dijous, 14 de juliol del 2011

Juliol: de moment, res de res

Estem gairebé a mitjans de juliol i de moment s'estan confirmant les previsions de fa unes setmanes sobre els molts números que tenia perquè aquest mes acabés en blanc. I és que entre que fins ara no hi ha hagut una tria gaire lluïda, algun compromís familiar i la calor, aquests dos primers caps de setmana les sabatilles s'han quedat arraconades. I tot apunta que el proper serà més del mateix (potser aquest en concret serà una bona oportunitat per fer una sortida en BTT com Déu mana). I encara menys mal que disposo ara d'una mica més de temps per sortir a córrer algunes estones mortes entre setmana. És per tot això que aquest mes no està sent gens prolífic pel que fa a la meva producció "literària" al bloc, donat que a més de les poques "excuses" que tinc per fer cròniques de les meves curses, tampoc he vist ni he sabut de cap acte relacionat amb el running que valgui la pena ressenyar. Ja se sap que als mesos de juliol i agost la gent està més que cansada de tanta cursa i que està demanant a crits un bon descans per començar, al setembre, una nova temporada amb les piles a punt de ser carregades de nou.

Tot i així, i a fi de donar una mica de "vidilla" al bloc durant aquest temps d'inactivitat, m'agradaria destacar què m'he perdut que m'hagués agradat fer i què més que potser millor que no faci. En primer lloc, ja vaig dir que la Cursa de Muntanya de Torrelavit (Alt Penedès) era una opció a tenir molt present en aquesta època: de muntanya però tampoc massa exigent, no gaire llarga (10 km.), barata (8€), amb no gaire gent (màxim 300 inscrits), poc asfalt i molt rural, curses infantils gratuïtes, una bona pàgina web, etc. i també que en tenia bones referències. És a dir, tots els ingredients perquè l'any vinent no hi faltem a la cita la qual, serà la 33ª edició. Aviat és dit. Malgrat no ser-hi, tinc la impressió que és d'aquelles curses -com moltes altres- en què no importa tant la teva pròpia actuació personal (el seu recorregut no és el més idoni per fer una bona marca) sinó, més aviat, gaudir de l'ambient.

L'altra cara de la moneda potser seria la Cursa de Mig Fons d'Andorra (10 km.). Com no la coneixia no la vaig incloure en el llistat de possibles curses per aquest mes; de fet, prou curses en tenim per la geografia catalana com per pensar en anar al país dels Pirineus a fer cap altra cosa que no sigui comprar, visitar Caldea i turisme (natural, el romànic, etc.). Doncs bé, tafanejant pel Web he trobat uns quants comentaris que no la deixen gaire bé (p. ex. el del company blocaire Runnec i també al Web dels Corredors.cat). Potser això confirma el fet que a Andorra s'hi ha d'anar per moltes més coses i no pas per córrer. Qui sap, potser que ens hi acostem algun cop i ho comprovem in situ. I per acabar, i seguint aquest to una mica crític, al final no compto que faci la Cursa de Santa Margarida de Montbuí d'aquest dissabte, organitzada per l'ajuntament de la vila i el CAI (Club Atlètic d'Igualada). I el motiu és que deixant de banda que no ho tinc gaire bé pel tema horari (es fa en dissabte), no he trobat res més enllà del reglament i el procediment per fer la inscripció. I la veritat, potser direu que sóc un primmirat o que és un defecte professional però ja que hauria de pagar 9€, estaria bé que el Web del CAI inclogués una mínima informació cartogràfica (res fora de l'habitual com el perfil i recorregut). Això no ha de desmerèixer la cursa ja d'entrada, ni molt menys, però entre aquesta, per mi, greu mancança i que no he trobat enlloc cap referència, crec que s'ho hauran de fer sense mi. I bé que faran!

Tot plegat, així estan les coses. I per als altres dos caps de setmana la cosa no pinta gaire bé, que diguem. Ja ho anirem veient. De moment, a entrenar quan es pugui, se'n tingui ganes i la calor ens doni un respir. Per tant, aquest dissabte descansarem de nou però no em desconnectaré del tot de les curses ja que potser acabaré traient el cap a la II Cursa del Mosquit, que es fa al Parc de l'Agulla de Manresa i ressegueix una part del traçat de la sèquia. Ja us en mantindré informats.


2 comentaris:

  1. 14 € la cursa del mosquit?. Ho trobo excessiu per una cursa de 10K que a més és molt nova(tan sols és la segona edició). És a prop de casa però no la correré.Potser hi vaig com a espectador. De fet porto unes 50 curses i mai he fet d'espectador passiu.I aquesta podria ser la primera ocasió.

    ResponElimina
  2. Doncs sí Miquel, per mi també és un preu excessiu. Si ja es comença amb aquest preu, què faran a les següents edicions. A més, a mi no em ve de gust pagar això per córrer per uns camins que ja em conec. Potser per a la gent de fora pot tenir un cert interès però crec que el preu dissuadirà alguns de venir.
    És possible que jo també faci d'espectador passiu, vagi per veure'n l'ambient i fer-ne després una crònica "passiva".

    Salutacions.

    ResponElimina