dimecres, 20 de juliol del 2011

Premis Blocs Catalunya: segon intent

D'ençà uns dies que s'ha obert el període de votacions als blocs presentats a la quarta edició dels Premis Blocs Catalunya 2011 i als quals, de nou, s'ha tornat a presentar Marathon man amb l'esperança de passar el tall dels escollits entre els finalistes i després ... Déu dirà. Si llegiu les bases dels premis els punts 10 i 12 especifiquen que el nombre total de vots dels blocs determinarà els finalistes de cada categoria i que després, un jurat integrat per persones de reconegut prestigi, així com guanyadors d’anteriors edicions, decidirà els guanyadors per a cada categoria. Fins aquí veig que no hi ha cap canvi respecte l'any passat, tot i que hores d'ara no em queda gaire clar el nombre de finalistes. En aquesta breu notícia extreta del programa "Espai Internet" de TV3 se us detallen les categories temàtiques als quals s'han hagut d'inscriure els blocs (12) i sota el paraigües de 3 altres grans categories: blocs personals, professionals i corporatius. En total, 460 blocs, que es diu ràpid!

El que sí ha canviat, i molt, és el mecanisme de votació. Recordo l'any passat que cada bloc estava inclòs en una categoria temàtica (10) i que era més fàcil i còmode, allò que en terminologia informàtica crec que s'anomena user friendly. Els bloc estaven enllaçats i els participants podien votar només accedint a l'enllaç, i a més de poder emetre un vot general al bloc, per cada cinc entrades votades s'afegia un vot més al còmput global. Però feta la llei, feta la trampa: es podia votar un mateix bloc des de qualsevol ordinador tants cops com es volgués i d'aquí que van haver-hi algunes queixes dels internautes. Després, i si la memòria no em falla, l'organització va decidir ampliar el nombre de finalistes, de 5 a 10, a mode de compensació, i aplicar també un mecanisme per detectar votacions sospitoses de frau (no sé què d'un logaritme); així, a poc d'acabar el període de votació el meu bloc va veure com se'ls retallava un grapat de vots (i creieu-me, no eren meus!). Enguany, però, la cosa ha canviat com deia abans; per poder votar cal donar-se d'alta al web de Stic.cat (registre) i també hi ha l'opció de fer-ho si es té un compte de Facebook o Twitter al taulell de votacions dels Premis. Un cop dins el panell personal de STIC, l’usuari disposarà de 12 vots per a repartir entre les 12 categories dels Premis Blocs, a raó d'un vot per categoria i el sistema informarà l'usuari registrat dels vots que encara no ha utilitzat, de les categories on ja ha votat i dels blocs pels quals ho ha fet (enllaç).

Com podeu comprovar, d'una banda aquest sistema de votació deu garantir la fiabilitat de les votacions (tret que un mateix votant es registri amb perfils diferents), i això sempre és bo per assegurar el "joc net" per després escollir els finalistes; però de l'altra reconec que per a una persona que no pugui dedicar-hi massa temps a aquesta qüestió i que només vulgui votar un bloc concret per amistat o afinitat, s'ho rumiï dues o més vegades abans de fer tot aquest procés. Altrament dit, que diria que això anirà en detriment del nombre final de vots que recullin tots els blocs. Però com ja s'ha dit, aquest només serveix per accedir al grup afortunat de finalistes i ... esperem que enguany s'esborri la sospita de la passada edició en què el bloc més votat va acabar sent el guanyador en bona part de les categories. I si l'any passat vam assistir a la cerimònia de lliurament dels premis a la bonica vila de Mataró, a l'octubre ho haurem de fer a la no menys bonica de la Seu d'Urgell.

Tot plegat, que en els propers dies iniciaré la meva campanya particular d'enviament de missatges a les meves amistats i persones conegudes per mirar de convèncer-los que hi dediquin una mica del seu preuat i escàs temps lliure i dipositin la seva confiança en el meu bloc (sabent que aquest no serà l'únic que podran votar). Però mentre fa un any l'esforç que vaig esmerçar va ser bastant gran, reconec que ara m'ho prendre amb molta més calma. De fet, com deia en una entrada de finals de maig, la meva primera intenció era no inscriure'm als Premis però després més d'un em va fer veure la utilitat que té això de cara a una major visibilitat i promoció al bloc que, premis a part, suposo és el que busquem tots aquells que en tenim un.

Per cert, el període de votació acaba el 10 de setembre i per si em voleu votar m'heu de buscar a la categoria d'esports. Estigueu-ne al cas i gràcies per endavant.

4 comentaris:

  1. Hola Joan Carles!! ja he votat.

    A veure si aquest cop guanyes alguna cosa, encara que sigui el premi de consolació.

    Records.

    ResponElimina
  2. Mateu, gràcies pel teu vot. Però de premis només n'hi per al guanyador. El de consolació ja me'l donaré jo mateix quan vegi que no hauré guanyat.

    Records i bon estiu.

    ResponElimina
  3. Joan!
    Fet! Molta sort! :)
    Una abraçada, Raul.

    ResponElimina
  4. Raul, gràcies per la teva confiança en el vot.
    Una altra per a tu,

    JC

    ResponElimina