dissabte, 1 de gener del 2011

Avinyó: una cursa de nassos!

La primera entrada del 2011 està dedicada a la darrera cursa del 2010, la Sant Silvestre d'Avinyó, organitzada per la secció de curses de muntanya del Centre Excursionista d'Avinyó, anomenada "Els esquerdabocs". No es podia acabar millor l'any que amb una bona cursa, tant per l'ambient que s'hi va viure com per la nostra actuació personal. I és que com llegireu tot seguit, no ens en podem queixar. Així, jo i el Frans ens presentem al pavelló municipal ben d'hora a la tarda atès que la cursa està programada per a les 16:00h, una hora a què no estem acostumats, sense haver fet la ben merescuda migdiada i en el meu cas, amb les mandonguilles encara a l'estómac. Però com la tarda es presenta amb bones perspectives, aquestes "cosetes" queden en un segon terme, darrera les ganes de fer una d'aquelles curses que tant ens agraden, és a dir, sense gaires pretensions, no molt massificada (però tampoc vam ser pocs), barata i un ambient molt familiar, propiciat també pel fet que abans que els grans, corrien els menuts. I si a més el temps acompanya amb una tarda agradable per l'època de l'any, doncs aleshores ... què més es pot demanar?

La cursa ha estat força bé tot i que el seu perfil no crec que s'ajusti gaire a la descripció que podeu llegir el Web, i que reprodueixo: "Per corriols, pistes forestals i senderets al voltant d'Avinyó, bastant planer i assequible per tots els nivells". De la primera part de la frase no hi tinc res a dir perquè l'asfalt només el vam trepitjar per sortir del poble i entrar-hi de nou en el tram final. És aquesta una cursa molt apta per a qui li agradi córrer pel mig de boscos, seguint corriols de traçat sinuós i amb parts molt tècniques, tant de baixada com de pujada. Ara bé, de la segona part diria que la realitat no ha estat ben bé així ja que sense ser una cursa molt exigent, tampoc és, en absolut, "planera"; fins el km. 5,5 aproximadament el recorregut puja fins arribar al punt més alt per iniciar després el descens, tot i que "esquitxat" d'algun tram d'ascens. Per tant, còmoda no ho és gaire però bé, si es té una mica de nivell es pot fer sense gaires dificultats (mandonguilles a part) i això sí, no hi busqueu fer una bona marca en la distància de 10 km. perquè no és la millor cursa per assolir-la.

Pel que fa a la nostra actuació, podríem resumir-la de bastant correcte, tot i que en el moment d'escriure aquestes línies la classificació encara no està disponible. Malgrat que no teníem informació del recorregut -no n'hi havia al Web- ja sospitàvem que no seria una cursa planera i jo, conscient que no és de les meves, decideixo enganxar-me al Frans com una paparra. I fins el km. 6 la cosa ha funcionat ja que fins aleshores hem anat junts i a partir d'aquest moment, un cop superat el punt més alt del recorregut, em deixa enrere però aquest cop no el perdo de vista en cap moment. No hi ha res millor per fer una bona marca que seguir el ritme d'un altre que vagi una mica més bé que un mateix. En el tram final de la cursa premo l'accelerador i ell l'afluixa una mica i aconseguim creuar junts la meta, amb un temps de 49':21". Tenint en compte que a la meitat de la cursa dúiem més de 26' podríem dir que vam aprofitar bé la seva segona part i el seu perfil més descendent. En resum, una bona cursa dins les nostres modestes possibilitats i s'ha repetit allò que ja he dit amb motiu d'altres d'anteriors, de les bones sensacions.

Unes quantes qüestions a comentar per si algú en vol fer-ne cas i només amb l'ànim d'opinar de cara a millorar la cursa per a futures edicions. En primer lloc, crec que seria convenient que el Web disposés d'informació cartogràfica (mapa del recorregut i perfil), tenint en compte que avui dia no és una qüestió gaire complicada de resoldre. Segona, potser algú va trobar a faltar algun punt d'avituallament, més enllà del que hi havia al km. 2 on se separaven les dues curses (la de 5 i 10 km.). I tercera, encara que suposo la gestió del pavelló municipal deu ser una competència de l'Ajuntament, no estaria de més estar al cas d'un aspecte tan cabdal com bàsic per a un corredor que està a punt de prendre la sortida d'una cursa: posar paper higiènic als lavabos doncs no n'hi vaig trobar per enlloc (sort que duia a sobre un paquet de mocadors de paper). Malgrat això, una opció interessant i recomanable per al darrer dia de l'any o en altres paraules, una cursa de nassos. Per cert, a la foto que adjunto em podeu veure amb cara de pocs amics (el de vermell) travessant una passarel.la de fusta. i encara se'm poden distingir una mica les "pintures de guerra" que duia a la cara, en forma de paraules de bons desitjos per al nou any.

I per acabar, si us ve de gust podeu llegir aquestes dues entrades relacionades amb curses de Sant Silvestre:

6 comentaris:

  1. Bon dia Joan Carles!!!
    Soc el Cesc, un dels organitzadors de la cursa de divendres. Agraïm molt els teus comentaris i prenem bona nota de tot el que sugereixes de cara a la cursa del 2011.
    Moltes gràcies i t'esperem a la pròxima.

    Salut i cames!!!!

    CESC

    ResponElimina
  2. Bona cursa Joan Carles!.
    Una cursa "xula", amb perfil exigent, i que et deixa un bon regust al final.
    Perfecte llavors!!!.
    Felicitats pel teu estat de forma, i desitjo que tinguis un 2011 ple de bones curses i entrenaments.

    ResponElimina
  3. Benvolgut Cesc,
    Preneu-vos els comentaris simplement a mode de suggeriment. No tinc cap mena d'experiència en organitzar curses (no m'hi he posat mai) però sí en tinc una mica més com a participant i algun cop com a "patidor". I a força d'anar fent es té una mica de perspectiva per comentar qüestions de possibles millores per a futures edicions.

    Crec que la vostra és una cursa que val molt la pena perquè pel que vaig veure i sentir d'altra gent, no hi ha cap més pretensió que passar una bona estona en un dia tan assenyalat com el darrer de l'any. Això, però, no treu que es tinguin en compte aspectes de resolució fàcil (crec).

    Felicitats i esperem repetir aquest any. Salut i èxits.

    ResponElimina
  4. Hola Ernest,
    Tens tota la raó, una cursa "xula", agradable, per acabar l'any amb un bon regust de boca.

    Els teus desitjos són recíprocs per part meva i espero que en una cursa o altra poguem coincidir. Això sí, a la sortida perquè després ja em deixaràs al cap de pocs qms. :)

    Salut i abraçades.

    ResponElimina
  5. No està pas malament tenint en compte el perfil de la prova! Ja tinc ganes de fer una cursa d'aquest tipus un dia d'aquests. M'aniré informant gràcies a tu, que ets una enciclopèdia d'aquest tipus de curses...

    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Raúl,

    Enciclopèdia ... dius? No t'ho pensis pas. Només que malgrat que no és el meu tipus de cursa preferit, va bé fer-ne alguna de tant en tant per variar. A més, així tinc "excusa" per no capficar-me gaire (o gens) per la marca que pugui fer. Sempre ho puc atribuir a la duresa del recorregut, je, je.

    Si vols fer-ne una que està molt bé i és quasi una mitja marató (fa 20 km.) et recomano la de Blanes (es fa aquest mateix mes). La vaig fer fa un any i em encantar. No és molt dura encara que tampoc és planera del tot. Per al teu nivell, perfectament assumible. T'hi animes?

    Una altra per a tu.

    ResponElimina