dijous, 25 d’agost del 2011

Setembre: sant tornem-hi!!

Després de dos mesos sense participar a cap cursa (la darrera a Bagà va ser a finals de juny) i amb la més que previsible presència aquest diumenge a la Cursa de la Vall d'en Bas, encetarem després la nova temporada de curses populars i per tant, va sent hora d'anar pensant en les opcions que ens dóna el setembre (que està al caure). I val a dir que després d'aquesta "sequera" el proper mes té unes quantes curses realment interessants tot i que com la lògica s'ha d'imposar de nou, algunes no les acabaré fent, bé per coincidència en dates, bé perquè mantinc el meu objectiu de córrer un parell de curses o com a molt, tres. També, com altres vegades, algunes opcions són ja conegudes (i alhora bones) i apareix alguna que altra novetat en el calendari. Doncs bé, fet aquest preàmbul, us deixo el llistat de les curses que faré o que més m'han cridat l'atenció, i com és habitual en aquest tipus d'entrades, ordenades en tres categories:
  • Curses que faré: el diumenge 4 tornaré a Cervera per fer la 11ª edició de la seva cursa de 10 km. Ja vaig ser-hi fa dos anys i veig que enguany han canviat de dia (abans es feia a la tarda del dissabte). Diria que per l'època de l'any que som, algú haurà recomanat aquest canvi, per allò de la calor. A més, és barata ja que amb xip costa només 8€ però els i les que hi aneu no busqueu fer-hi marca perquè la part final del seu recorregut no és la més idònia per aconseguir-la. Després, per al dissabte 10 tinc al cap fer la 3ª Cursa de Muntanya de Calders, també d'una desena de qms. i al raonable preu de 10€ (ja veieu que sembla ser la cursa del 10). Com el seu nom indica, no és plana però fent una ullada al recorregut, tampoc és excessivament dura com per descartar-la d'entrada. De ben segur que hauré fet curses més dures que aquesta.
  • Curses que em rumiaré: n'incloc dues malgrat que si les previsions anteriors es compleixen, alguna d'aquestes s'haurà de descartar (o totes dues) per allò que deia abans del límit de curses per mes. Així, en primer lloc tenim per al diumenge 18 la Ruta dels Molins (Calldetenes), de 9,5 km. Ja hi vam ser l'any passat i és una cursa d'aquelles que dius "bona, bonica i barata (3€)" i a més, veritablement popular. No em faria res tornar-hi, oimés si arribo en millor forma que a la passada edició, quan vaig córrer "tocat" del bessó. La segona opció és una altra cursa coneguda com la Pujada a Vallhonesta (Sant Vicenç de Castellet) i on hi vam participar fa dos anys, sota una constant pluja. A favor, que en parlen bé, està molt a prop de casa i és barata (5€) però en contra, un perfil no gaire còmode per a una distància total de 13,6 km. De totes formes, potser seria aquesta una bona oportunitat per entrenar de cara a la primera mitja marató de la temporada (encara per decidir).
  • Curses que no faré: n'hi ha unes quantes però també val la pena destacar-les. En primer lloc (dissabte 3) tenim la Cursa dels Tres Pics (Navàs), relativament barata (15€), però entre que no és gaire còmode (perfil) i la seva distància (21 km.), crec que per començar la temporada no és la millor opció (de totes formes, me la guardo per a un futur proper). Per a l'endemà (4) hi ha prevista la primera mitja marató de la temporada (Sabadell) però no fa gaire ja vaig dir que no la faria perquè la trobo cara (20€ per no ser federat) i crec que serà un pèl avorrida (tres voltes a un circuit urbà). Per al següent cap de setmana (la Diada de l'11 de setembre) tenim un clàssic i una cursa nova: en primer lloc, el Cros de l'Ametlla de Merola (23ª edició), que ja vaig córrer fa dos anys i que enguany no entra en els meus plans. No és barata (tampoc és que sigui de les més cares) i tot i que està molt ben organitzat, ben mirat es tracta de fer dues voltes a un mateix circuit. I per últim, tenim la 1ª edició de la Transenyera (Castellbell i el Vilar), de 7,3 km. a un preu de 10€. No té un recorregut pla però tampoc és que sigui molt exigent. Aquesta podria ser una bona alternativa en cas que fallés la de Calders.
Tot plegat, que com veieu no falten opcions en aquest mes per començar a perdre aquells quilos estiuencs de més i iniciar la temporada. Per acabar, i ja que les he citades, aquí us deixo els enllaços d'entrades anteriors sobre algunes d'aquestes curses, per si us ve de gust repassar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada