dijous, 29 de març del 2012

Abril: una o dues curses?

Ens acostem a final de mes i va sent hora que pensem en les possibles curses per fer a l'abril. I val a dir que segueix més o menys la mateixa tendència d'aquest març, que amb la primavera acabada d'estrenar, sembla com si hi hagi una autèntica "explosió" de curses, amb un munt per triar i remenar i per a tots els gustos. De totes formes, una bona part d'aquestes no acaben de fer-me el pes i no s'ajusten del tot ara a les meves preferències, al que busco d'ençà un temps quan em decideixo per una i descarto unes altres. És per això que com veureu tot seguit, hores d'ara tinc molt clar quina faré (fixeu-vos que ho dic en singular), una altra de la qual no n'estic del tot segur perquè no he trobat gaire informació i unes quantes més que les citaré perquè en tingueu una referència però que per un motiu o altre, enguany no toquen (o mai tocaran). Així doncs, i seguint l'esquema per aquesta mena d'entrades, aquí teniu el llistat de les curses en què m'he fixat més per al mes que encetarem ben aviat:
  • Curses que faré: tenim només una, la del Cor de la Fageda d'en Jordà (dissabte 14 d'abril), de mitja muntanya, de les que em comencen a agradar i que permet córrer pel mig d'un paratge d'innegable bellesa. A més, enguany (la tercera edició) s'hi ha afegit per als més agosarats l'opció de fer una mitja marató, però de moment jo tinc al cap la cursa més curta, de 13,5 km. De fet, a casa ho tenim tan clar que ja ens ho hem organitzat per fer una escapada. No em negareu, doncs, que no segueixo el meu criteri de buscar curses que ho permetin.
  • Curses que em rumiaré: tafanejant pel Web he trobat una altra de muntanya al municipi solsoní de Castellar de la Ribera, la Cursa de l'Obaga, que també ofereix dues distàncies (12,5 km. i mitja). El que passa, però, és que no us puc donar més dades perquè a part del preu (12€) i el límit màxim d'inscrits (150) no he trobat res més (la web està en construcció). Però per al final de mes pot ser per mi una bona opció si continuo amb la meva transició cap a la mitja muntanya.
  • Curses que no faré: òbviament n'hi ha unes quantes més; hi tenim tres que ja he fet i ara no repetiré (p. ex. el cros de Sant Jordi de Navàs, més que res per coincidència amb la de la Fageda, la Mitja Marató de la Garrotxa -la del pernil d'obsequi- o els 10 km. de Girona); altres que no he corregut encara però no descarto fer-ho tard o d'hora (p. ex. la Cursa de fons de Canovelles, pel que tinc entès un exemple de molt bona cursa i molt barata, o la mitja marató d'Empúries, que es fa en paral.lel amb la marató i que donaria peu a organitzar una altra escapa de cap de setmana); i per últim, l'abril és també el mes de dues curses que per les seves característiques i/o presa de pèl, no penso fer mai (espero no haver-me de retractar mai d'aquestes paraules), com són la del Corte Inglés (cursa?) i la dels bombers de Barcelona (massa cara pel que és, massa gent, etc.).
Apa doncs, ja veurem al final què acabaré fent però de moment, fins a mitjans d'abril no caldrà pensar-hi gaire. I és que abans tenim la Setmana Santa i haurem de procurar fer bondat amb tanta mona de Pasqua de padrins i padrines. I jo que sóc un golafre, m'hauré de controlar molt, no sigui que arribi el dia de la cursa amb un sobrepès i hagi de suar la cansalada més del compte.

6 comentaris:

  1. No sembla que ens haguem de trobar aquest Abril...fes una ullada a la cursa de la Talaia,a Vilanova i la Geltrú, a veure que et sembla...

    ResponElimina
  2. Jordi,
    Aquesta que dius de Vilanova ja me la vaig mirar, no et pensis. Crec que hi ha dos recorreguts i jo, de moment, hagués optat pel curt. Sempre hi ha una bona ocasió per acostar-nos al Garraf però justament aquest 22 d'abril tenim una calçotada amb els col.legues de fatigues.
    Vagi bé, segur que estarà bé.
    Salutacions ben cordials.

    Joan Carles

    ResponElimina
  3. Jordi, aquesta de la Fageda d'en Jordà té molt bona pinta, però molt bona. A més, sent dissabte a la tarda, millor. Jo, per això, no descartaria fer la mitja, ja posats. Si m'hi apunto, t'aviso.

    ResponElimina
  4. Jordi... on tenia el cap. Evidentment era Joan Carles. Suposo que he llegit el comentari del Jordi i se m'ha anat la mà...perdó.

    ResponElimina
  5. Osti, tindrem tot un crack de les curses metropolitanes corrent per la Fageda! Jo m'he apuntat a la "curta" perquè vull acabar encara bastant sencer com per acabar de passar el cap de setmana bé i no haver d'estar baldat per tot arreu.
    Si vens finalment, m'ho dius i a veure si coincidim.
    Vagi bé,
    JC

    ResponElimina
  6. Joan Carles, apuntat a la mitja marató!
    Intentarem passar-ho bé, per tant, ja mirarem de coincidir. Amb la "quantitat" de gent que hi haurà, no crec que sigui complicat veure'ns. Seguim en contacte!!!
    Si vols contactar via e-mail: raulmataro@gmail.com

    ResponElimina