dijous, 9 de juny del 2011

Bell-lloc d'Urgell: una bona cursa rural

Aquest proper diumenge se celebra la III Cursa Popular de Bell-lloc d'Urgell. No és que en parli perquè tingui previst de participar-hi sinó que escric aquesta breu entrada tan sols amb l'objectiu de fer-ne una mica de promoció, que bé s'ho mereix. Enguany no ha entrat en els meus plans perquè vindria d'haver fet la cursa de Cantonigròs i la setmana següent tocaria la dels Templers de Lleida, amb la qual cosa serien tres caps de setmana seguits, i amb la possibilitat que siguin quatre perquè hi ha força números que el darrer cap de setmana faci també la cursa de Bagà. Per tant, deixarem per a un altre any repetir la nostra presència en aquesta petita vila de la comarca del Pla d'Urgell; de fet, l'única cursa que he repetit des que porto participant-hi (inicis del 2009) és la mitja marató de Tàrrega, mentre que en aquesta altra en concret he estat "només" a les seves primeres dues edicions. I com aquesta serà la tercera, crec que això fa que en pugui parlar amb una mica de coneixement i que aquesta entrada tingui un cert sentit.

Es tracta d'una cursa encara molt jove, que intenta fer-se un forat en un context tan competitiu com l'actual, en què l'oferta cada cop és més alta, alhora que també la demanda. Les seves principals virtuds són, entre altres, les següents: es fa per un entorn rural, envoltat de camps de conreu (ja ho té això la comarca) i per tant, els que busqueu córrer per un indret de muntanya, aquesta no és la vostra. També s'ha de destacar la voluntat que hi ha hagut de resoldre defectes menors detectats en edicions anteriors (p. ex. canvi d'hora per evitar una excessiva calor, posar dos punts d'avituallament, etc.). Un tercer aspecte a favor és el lloc on se celebra, la Pineda, que concentra bona part de la logística necessària per als corredors (tret de les dutxes que es troben al pavelló poliesportiu). A més a més, és idònia per aquella gent a qui li agradin les curses amb no massa gent ja que repassant les dades de les dues edicions fetes fins ara, trobem que van ser 171 corredors el 2009 i 220 l'any passat. En el moment d'escriure aquestes línies (matí del dijous 9) n'hi ha 191 d'inscrits per aquest diumenge, i tot i que el reglament diu que el termini finalitzava ahir, veig que l'aplicatiu informàtic encara roman obert i per tant, no seria estrany que l'allarguessin uns quants dies més. Potser no s'arribarà al màxim de 350 que indica el reglament però segur que la gent que hi vagi s'ho passarà bé, siguin els que siguin.

En definitiva, i per no estendre'm més, una cursa del tot recomanable si es busca una opció popular, agradable, ben organitzada, sense gaires pretensions i amb ganes que la gent vulgui tornar-hi. De ben segur que jo ho faré però a desgrat meu, no serà aquest diumenge. Per acabar, i si us ve de gust, aquí us deixo les cròniques de les meves curses del 2009 i 2010. Temps era temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada