divendres, 29 d’octubre del 2010

La cursa "maleïda" del Pont de Vilomara

Aquest diumenge, darrer dia de mes, se celebra a les nostres contrades (em refereixo al Bages) una de les curses que sembla tenir més èxit en el poc temps que porta en el calendari català. Es tracta de la cursa del Pont de Vilomara (i Rocafort) que farà enguany la seva 5ª edició. Ja he dit més d'un cop que per mi es tracta d'una cursa "maleïda" ja que per un motiu o altre no l'he pogut fer i de moment, la cosa romandrà de la mateixa manera. Després de la mitja marató de Mollerussa vaig decidir descansar unes quantes setmanes i de moment, i encara que sembli mentida, m'estic fent cas de mi mateix!! Això no vol dir que no faci absolutament res però això ja ho explicaré en un altre post. Centrem-nos ara i aquí, en aquesta cursa en concret i parlem-ne de diverses qüestions que com veureu tot seguit, tenen una perspectiva positiva:
  • Primera, dir que el fil obert per parlar-ne al fòrum dels Corredors.cat deu ser dels que més entrades té en aquest moment, la qual cosa ja ens pot donar una idea força fiable de la bona acceptació de la cursa entre la gent.
  • Segona, tot i no haver-hi anat a cap de les 4 anteriors curses, les referències que en tinc i de diferents fonts coincideixen en la bona organització i en la satisfacció general que hi ha entre els corredors, tant de la logística prèvia, del recorregut de la cursa, com també dels serveis posteriors. En aquest sentit, en destaca un que no compto sigui gaire habitual de trobar en altres curses i és el servei de ludoteca o guarderia (i que suposo aviat hauré de començar a mirar).
  • Tercera, també hi ha curses de promoció per nens i nenes la qual cosa de ben segur ha de contribuir a donar un caliu més familiar i popular. Per tant, si els pares no saben què fer dels seus fills, tenen dues opcions: o bé a la ludoteca o bé posar-los a córrer.
  • Quarta, de vegades he estat una mica crític amb el preu de la inscripció a certes curses, per considerar-lo car, bé d'entrada (p. ex. si es tracta d'una cursa novella) o bé per si després hi trobes que la relació qualitat-preu no és bona. En aquest cas diria que 14€ (11,5 si es té xip propi) és un pèl massa però potser no seria ben bé així si tornes cap a casa amb l'obsequi d'unes malles llargues (a l'hivern sempre van bé) i sabent també que 2€ de cada inscripció van destinats a un projecte de l'Associació d'Amics de la Unesco de Manresa. Hauràs suat la cansalada i de retruc també hauràs estat una mica més solidari.
  • Cinquena, des del punt de vista tècnic, cal dir que el circuit té una mica de tot en combinar asfalt i pista, que potser no és el més idoni per fer millor marca en aquesta distància (no ho havia dit però la cursa és de 10 km.) i que tret d'algun tram curt de forta pujada la resta sembla que no presenta gaires dificultats afegides. Suposo que per alguns els hi pot semblar una mica "trenca-cames" (jo m'hi inclouria) però si s'està una mica en forma deu ser molt semblant a altres curses.
  • Sisena, potser l'únic aspecte negatiu que trobo -com ja vaig dir quan parlava del tractament de la cartografia- és la manca d'informació del recorregut de la cursa i el seu perfil. Després de buscar-la no he estat capaç de trobar-la enlloc. Per tant, ens quedarem amb les ganes però això no treu que recomani a l'organització que tingui en compte aquest aspecte que, a més de no ser gens complicat de resoldre, afegiria un plus més de qualitat. I d'altra banda, com se suposa que el recorregut no ha de canviar del tot (o res) d'un any per a l'altre, encara més fàcil.
  • Setena, sigui com sigui la cursa té tanta acceptació que les inscripcions (600) s'han cobert i no hi ha possibilitat d'inscriure's el mateix dia. Per tant, amb més raó per a mi de deixar-la per a l'any vinent. Perquè us en feu una idea del salt que ha fet, dir que al 2006 (1ª edició) hi van córrer 200 atletes i l'any següent la xifra ja es va doblar, mentre que l'any passat van creuar la meta 449. A més, a la d'enguany s'espera la presència d'atletes d'una certa volada com la Txell Calduch, Benito Ojeda, Xavi Llobet o el darrer guanyador, en Mohamed ben Aissa.
  • Vuitena, pocs anys que té de vida aquesta cursa i això no ha evitat que el seu breu historial sigui un pèl "accidentat"; així, l'any 2007 es va haver d'endarrerir un mes i mig per la mort de qui aleshores era l'alcalde del poble (Evaristo de la Torre) i d'aquí el nom de la cursa, mentre que l'any següent es va haver d'escurçar el recorregut a 7,5 km. per les condicions climatològiques (de fet, hi van participar "només" 258 corredors). I a veure si aquest diumenge plou perquè sembla que les previsions també hi apuntin.
  • Novena, pel que fa al "Team", no em consta que cap dels seus quatre membres hi participin, bé per absència o bé per descans. Al seu moment se n'hi va parlar -el Frans era qui en tenia més ganes per allò de les curses infantils- però suposo que al final ho ha descartat. Per tant, no és per dir-ho però sense nosaltres aquesta cursa haurà perdut una mica (:D). Per cert, si mai acabem organitzant la que vam anomenar "Cursa de les Tines" (pels voltants de Rocafort) ja podeu donar per fet que començarà el declivi d'aquesta altra.
  • I per últim, qui vagi que no es despisti perquè la nit del dissabte al diumenge hi ha canvi d'hora ja que a les 3:00 seran les 2:00. Però en el pitjor dels casos el que li pot passar a qui no se n'assabenti és que hagi d'esperar més estona per començar a córrer. Altrament dit, que podrà dormir una hora més. A aprofitar-ho!
Per cert, fixeu-vos que sense buscar-ho m'ha sortit un decàleg. Per acabar, i ja que l'he citada, potser us interessaria llegir aquesta entrada sobre la hipotètica Cursa de les Tines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada