dimarts, 19 de juliol del 2011

Cursa del Mosquit: breu balanç

El passat dissabte a la tarda vaig treure el cap a la segona edició de la Cursa del Mosquit de Manresa, amb la intenció de veure'n l'ambient, fer unes quantes fotografies i recollir alguna que altra opinió i comentari. Com ja he dit més d'un cop, hi vaig ser l'any passat a la seva estrena i crec que no va ser del tot reeixida, si ens agafem a allò de la relació qualitat-preu i per tant, ni que sigui com a espectador passiu, estava encuriosit per com aniria enguany i amb l'esperança que fos millor. El primer canvi respecte l'anterior cursa ha estat de data, ja que s'ha passat de principis de juny a mitjans de juliol però reconec que en desconec el motiu: potser hom va pensar que al juliol hi hauria menys competència d'altres curses -però alhora el risc que fes més calor; potser el canvi va respondre al fet que en un principi no estava prevista que es fes -com vaig comentar fa un temps- i després, un per l'altre la cosa es va animar ... No ho sé i la veritat és que tampoc vaig demanar-ho perquè en cap moment vaig tenir la intenció de córrer-la.

El recorregut va ser el mateix de l'any passat, és a dir, sortida i arribada a les instal.lacions del Club Tennis Manresa, al costat del Parc de l'Agulla, i seguint d'anada i tornada part del traçat de la Sèquia. A qui li agradi trepitjar camí i pista és ideal perquè no té gairebé res d'asfalt (potser uns 100 m.) però això sí, en dies de sol i molta calor cal hidratar-se bé i tapar-se el cap perquè no hi ha cap lloc ombrívol (tret de l'arribada). Per tant, és inevitable arribar del tot xop i amarat de suor. Recordo l'any passat com una de les crítiques més recorrent va ser que van fer curts en el tema de l'aigua als avituallaments -errada garrafal en una cursa en ple estiu-, crec que perquè el mateix dia van admetre més inscripcions del compte. Enguany, però, no vaig sentir cap comentari crític en aquest sentit motiu pel qual cal pensar que això va quedar resolt.

D'altra banda, malgrat que certs aspectes com aquest esmentat s'hagin pogut resoldre, segueixo opinant que és una cursa cara i sóc de l'opinió que no hi ha res que justifiqui els 14€ que valia la seva inscripció. No era una cursa amb xip, la web no incloïa ni el reglament ni altra informació d'interès per al corredor com el recorregut i/o perfil i tot plegat, que valia massa per al pa que s'hi va donar. A més, un té la sensació que les curses en què hi col.labora o organitza la botiga d'esports 2.0 són més cares de l'habitual (aquesta 14€ i la primera Cursa de Castellnou de Bages del passat octubre en va valdre 15, per a només 10 km.). Potser aquest fet va dissuadir molta més gent de participar-hi ja que enguany si van aplegar 157 corredors quan l'any passat en van ser 189. És clar que aquesta petita davallada pot respondre a altres factors com ara la data del calendari però tampoc hauríem de descartar ni aquest del preu ni la referència no del tot positiva de la cursa de l'any passat. Al cap i a la fi, si d'entrada ja ens situem en aquest nivell de preus, què passarà en futures edicions quan és ben sabut que la tendència és que tot s'encareixi -curses incloses- més que no pas baixin de preu.

I per cert, en aquesta mateixa línia, dues qüestions més a comentar: primera, em va semblar una cosa fora de mida que la cursa infantil (desconeixia que se'n fes una i tant al web de Ropits com del Club de Tennis no en deien res) valgués 8€ (i per tan sols 1 km.). D'això sí que no en podem dir que s'incentiva que vinguin els pares a córrer amb nens. Això sí, el nom ben encertat -la "Cursa del Mosquitet". I la segona qüestió és que en el preu de la inscripció hi havia un petit descompte per als socis del Club de Tennis Manresa (12€) però pel que vaig veure en el llistat d'inscrits això tampoc els devia atreure gaire perquè només n'hi constaven 13 (menys d'un 10%). Així doncs, en vistes de l'èxit, potser que el descompte l'apliquessin als no socis, que eren la majoria. Tot plegat, que encara que potser la cursa hagi estat millor que l'any passat no compto que hi participi més cops, si no és que baixin el preu. També és cert que potser a la gent de Manresa li sàpiga greu pagar 14€ per córrer per un indret que molts ja deuen conèixer perquè just el Parc de l'Agulla i el camí de la Sèquia són un dels llocs predilectes per anar-hi a entrenar (ahir mateix ho vaig fer jo).

Per acabar, us poso l'enllaç a un àlbum amb unes quantes fotos: hi podeu veure els guanyadors en categoria masculina i la guanyadora (la Txell Calduch), el punt de sortida i arribada del Club de Tennis Manresa, el Parc de l'Agulla (aquí es va fer el primer qm.) i alguna vista més (p. ex. l'inici del camí de la Sèquia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada