divendres, 4 de febrer del 2011

Ovnis a Tossa de Mar?

Fa uns dies vaig rebre un missatge anunciant-me, amb més de dos mesos d'antelació, la celebració de la Mitja Marató de Tossa de Mar. Fins aquí res d'anormal llevat que m'he demanat més d'un cop com és que l'organització de la cursa ha tingut accés a la meva adreça si no recordo en cap moment haver fet l'intent de participar-hi (deu ser que en el moment de fer la inscripció en alguna altra devia donar permís implícit a la difusió de les meves dades). Però vaja, res que em tregui la son; si m'arriben correus de no saps ben bé d'on amb ofertes de tota mena (llibres, viatges, roba, gadgets electrònics, medicaments, viagra, etc.) doncs no serà qüestió de rebutjar aquests altres que sí em poden interessar.

No faig aquesta entrada per parlar de la mitja tossenca ja que no la conec i com és bastant "jove" (enguany serà la seva 3ª edició) no en tinc cap referència (ni bona ni dolenta). De totes formes, el missatge ja deixa clar que no és una cursa còmoda doncs parla de 500 m. de desnivell positiu i que als corredors els espera un "desafiament únic" (literal), tant per la seva duresa com bellesa del paisatge, seguint la carretera costanera que uneix els nuclis de Tossa i Sant Feliu, amb una "entretinguda successió de corbes, baixades i pujades" (també literal). I afegeix que si no s'està preparat per a aquesta cursa, no cal amoïnar-se perquè se'n fa també una altra, de 10 km. Per tant, caldrà patir una mica menys. Com en altres casos, m'he deixat portar pel meu deix professional i m'he fixat en la informació cartogràfica, la qual no està pas malament (potser trobo a faltar un perfil), així com també en la de serveis al corredor (ja que fa poc parlava de la mitja de Barcelona): aquí sí que hi ha guarda-roba, vestuaris i dutxes, més guarderia (que això també ho he de començar a mirar) i servei de massatges (no sé si amb final feliç!!). I tot per un preu força raonable ja que si us afanyeu pagareu 16€ o 13€, segons si feu una distància o altra. Després la cosa puja una mica més.

El veritable motiu d'aquesta entrada és manifestar la meva estranyesa pel títol del missatge, que diu el següent: ¡El proper 10 d'abril un OVNI aterra al planeta running! Desconec si rere la paraula OVNI hi ha un segon sentit relacionat amb el món de les curses i que a mi se m'escapa però què voleu que us digui ... Tot i ser un neòfit en el món de la publicitat i màrqueting no crec que tingui gaire sentit qualificar aquesta cursa com quelcom que ve de l'espai exterior, tenint en compte que per raons òbvies, tot allò relacionat amb alienígenes, naus extraterrestres i coses similars desperta l'interès propi d'un esdeveniment únic. Acompanya l'eslògan la imatge del cartell (el podeu veure aquí) amb la silueta del castell de fons (és la icona per excel.lència del municipi) i en primer pla la d'un corredor que gosaria a dir que és en Roger Roca, un crack d'aquesta distància. No el conec en persona però sí d'haver-lo vist a la televisió i pel món virtual d'Internet i com en general sóc bastant fisonomista ... Total, ¿que potser hem de pensar que aquest corredor és tan bo que ve d'un altre planeta? I si fos així, hem de creure que els "marcians", "selenites" o qualsevol habitant d'un altre planeta també corren? Qui sap si no són uns apalancats d'allò més, qui sap si no els hi cal córrer sinó només ser teletransportats ... Us imagineu una cursa en què els participants, en lloc de córrer, es teletransportessin?

No sé a qui se li haurà acudit aquesta idea d'associar una cursa amb un ovni. Potser hauria de saber que pel que fa a ressò mediàtic aquest món està bastant superat (total, a la pregunta de sí hi ha alguna forma de vida en altres planetes crec que molta gent respondria que sí, i tothom coincidiria a dir que de ben segur, més intel.ligent que la del nostre). Crec que les pel.lícules i sèries d'aquesta temàtica ja no estan tan de moda com fa un temps (tinc la sensació que la versió moderna de "V els visitants" que va emetre TV3 no fa gaire va decebre bastant, tot i que el seu repertori femení era tan atractiu com la sèrie original). Ara el que enganxa més són els zombis (vegi's sinó la sèrie The walking dead o la desfilada que se'n fa a Sitges amb motiu del seu festival de cinema). Per tant, proposo canviar l'eslògan per ¡El proper 10 d'abril un exèrcit de zombis aterra a Tossa! És clar que no sé si la comparació d'en Roger Roca (repeteixo, si és que ho és) amb un zombi és més afortunada que amb un ésser de l'espai sideral (tipus els capgrossos de Mars attacks, els nans de "Encontres a la tercera fase" o el mateix ET). Això sí, qui pensi que els zombis no corren i són uns sapastres -com ens han acostumat a veure'ls a les pel.lícules- està molt equivocat, i si no que vegi "El amanecer de los muertos" (del 2004) i se n'adonarà que corren que se les pelen!

Res, que deixo idees per si algú vol comparar una cursa amb quelcom una mica inversemblant. Tot i això, desitjo i espero que aquesta cursa sigui un èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada