dijous, 12 de novembre del 2009

Bages: dues curses més

Fent una ullada als webs que acostumo a consultar més sovint per informar-me de les properes curses, observo que han aparegut dues de noves al Bages. Bé, suposo que en deu haver-hi més a d'altres comarques però com sóc bagenc de soca-rel, em permetreu que escombri una mica cap a casa. Així doncs, al web dels corredors.cat hi ha una entrada de la "1ª Cursa Popular de Navarcles" mentre que a la d'atletisme.com podem llegir una breu notícia de la "1ª Cursa del Gall de Sant Fruitós de Bages". Per aquella gent que no situï aquests dos municipis, els diré que estan molt a prop de Manresa i que agafant la carretera que mena a Moià, es troben un després de l'altre.

D'entrada, felicito el naixement de dues curses més en aquesta contrada per la qual cosa, hauré d'actualitzar el meu llistat (el podeu veure al menú del blog) i refer el mapa publicat en una entrada del més de juny. Podríem considerar això com un exemple més de l'imparable avenç de la popularització de les curses i ni que sigui per una qüestió de proximitat i fer una mica de "país", caldrà que les tingui present per a properes "fites" (avenço, però, que la de Navarcles no podrà ser perquè tinc compromesa la d'Ivars d'Urgell). Ara bé, i en relació a aquesta coincidència de calendari, deixeu-me també fer una crítica que espero no es malinterpreti perquè la faig amb un esperit constructiu. L'anunci de l'organització de la cursa de Navarcles (l'entrada al Web és del 10 del present) no dóna gaire marge de temps perquè la gent mínimament interessada pugui combinar-s'ho, bo i més tenint en compte que el calendari de curses és molt atapeït i que els corredors acostumen a planificar les seves participacions amb més temps d'antelació. De fet, l'autor de l'entrada (un tal "nevergiveup") ja reconeix que avisen amb poc temps i que no esperen tenir una gran afluència de gent.

A més, la informació sobre el preu, distància, horari i inscripcions ha estat amb comptagotes (és a dir, amb respostes a dubtes plantejats per gent interessada) i la descripció de la cursa és un pèl genèrica, sense gaire detall. D'altra banda, tampoc és possible una inscripció on-line (o amb un ingrés en un compte corrent) sinó que ha de ser presencial (el mateix dia de la cursa) o a través de l'ajuntament o de l'anomenat "Katna" (que sense dir-ho descobreixo després que és un punt d'informació juvenil). De totes formes, tampoc dóna cap telefon o web on trobar unes dades de contacte; les he hagut de buscar pel cercador i un cop a la pàgina web tampoc és fàcil trobar-hi informació de la cursa. Tot plegat, que com bé reconeixen "som inexperts, tindrem errades". Malgrat aquest marge de millora estrictament informacional (no puc dir res de la cursa perquè encara s'ha de fer), animo l'organització a tirar endavant amb aquesta iniciativa perquè només amb la constància i la feina ben feta, és possible fer-se un forat en el calendari. Per part meva, i com demanen, faré córrer la veu.

Pel que fa a la cursa de Sant Fruitós, no és que la informació disponible sigui gaire més extensa i precisa, però si més no al Web de l'ajuntament hi ha una secció específica. Potser com el marge de temps fins que es faci és més ampli (un mes) anirem trobant més dades a mida que s'acosti el dia. Entre altres aspectes, la inscripció no té perquè ser presencial. De totes formes, una cosa que trobo a faltar en ambdós casos, i que avui dia no és gaire difícil de resoldre amb les eines informàtiques que tenim a l'abast, és la manca d'una imatge que indiqui el recorregut, bé traçat sobre un mapa, bé en una imatge aèria del Google Earth. I ja posats, per què no demanar també un dibuix del perfil?

Però repeteixo, no em vull carregar d'entrada aquestes noves curses sinó tan sols suggerir algunes possibles millores per a les properes edicions. És més, aquesta darrera és -per mi- una bona opció a tenir en compte de cara a decidir les curses del mes de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada