diumenge, 9 de gener del 2011

Segon any com a corredor popular

No us confongueu perquè Marathon man no celebra el seu segon aniversari com a blocaire ja que aquesta noble tasca no va ser iniciada fins el març del 2009. Més aviat em refereixo al fet que avui diumenge, i d'aquí molt poc, tindrà lloc la 28ª edició de la Mitja Marató de Sitges i gairebé tal dia com demà farà dos anys del meu debut en el món de les curses populars, i amb aquesta mateixa de Sitges (l'11 de gener del 2009). De fet, el debut s'hauria d'haver produït unes setmanes abans, a la Santa Bàrbara Race de Súria, però com arrossegava molèsties en un turmell em vaig reservar; en canvi, sí ho va ser dels altres dos col.legues del "Team", el Xavi i el Frans. Doncs bé, per si algú s'ho està demanant, ja avenço que avui no em veureu el pèl per la vila sitgetana per celebrar aquest aniversari -no seria tampoc una mala forma de fer-ho- perquè per enguany aquesta mitja no entra en els meus plans. I si pel que fos m'ho hagués repensat abans ja no hi hagués pogut participar perquè les inscripcions estaven tancades de fa uns dies.

És curiós veure com aquesta cursa omple any rere any, tot i que les opinions d'alguns fòrums no són, justament, unànimes en deixar-la bé: que si és cara (i no els falta raó), que si t'arrisques a una multa per impagament de la zona blava, la distància a les dutxes, errades en el mesurament de la distància, etc. Potser perquè té molta tradició, potser per l'atractiu de la vila, potser perquè és la primera mitja de l'any ... vés a saber-ne el motiu. Ja estaré al cas a partir de demà dels comentaris que deixin els corredors per veure si la cosa ha millorat.

Tan se val, el motiu d'aquesta entrada és fer un balanç de totes les meves curses en aquests dos anys i oferir-vos, a mode de curiositat, unes quantes dades. A més, les acompanyo també d'un mapa de les curses; si hi cliqueu us sortirà la informació bàsica de quina es tracta, la distància i el preu de la inscripció (en blau les del 2009 i en verd les del 2010). Aquí les teniu:
  • Un total de 45 curses (29 i 16 respectivament). No compto la que vaig fer dels 10 km. urbans a Manresa el 2007 perquè la considero un fet aïllat i "anecdòtic".
  • Un total de 564 km. (331,5 i 238, 4 km. respectivament).
  • Una mitjana de 11,4 km/cursa (2009) i 14,5 km/cursa (2010).
  • Una marató (Barcelona), 7 mitges (Sitges, Banyoles, Tàrrega -dos cops-, Salou, Olot i Mollerussa). De la resta predominen les distàncies al voltant dels 10 km. unes quantes sobre els 13 km. una de 5 km. i fins i tot, una cursa d'1 milla.
  • M'he gastat 300€ (2009) i 206€ (2010) en inscripcions. No sé si aquesta està sent una afició cara o es manté encara en uns nivells acceptables, que cadascú ho jutgi.
  • 3 parells de sabatilles, 2 visites al podòleg i 2 més al fisioterapeuta.
  • Unes quantes lesions sense gaire importància, de moment.
Per acabar, i posats que parlem de celebracions i aniversaris, una entrada del novembre del 2009 sobre el "centenari" de Marathon man.


Mostra Curses 2n aniversari en un mapa més gran

4 comentaris:

  1. Això si que és una bona inversió, 100% rentable i amb resultats garantits. Et desitjo sort per la nova temporada. Aupa Teacher!

    ResponElimina
  2. Els resultats, de garantits res de res. Que un s'ho ha de "currar" a base de suar la cansalada. I ja t'asseguro que cada cop costa més de suar-la.Com deia l'anunci de la Font-vella, pesen els anys, els quilos i tot el que se't passi pel cap.
    Gràcies pels ànims.
    Joan Carles

    ResponElimina
  3. Eiii! L'enhorabona per aquest "aniversari". Està molt bé celebrar (encara que sigui virtualment) les coses que ens fan sentir bé. M'ha agradat molt el resum que has fet i quina currada de mapa, noi! (Aquí es nota la professió, eh...) Aquesta sí que és una afició sana i prou assequible. Per molts quilòmetres més i molta salut!

    ResponElimina
  4. Gràcies Irene. Virtuals o no, les celebracions sempre van bé de fer. I no et pensis, el mapa no és cap "currada" sinó que simplement anar posant les icones al lloc que toquen i emplenar la finestreta amb les dades que vulguis.

    Seguim en contacte a través dels blocs.

    ResponElimina