dilluns, 25 de juliol del 2011

Juliol en blanc ... però i l'agost?

A falta d'una setmana perquè acabi el juliol ja us puc confirmar que tancaré el mes buit, sense cap cursa al sac. Aquest cap de setmana he estat de festa major pel Baix Segrià i el proper tampoc ho tinc gaire bé per fer-ne cap, la qual cosa vol dir que no seré present ni a la Cursa Popular de Bagà ni a l'Espluga de Francolí, com apuntava en l'entrada de les possibles curses a fer durant aquest mes que s'acaba. Les dues s'escauen en dissabte i per tant, havia de ser o una o altra: la primera és de les bones, boniques i barates, de les que he qualificat més d'un cop de "genuïnament populars", sense massa pretensions, compaginant-la amb curses infantils i per tant, una molt bona opció si ens hem de moure pel Berguedà nord. De la segona no en tinc cap referència -no l'he feta mai- però després d'haver llegit algunes opinions en un fòrum, crec que s'ha de tenir en compte per a propers anys, bo i més si en el moment d'escriure aquesta entrada ja s'han superat la xifra dels 800 inscrits. I si hi ha temps, diners i forces -doncs la cursa ni és curta ni tampoc còmoda-, sempre és un bon pretext per passar un cap de setmana per aquelles contrades, que prou boniques que són.

Total, que aquest juliol haurà passat sense pena ni glòria i cal pensar en l'agost. I tot i que estem parlant d'un mes vacacional per excel.lència, si us ve de gust córrer -ni que sigui per "matar el cuc"- podem trobar unes quantes opcions interessants i a més a més, bé de preu. Jo m'hi he fixat en quatre que m'agradaria fer però ja sóc conscient que no totes cauran, ni de lluny però tampoc hem de descartar fer-ne alguna. I atenció, tres són gratuïtes:
  • Cros de Les Coromines (dissabte 6 d'agost): al municipi bagenc d'Aguilar de Segarra. Una cursa gratuïta de 5 km. en un entorn del tot rural, casolana, amb curses infantils, etc. És a dir, d'aquelles que hi vas només pel simple plaer de córrer. No en tinc cap referència tret d'aquesta entrada de l'any passat del col.lega corredor i blocaire "Malfieten", i si la llegiu us adonareu de quin pal van. A veure si coincidim de nou després d'haver-ho fet a Castelltallat.
  • Cros de Cabrera d'Anoia (dissabte 13 d'agost): també gratuïta, de 10 km. i si feu una ullada al web veureu que té un perfil una mica trenca-cames. En aquesta ja m'hi vaig fixar l'any passat però com altres cops, tot va quedar en un parlar-ne. Potser aquest any ens hi acostem, aprofitant que és un dels actes de la seva festa major.
  • Cursa de la festa major de Manlleu (dilluns, 15 d'agost): gratuïta, amb un recorregut de 5 km. i amb curses infantils. Si no sabeu què fer aquell dia, sempre podreu aprofitar l'avinentesa per passar una bona jornada en aquesta vila osonenca.
  • I per últim, la IV Transllena (dissabte 20 d'agost): una cursa de muntanya de 13,3 km. que se celebra a la vila de la Pobla de Cérvoles (Les Garrigues). Té un preu encara raonable (15€) i també un perfil exigent. Com es fa a la tarda, seria també aquesta un bon pretext per passar-hi un cap de setmana gaudint de la ruralitat d'una comarca com aquesta.
Tot plegat, no direu que no us dono opcions interessants i barates per no deixar de córrer durant l'agost. Crec que alguna d'aquestes faré però també dependrà de compromisos socials varis de cap de setmana. En aquest sentit, la meva agenda no és que estigui buida, justament. Per cert, bon estiu.

8 comentaris:

  1. Hola teacher! aquesta última de Transllena pinta bé, llàstima que quedi tant lluny.
    Aprofito per informar-te que ja he votat. ptons.

    ResponElimina
  2. Doncs gràcies pel teu vot. Esperem que més gent segueixi el teu exemple i vagi afegint vots al sarró, tot i que encara tinc pendent una campanya de correus a mode de recordatori.

    I sí, la cursa aquesta pinta bé pe`ro cau una mica lluny de les nostres contrades (les teves i les meves).

    Records.

    ResponElimina
  3. Ei doncs potser si ens veiem a les Coromines. No la tenia a l'agenda... Gracies !
    És la cursa més "casolana" que he fet mai i curta i ràpida...
    La Transllena també pinta molt bé i en tinc bones crítiques, a veure si aquest any hi vaig.
    Salut !

    ResponElimina
  4. Suposo que m'animaré a fer alguna d'aquestes algun dia, però em fa molta mandra haver de conduïr "tants" km per arribar fins a l'objectiu. A més a més, a aquestes alçades de temporada acostumen a ser molt i molt d'hora. Crec que continuaré entrenant, buscant ombres, una mica de gimnàs i ja arribaran les curses una mica és a prop. Ara bé, com sempre, les teves propostes, excel·lents.
    Bones vacances!

    ResponElimina
  5. El dia 28 d'agost hi ha una cursa en ruta de 10K a Ripollet, molt ben organitzada i que només val 2 €.

    ResponElimina
  6. Malfieten,
    Doncs potser sí que ens veurem. Jo tampoc les tinc totes però per començar l'agost amb una cosa realment casolana i familiar, no estaria gens malament.
    Seria un plaer de nou coincidir amb tu, després de Castelltallat.
    Salutacions ben cordials.

    ResponElimina
  7. Raúl,
    Mandra tenim també nosaltres quan anem a córrer per les terres de Lleida (nosaltres anem des del Bages), on es fan curses molt "guapes". I sobre l'hora, aquestes que he esmentat (Coromines i Cabrera d'Anoia)... eps, que són a la tarda i no pas al matí.
    Bon agost i ens veiem al setembre.

    JC

    ResponElimina
  8. Miquel,
    Tens raó en aquesta de Ripollet però si t'he de ser sincer, no m'atreu gaire córrer per l'àrea metropolitana, tot i que ho tinc més a prop que fer-ho per altres contrades catalanes que sovintejo més.
    Però gràcies pel suggeriment.
    Bon estiu (o el que en queda).

    JC

    ResponElimina