més (amb un increment del 30,5%) la qual cosa vol dir que si es manté aquesta progressió fins l'acabament del termini, es podrien superar els 15.000 corredors (com en l'anterior cursa, aquí tampoc hi ha un sostre màxim). Pel que fa al meu cas, no tinc previst enguany fer la marató ja que no estic preparat ni ho estaré d'aquí al març, ni físicament ni mental. Això sí, no descarto ser-hi per acompanyar algú durant uns quants qms. Ja ho veurem.

Si sortim del cap i casal de Catalunya i anem a comarques, trobem altres casos que donarien fe de l'èxit de l'atletisme popular. Ja ni esmento el de la mitja marató de Granollers perquè deu ser un cas excepcional i ja en vaig parlar fa unes setmanes, però convindria recordar el de la mitja de Terrassa que pocs dies abans ja van tancar inscripcions (límit de 2.500) i de dues curses més que no són tan massificades, són més de "comarca" i que tenen o tindran un èxit molt destacat: d'un costat, la Cursa de l'Oli de les Borges Blanques de la qual demà se'n fa la seva 8ª edició i que fa dies que també va haver de dir prou en arribar al límit fixat pel seu reglament. Això vol dir que demà ens hi aplegarem gairebé 900 corredors, que no són pocs. És una cursa que vaig fer l'any passat i que no m'estranya gens el seu èxit, que no és més que un reflex que les coses es fan ben fetes i a més, a molt bon preu. I la segona que voldria destacar és la 1ª Cursa 10 km. de Vilafranca del Penedès perquè el 3 de gener s'obrien inscripcions i en tan sols dues setmanes ja les van tancar en haver-se assolit el límit de les 700; si feu números us surt un ritme de 50 diàries i es preveia que d'haver-ne acceptat més s'hagués arribat als 1.500 corredors, cosa que podria haver fet desbordar una bona, a priori, organització. Per tant, primera prova superada amb èxit. I si a la seva primera edició la cursa ha tingut aquesta molt bona rebuda, el llistó està molt alt per a les properes. Confesso que aquesta la tenia en el meu punt de mira de curses a fer al febrer (acabada de néixer, en una bona ciutat, ben comunicada amb Manresa, més o menys barata, amb opció de passar-hi després una jornada completa, etc.) però hauré de buscar una alternativa.

Òbviament trobaríem més curses que s'ajustarien a la tesi de l'enorme èxit de l'esport popular però aquestes que he citat són les més recents en el calendari de què tinc constància. Disculpeu si me'n deixo alguna altra però un no pot estar en tot. Només sóc un blocaire amateur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada