dijous, 22 de juliol del 2010

Curses per Ponent: el mapa

Seguint el fil de l'entrada anterior, us publico el mapa que resulta del llistat de les curses que es fan per les contrades de Lleida, corresponent a la temporada 2009-2010. Com una imatge val més que mil paraules, aquí les podeu veure repartides per comarques i ordenades, en aquest cas, no per ordre alfabètic sinó de nord a sud, més o menys. Hi podeu veure la "buidor" de comarques com la Val d'Aran, el Pallars Sobirà (amb només 1 cursa cadascuna) o el Pallar Jussà (cap cursa), que contrasta molt amb la "plenitud" d'altres com el Segrià, Pla d'Urgell, Urgell, Segarra i Garrigues. És com si les terres d'una part de la Depressió Central convidessin a fer-hi curses i en canvi, com més amunt en direcció als Pirineus, això s'esvaís poc a poc (amb l'excepció de l'Alt Urgell en què hi comptem 5 curses).

En aquest sentit, és ben cert que a l'Alta Ribagorça se n'hi fan 7 però és que ja només a la seva capital -el Pont de Suert- podem fer-ne 6. I aquesta mateixa concentració en una única vila la trobem també a Mollerussa (7 curses) i Lleida (5). És ben bé que de quilòmetres en deuen fer clubs esportius com el Km0, el Sicoris i el Xafatolls (entre altres) i d'esbufecs també en deuen deixar anar el club homònim de la capital del Pla d'Urgell. Curiós i divertit nom per a un club d'atletisme. Cal reconèixer que l'han ben trobat!

Tot plegat, aquí teniu el mapa i si observeu alguna errada només és atribuïble al seu autor, és a dir, a mi mateix. Recordeu que està fet a partir de la taula de l'escrit anterior i que ni molt menys es pot considerar definitiva, doncs segur que alguna que altra cursa se m'ha pogut escapar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada