dimarts, 3 de gener del 2012

Juliol-desembre del 2011: què he fet?

Fa poc que ha acabat el 2011 i és qüestió de fer un balanç del que ha estat la seva segona meitat, tant quant al nombre total de curses com pel que fa també als resultats obtinguts, i tenint present que el juliol va ser un mes en blanc. Per tant, a efectes de curses en lloc de 6 mesos el segon semestre de l'any n'ha tingut 5. Així, en aquest temps he fet 10 curses (23 en tot de l'any) i podríem dir que he complet amb un dels objectius que per al 2011 em plantejava al seu inici, com era el de fer dues curses per mes. Dit això, tot seguit us ofereixo unes quantes dades a mode de curiositat extretes o calculades a partir de la taula que, com sempre, podeu consultar al menú de l'esquerra de la pantalla.
  • Pel que fa a la distància, tenim una mitja marató (Mollerussa), set curses al voltant dels 9- 10 km, una de 11,4 km. i una darrera de 14,5 km. la qual cosa fan un total de poc més de 115,4 km.
  • Quant al perfil, hi ha dues curses que podríem qualificar de muntanya (Calders i Rajadell), tres més de mitja muntanya (Vall d'en Bas, Navarcles i Avinyó) i de la resta (Cervera, Linyola, Mollerussa, Manlleu i Lleida) unes més planes que altres.
  • En termes geogràfics, m'he repartit per les comarques de Barcelona (5) i Lleida (4), amb una incursió a la Garrotxa (Girona). Destaquen el Bages (4 curses) i Pla d'Urgell (2) i he repetit a Cervera, Mollerussa, Navarcles i Lleida (tot i que aquí per una altra cursa). Com sempre, ho podeu veure al mapa amb més detall. Fixeu-vos que gairebé segueixo la ruta de l'Eix Transversal.
  • Quant als resultats, diria que aquesta segona part de l'any no ha estat tan positiva com la primera, cosa que d'altra banda ja es veia a venir. Si fem una ullada a les classificacions tenim que les pitjors han estat la mitja marató de Mollerussa (defalliment total), Rajadell i Calders (ja veieu que les de muntanya no se'm donen gens bé). Per contra, les millors han estat Linyola, Vall d'en Bas i Manlleu, tot i moure'm amb uns percentatges més discrets que altres vegades. La conclusió és prou clara: a diferència del primer semestre, no he pogut apujar el nivell i no hi ha hagut cap cursa en què hagi quedat per sota del 25-30%.
  • I de gentada? doncs en aquests mesos he compartit patiments amb uns 3.400 corredors que repartits entre les 10 curses tenim una mitja de 340. És clar que això amaga una dada també significativa: només Mollerussa i Lleida van aplegar més de 1.500 corredors. A part d'aquestes, destaca la cursa de Manlleu (quasi 400) i tres més que han vorejat els 300 (Cervera, Navarcles i Avinyó), mentre que pel cantó contrari tenim una de bastant minoritària (Calders amb 84). Ja veieu, doncs, que tret d'alguna excepció m'inclino més per les curses amb uns pocs centenars de persones.
  • Aquestes 10 curses m'han suposat una despesa de 89€ i un preu mitjà d'inscripció de 8,9€. És clar que dues eren gratuïtes (la Vall d'en Bas i Manlleu). També podeu veure com el preu és quelcom a tenir en compte cada cop més i que cal mirar bé abans de triar una cursa o altra (p. ex. la mitja de Mollerussa és barata, 14€). A canvi, m'he fet amb unes quantes samarretes, algunes de màniga llarga, que no sovintegen tant, i poca cosa més.
Per acabar, us deixo els enllaços d'unes quantes entrades relacionades:
  • El balanç del meu segon any com a corredor (ara ja vaig pel quart).
  • El balanç de la primera meitat del 2011.
  • El balanç de la segona meitat del 2010.


Ver Curses Juliol-desembre 2011 en un mapa más grande

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada