divendres, 2 de setembre del 2011

Premis Blocs Catalunya: compte enrere

Com ja deveu saber si esteu al corrent del bloc i del meu Facebook, s'acosta el termini perquè finalitzi el període de les votacions al certamen dels Premis Blocs Catalunya, al qual, i per segon any, s'ha presentat de nou Marathon Man. En concret, a la mitja nit del proper dissabte 10 del present. De fet, res més entrar al bloc teniu a la vostra disposició (a l'esquerra de la pantalla) la imatge enllaçada perquè si ho estimeu oportú, hi dipositeu la vostra confiança i em voteu. Cal recordar que el procés de votació d'enguany és diferent al de la passada edició ja que ara tota persona que vulgui votar s'ha de registrar prèviament com a usuària a la web de la STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement). Suposo que això s'ha fet d'aquesta manera per evitar votacions fraudulentes, com sembla que va succeir l'any passat quan qualsevol podia votar tants cops com volgués des de diferents ordinadors (i fins i tot des del mateix). I si bé crec que això és un gran avenç que garanteix la fiabilitat de les votacions (aquestes només serveixen per triar els finalistes de cada categoria temàtica), també és cert que el fet d'haver-se de registrar pot fer que potencials votants ho deixin estar perquè, o bé no els queda gaire clar com fer-ho (tot i ser molt senzill) o simplement, no tenen temps i/o ganes. Per tant, m'atreviria a dir que enguany el nombre total de vots disminuirà però a canvi, suposo que es guanyarà en fiabilitat (no sé si dir "credibilitat").

Quant a l'autor d'aquest modest bloc, al seu moment ja va fer el pertinent "bombardeig" de missatges a les seves amistats i coneixences a través del Facebook (vet aquí que en aquest sentit sí li ha trobat una certa utilitat a això de les xarxes socials) i a d'altres amb el procediment més antiquat del correu electrònic. I val a dir que si tothom que li ha contestat l'ha votat realment (és a dir, no li ha pres el pèl) creu que pot estar content de la resposta general. Però, compte, no val a badar!! I el motiu és el següent: a diferència també de l'any passat, els que s'hi han presentat al Certamen no veuen les classificacions i per tant, a pocs dies perquè acabin les votacions no saben si el seu bloc en concret està dins el grup de finalistes o per contra, no té cap opció d'arribar-hi ni de lluny i ja no val la pena insistir. És per això que no sotmetrà a les seves amistats i demés personal a la "tortura" de rebre un altre missatge de recordatori perquè si volen votar, que s'afanyin a fer-ho. En comptes d'això es limitarà tant sols a recordar-ho al seu Facebook (una mena de compte enrere) i com es diu en casos com aquest, alea jacta est! És de suposar que un cop acabat el període de votacions se sabrà d'una forma o altra els blocs que han estat finalistes.

Una novetat d'aquesta edició és que al seu moment van ampliar el període d'inscripcions de nous blocs, degut a les nombroses peticions rebudes, i que va ser del dilluns 25 de juliol al diumenge 31 del mateix mes. Sembla, doncs, que això dels blocs va a més i que qui més qui menys, tothom té una certa dosi de vanitat dins seu i vol donar una certa visibilitat al seu bloc. Endavant doncs, com més serem més riurem. Per cert, no veig que aquesta ampliació hagi afectat a la categoria on es presenta Marathon Man (la d'esports) ja que acabo d'accedir-hi i hi he comptat els mateixos 22 blocs de fa unes setmanes, dels quals 4 són corporatius, 2 professionals i la resta (16) personals (com aquest). Perquè us feu una idea de amb qui ha de competir Marathon man, hi ha 6 blocs de futbol, 3 d'esports en general, 3 de motor, 2 de BTT i/o senderisme, 2 d'hoquei patins, 2 d'activitats de neu, 2 de curses, 1 de golf i un darrer de bàsquet. Per suposat, i venint d'una persona com jo que odia el futbol, us diria que ni miréssiu els dedicats a aquest maleït esport, i per suposat, que ni els voteu. Tant que se'n parla dia sí i dia també, només faltaria que aquí també ens els haguéssim de menjar, i amb patates!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada