dilluns, 23 de novembre del 2009

Ivars d'Urgell: molt bon rotllo!!

Ahir vam córrer la Iª Volta a l'estany d'Ivars d'Urgell i les bones expectatives inicials que teníem pel que fa al tipus de cursa i l'ambient que ens trobaríem crec que s'han complet amb escreix. Per concretar una mica més, l'organització ha estat impecable i per ser la primera edició el llistó està ara molt amunt, tot i que veient com ha anat no els costarà gaire de mantenir-lo o fins i tot, pujar-lo. No voldria pifiar-la però no recordo en cap altra cursa que hagi fet -si més no de les recents- que hi hagués tants voluntaris com ahir per tot arreu: al lloc de reunió, a les cruïlles dels camins, a l'arribada, etc. Això confirma un cop més -segons el meu parer- que quan es tracta d'un poble petit la seva gent s'implica molt més, s'afavoreix un caliu molt familiar i tot plegat fa que t'hi sentis molt a gust i amb ganes de tornar-hi. És més, vam tenir l'oportunitat de parlar amb dos jubilats que ens van explicar com veien això d'haver reomplert l'estany (fins i tot un va anar a casa seva per ensenyar-nos un llibre de fotografies antigues); la veritat és que l'opinió era més aviat crítica però deixant de banda aquest aspecte sens dubte que és molt enriquidor sentir veus com aquestes ja que per l'edat que devien tenir, segur que havien vist (i potser viscut) l'estany abans del seu dessecament, tot el període de transformació en terres de conreu i la seva etapa actual.

Un altre aspecte a favor de la molt bona feina de l'organització és que en cap moment va haver-hi confusió amb l'altra cursa que es feia simultàniament (de 5 km.) ja que aquesta sortia d'un altre punt i ja s'ho va manegar bé per portar els seus corredors en autobús. En definitiva, gairebé 450 participants (100 per a aquesta darrera) que donen fe del ressò previ que ha tingut la cursa. Estic del tot convençut que si la cosa no s'estronca, per a l'edició del 2010 hauran d'augmentar el nombre d'inscripcions si l'organització no vol deixar molta gent amb un pam de nassos. A més, estava previst que el cotxe-escombra per als corredors retirats fos un carro tirat per cavalls però segons m'han comunicat al fòrum de corredors.cat, no va ser possible per un problema familiar del seu propietari (esperem que no sigui greu). En lloc d'això, el director de la cursa va fer aquesta mateixa funció amb un quad. En definitiva, que altres curses amb més tradició i "fama" tindrien algunes aspectes a millorar i no estaria de més que s'emmirallessin en aquesta. L'únic aspecte a ressenyar en contra però que fregaria més aviat l'anècdota, és que vam haver d'esperar una bona estona per veure les classificacions finals ja que sembla ser que aquell dia la impressora havia decidit fer la guitza. Tant se val perquè no és aquesta una qüestió que trenqui la closca a molts corredors, i mensy si saps que després les podràs consultar per Internet. I si l'espera es fa menjant una bona botifarra i assaborint un bon vinet del porró ... doncs sempre és més agradable.

Pel que fa a la nostra participació, dir que sense fer una proesa atlètica crec que ens en vam sortir prou bé. Tant jo com el Frans hem baixat dels 46' (la cursa feia 10,3 km.) mentre que el Xavi no ha arribat gaire més tard (vegeu-ne la classificació). Les "sensacions" (perdoneu per aquest to un pèl "pedant") han estat molt bones, si més no per mi. A diferència d'altres curses en què al tram final havia d'afluixar una mica perquè ja anava tocat, en aquesta he mantingut un ritme més o menys constant al voltant dels 4:20/km. i això ha fet que fins i tot em pogués permetre el "luxe" de fer un esprint final. Tot plegat, que de gairebé 350 corredors hem arribat en les posicions núm. 95, 96 i 131 respectivament. Com va dir una vegada aquell president d'un club de futbol amb aspiracions polítiques, el cognom del qual comença per "Lap" i acaba en "orta", "al loro que no estamos tan mal".

Després de la cursa encara vam tenir una estona per fer una passejada per l'estany i contemplar des d'un refugi, part de la seva fauna aèria: ànecs, fotges i alguna altra espècie que ara mateix se m'escapa perquè -si més no jo- no tinc gaire idea del món dels ocells (més aviat, diguem que no sóc aficionat als documentals d'animals de La 2 i del C-33 que fan a la sobretaula diàriament). En aquesta imatge podeu veure (espero que bé!) l'evolució de l'estany dels anys 1950 i 2004 (dessecat), 2006 (en procés de reompliment) i 2008 (ja del tot reomplert). I per acabar la jornada, un bon àpat al Restaurant Catalunya, a Vilagrassa, que ja coneixíem d'haver-hi anat després de córrer la mitja marató de Tàrrega el passat mes de maig. Si us moveu per la zona i us van els cargols a la llauna, no us podeu perdre els que hi cuinen. Us llepareu els dits.

