divendres, 25 de febrer del 2011

Març: per triar i remenar!

Queden pocs dies per entrar al març i si feu una ullada als calendaris webs sembla com una mena de primavera avançada perquè l'oferta de curses que trobem -i la que hi haurà d'ara endavant fins l'estiu- és d'aquelles que fan patxoca. En cadascun dels seus quatre caps de setmana una cursa o altra ens agradaria de fer (o més d'una). Si estiguéssim en millor forma no dubtaríem en fer-ne més de les que ja estem fent habitualment; però a part d'això, també és cert que no ens hauríem de "cremar" i deixar-nos portar per aquesta mena de festival del running, no sigui que les cames tornin a fer figa abans d'hora. A més, com s'acosta el bon temps també hauré de deixar espai per reprendre de nou la BTT i és clar, ni tinc el do diví de la ubiqüitat ni puc fer que el dia tingui més hores que les que té ni la setmana més dies. Així, com ve sent habitual, les curses que més m'han cridat l'atenció -que no vol dir que les acabi fent totes- són les següents:
  • El primer cap de setmana (diumenge 6) ja queda reservat per fer la meitat de la marató de Barcelona, com us deia en l'entrada anterior. Enguany no estic preparat per fer-la sencera però sí una part. I si amb això puc contribuir que algun altre company (el Jordi) l'acabi fent més de gust, doncs segurament allà hi serem. De fet, aquest diumenge és el que ofereix menys curses de tot el mes de març i no m'estranya ja que l'atractiu d'aquesta marató està pujant com l'escuma (un nou rècord d'inscrits). És com un forat negre que absorbeix tot el que hi ha al voltant.
  • El diumenge 20 se celebra la IV Cursa Atlètica Rural de Torà. Va ser una de les nostres primeres curses (el 2009) i en guardem un molt bon record. És d'aquelles amb un caràcter eminentment rural, no molta gent i sense gaires més pretensions. I com no ens agafa lluny des de Manresa, potser hi acabarem traient el cap.
  • I per al darrer diumenge de mes -casualment el dia del meu aniversari- tenim una molt bona opció a la ciutat de Lleida. Es tracta de la seva cursa de bombers i si mireu la pàgina Web, veureu que té tota la pinta d'estar molt ben muntada, sobretot per la gent que ha d'esperar els corredors. A més del fet que també hi ha curses infantils, les activitats del Village prometen una espera molt entretinguda.
Com sempre, hi ha altres opcions a tenir en compte per si aquestes no us acaben de fer el pes. Per exemple, si no us va el rotllo maratonià de Barcelona, sempre podreu fer la mitja marató de Banyoles (la 17ª edició). Jo la vaig fer fa dos anys i em va sortir força bé. I si penseu que és massa per vosaltres, hi ha l'opció d'una cursa paral.lela al voltant de l'estany de només 6,5 km. Per al diumenge 13, us podeu acostar a la vila d'Esparreguera per participar a la seva 8ª Cursa Atlètica (10 km.) però ... no sé perquè no m'acaba de fer el pes. I per últim, aquest mes també inclou altres dues mitges maratons de les quals, però, en destacaria la de la Calçotada de Valls (en la seva 10ª edició): no és gaire cara i podria ser un bon pretext per una sortida de cap de setmana. Ara bé, hi ha dos inconvenients: entre la recent de Balaguer i la probable mitja de Barcelona, potser serien massa mitges en poc temps; i un segon que és el perfil d'aquesta de Valls, que té tot l'aspecte de ser bastant trenca-cames.

Tot plegat, ja ho anirem veient. Que us vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada