dissabte, 5 de febrer del 2011

Dones: a córrer!

Crec recordar que en alguna entrada he parlat del tema de la participació de la dona en les curses populars, en el sentit que és un món encara bastant masculinitzat i on la seva presència acostuma a ser bastant baixa. La meva impressió -i no compto que estigui a les antípodes de la majoria- és que mentre és relativament habitual veure dones corrent pel carrer sembla que després no acaben de fer el pas per participar en curses. No pretén ser aquesta una entrada per reflexionar sobre els motius d'aquest fet doncs no voldria dir res que doni a entendre que vulgui polemitzar però ja posats, ja avenço que estic en contra que en una cursa mixta -gairebé totes- es donin premis a les primeres dones classificades, només pel simple fet de ser-ho, tot i que no hagin estat les primeres. I de passada, de la mateixa manera que s'organitzen curses només per dones per fomentar la seva participació, també estic convençut que si es fes una cursa exclusivament per a homes, ja sortirien ipso facto les feministes de torn criticant aquesta mostra de masclisme.

Doncs bé, he rebut una foto d'una seguidora del bloc que a més a més, sembla que ha començat a aficionar-se a això de les curses (s'estrena demà a Granollers). Encara que ja la tenia vista de temps enrere, no sé de quina cursa es tracta i tampoc m'importa gaire saber-ho i òbviament, deu ser una cursa nudista. Potser això serveix per incentivar un major interès entre les dones per posar-se unes sabatilles (i res més) i començar a córrer. Això sí, prohibit fer-ho amb el cap cot. De totes formes, no m'imagino córrer amb les tetes i i els penis pengim penjam doncs potser deu ser bastant incòmode. Si voleu provar-ho no cal anar gaire lluny: a Mollerussa fan la cursa "Tal qual" on la condició sine qua non és córrer despullat.

Per acabar, una anterior entrada sobre dones i curses. Va per tu C.


2 comentaris:

  1. Doncs jo no veig cap d’aquest que estigui molt preocupat per córrer tal qual, i tampoc sé si es fa alguna d’aquestes només per dones, però crec que seria molt poc estètic. Ara, veiem la foto i tal com tu dius “pengim-penjam” només em ve al cap la cançó de La Trinca, segur que no era aquesta la intenció, jeje així que ...” Si es porta pengim-penjam.
    Si, que sí, que sí ve d'un pam” jajaja

    ResponElimina
  2. Hola anònim,
    No és una qüestió per preocupar-se, aquesta de córrer despullat. Desconec, com tu, si se'n fa una com aquesta de només dones, i estic amb tu que seria molt estètic (igual per als homes, eps). Sempre he cregut que és molt poc estètic (o era eròtic) veure algú despullat i sí és molt millor amb alguna peça de roba "picantona".
    Bon apunt aquest de la Trinca.
    Gràcies.

    ResponElimina