Abans que me n'oblidi, si voleu veure quin ha estat el recorregut de la cursa cliqueu en la icona del programa i us apareixerà a la pantalla. De fet, la cursa ha estat, efectivament, una volta a l'estany i tampoc ha enganyat ningú quant a la seva distància "oficial".

View Interactive Map on MapMyRun.com

8 comentaris:

  1. Quedaste en buena posición, no???
    Aqui se estan celebrando más de una!! Me acuerdo de ti!!!

    Cuando quieras estoy de guía turistica!!! Espero que vengáis por Madrid!

    Un abrazo,
    Laura
    ____________________________
    http://www.viajealatardecer.com
    http://madridallabout.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Pues estoy contento: el 95 de 346 lo que significa dentro del primer tercil y casi del primer cuartil, que para mis modestas posibilidades no está nada mal.

    Me cojo tu palabra y a ver si coincidimos un fin de semana por Madrid y nos haces un poco de guí, como quien no quiere la cosa.

    Un abrazo.

    JC

    ResponElimina
  3. Hola Joan Carles,
    Gràcies per la teva crònica, llegir i sentir comentaris d'aquest tipus ens recarreguen les piles i ens deixen amb el bon regust de la feina ben feta.
    Fa dos mesos a Ivars no corria ningú (si no recordo malament podríem parlar de 5 persones, 3 de les quals mai encara no havien participat ni en una popular). Avui, gràcies a les ganes que hem posat la gent de l'organització (vam crear entrenaments per a que la gent del poble s'animés a còrrer) ara podem parlar de mig centenar de corredors/es de totes les edats.
    Espero veuret en la propera edició (o bé en altres curses de Ponent!!)

    Una vegada més gràcies
    Marta Monserrate

    ResponElimina
  4. Enhorabona pel temps i les sensacions!

    Jo al final no vaig córrer, he d'acabar de matar un refredat abans de Donostia, però et vaig veure passar al costat de l'Estany a un ritme molt alegre.

    Salut, ja ens veurem un altre dia!

    ResponElimina
  5. Hola Marta, a la feina ben feta comentaris d'elogis i ànims per continuar en aquesta línia. Si ets la mateixa Marta que he respost al Web del Km0, ja et deia que el llistó l'heu posat molt alt, afortunadament. Si aconseguiu mantenir-lo per a les properes edicions, no tinc cap dubte que aquesta serà una cursa que molts corredors s'apuntaran a les seves agendes. Entre ells jo. Potser no la faré l'any vinent perquè com tot just començo m'agrada "explorar" noves opcions però bé, si la dèria em dura un temps més, de ben segur que repetiré. I ja pots posar la ma al foc que serà una de les que recomani. No sé què tenen les curses de les comarques de Lleida que en surto ben content (Puigverd, Torà, Lleida, Tàrrega, etc).

    No he organitzat mai cap cursa però suposo que deu comportar molta feina i maldecaps. Per tant, gràcies a vosaltres.

    Salutacions Marta

    ResponElimina
  6. Hola Kaiser, llàstima això del refredat però suposo que és preferible reservar-se per a fites més llargues. I això de Donostia (suposo que deus parlar de la seva marató) són paraules majors. Malgrat el refredat, cal tenir el cap ben fred (perdó per aquest joc de paraules).

    Entendràs que jo no et veiés i de fet, poc devia veure perquè acostumo a córrer amb el cap bastant cot. I no és per una qüestió d'aerodinamisme. Com dic a l'escrit, em vaig sentir força bé per a les meves modestes possibilitats. Tant de bo que sempre tingués aquestes sensacions.

    Gràcies per escriure i ja ens veurem en alguna altra cursa. Vagi bé per Donostia si abans no ens diem res.

    ResponElimina
  7. Jo també vaig ser-hi i ratifico la teva opinió, bona cursa, bon ambient i bona organització, també crec que el poble petit hi ajuda...

    Salut i kms !

    ResponElimina
  8. Amb una mica de retard, Malfieten, t'agraeixo la teva aportació que com es veu, reafirma la crònica. En un poble petit els corredors que venim de fora ens sentim més ben acollits.

    Salut i km. també per a tu.

    ResponElimina