diumenge, 13 de setembre del 2009

Ametlla de Merola: molt bon ambient!

Ahir vam córrer el XXIè del Cross de l'Ametlla de Merola i ha estat una jornada més que agradable. L'ambient que s'hi ha viscut ha estat, com de fet era d'esperar, molt positiu i per l'experiència que comencem a tenir, molt típicament "runner". És molt encomiable veure com un nucli de poc més de 300 persones és capaç d'organitzar una cursa tan ben feta com aquesta i suposo que la tradició de la vintena d'edicions anteriors s'hi nota, i molt. Per a què tingueu una breu pinzellada, la nit abans van rebre un missatge de l'organització detallant la localització del nucli per a la gent que no el conegués, així com també les diferents zones habilitades com aparcament. A més, com en cap moment durant la cursa ens vam allunyar gaire del nucli, hem pogut sentir sempre l'speaker, que n'ha fet una retransmissió com si es tractés d'un veritable locutor de radio. Així, mentre anàvem pel 7è km ens vam assabentar que el Pol Guillem -un dels favorits- havia guanyat en un final molt disputat. I pensar que a mi encara em quedaven 3 quilòmetres! En aquest enllaç podeu llegir-ne una notícia del diari comarcal Regió 7.

El recorregut crec que ha estat molt bé, corrent pels carrers de la colònia i per la vora dels camps i del riu Llobregat que l'envolten i a més, els quilòmetres estaven perfectament indicats. El seu perfil és "suportable" tot i que a partir del 2n quilòmetre, i durant aproximadament uns 500 m, ens hem trobat amb un autèntic "mur" (que s'ha repetit al 7è km perquè el recorregut seguia dues voltes gairebé idèntiques), i això ha fet que tampoc sigui una cursa molt idònia per aconseguir una molt bona marca. Però aquest no era el nostre objectiu ja que tot just estem a l'inici de la temporada; res, un pretext per pensar que a mida que avanci la temporada millorarem els nostres temps, quan em penso que ja no tenim gaire més marge de millora.

Pel que fa a la cursa, el meu temps final ha estat de 47':03" havent arribat en el lloc 175 d'un total de 416 corredors (la inscripció final era de poc més de 500 persones) (vegeu-ne la classificació). Fixeu-vos que davant meu i amb el mateix temps ha arribat el company Frans que, una vegada més, ens ha sorprès amb un temps que ni ell mateix esperava, tenint en compte que des de la cursa d'Ossera no havia fet cap més cursa i tampoc entrenat gaire. Com es diu en aquests casos, és el "tapat" del grup. Fins a la meitat de cursa no l'he pogut enxampar i després hem fet la segona volta junts, ara un al davant, ara un altre. Al final, però, m'ha "sorprès" i venint des del darrera (no m'entengueu malament) m'ha avançat en un sprint. Val a dir que tot i que aquest temps és pitjor que el de Cervera, no m'he sentit pas gaire incòmode durant la cursa i si fem una ullada a la classificació veureu que els nostres temps al parcial del 5è km han estat força similars als del final, la qual cosa indicaria que aquesta vegada hem corregut molt regularment.

Per la seva banda, el Xavi s'ho ha pres amb més calma i ha marcat un temps de 51':30". I és que aquesta ha estat la segona vegada que hem pogut coincidir tots tres en una cursa, després de la de Vallhonesta (a Sant Vicenç de Castellet). I ara a esperar que a la propera -a Olot- tornem a fer-ho. Ja us en donaré més detalls quan sigui el moment. A la foto ens podeu veure posant tot cofois i ja planificant la nostra propera cursa. Fixeu-vos bé perquè aquest "equip" està predestinat a trencar tots els rècords i fer unes gestes de les quals els néts encara en parlaran!

Dir també que el conegut periodista esportiu Arcadi Alibés hi ha participat i si ens fixem en la seva classificació final, amb un actuació més aviat discreta. Ara bé, diria que també s'ho va prendre força relaxadament i això no treu que ens haguem de traure el barret davant el seu llarguíssim historial de proves. I l'ha acompanyat un altre col.lega seu dels esports de TV3, com és l'Enric Lòpez Vilalta. En aquesta cursa, però, no hi han estat ni en Xavier Bonastre (deu haver participat en un altre lloc perquè aquest no se'n perd ni una) ni l'Artur Peguera (que crec que també li va això de les curses).

En definitiva, una bona cursa en tots els seus aspectes. I per afegir un aspecte més a valorar positivament de l'organització, crec que per Nadal cadascun dels corredors rebrà una felicitació amb la seva foto de la cursa. A veure si és veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada