dilluns, 20 d’agost del 2012

Cursa Verntallat - El Mallol: bona opció

A manca de curses (per part meva, s'entén) durant aquest agost anem a recomanar-ne una per tota aquella gent que tingui el cuc dins seu i no vulgui desconnectar-hi. Això sí, ho faré d'una que conec, tot i que només hi he participat un cop, però que crec val la pena per mantenir una mica el to abans que comenci de nou la temporada d'aquí poques setmanes. Es tracta de la Cursa Popular Verntallat - El Mallol, que es fa a Les Preses (just al costat d'Olot), en ple cor de la Vall d'en Bas. La d'enguany n'és la segona edició i forma part del Circuit de Curses Populars per Muntanya de la Garrotxa, amb 7 més de les quals jo ja n'he "tastat" dues (la de la Fageda d'en Jordà del passat abril i la dels Volcans d'Olot en dues ocasions). Doncs bé, en el meu intent de seguir vinculat d'aquest món, he fet una ullada al calendari de curses i sent conscient que l'agost no és gaire propici per triar entre moltes opcions i a més a més, atractives, he trobat aquesta de la qual us en detallo ara alguns dels seus principals trets:
  • Com he dit abans, forma part d'un circuit de curses de muntanya la qual cosa vol dir que aquella gent que fugi dels desnivells l'hauria d'evitar tant sí com no. De totes formes, no cal estar en un nivell de forma extraordinari per poder-la acabar bé. Si fins i tot jo l'he feta, imagineu-vos ...
  • Si no busqueu una actuació excel·lent, aquesta és una bona opció per córrer mentre es gaudeix d'un magnífic entorn paisatgístic. No em cansaré mai de dir-ho, oimés tractant-se de la Vall d'en Bas en particular i la Garrotxa en general. Ja ho tenen això aquestes contrades.
  • Si la cosa no canvia gaire respecte l'any passat, no espereu molta gent -alguns ja ho busquem això- i crec que fa honor al seu qualificatiu de "popular": no gaires corredors, curses infantils, logística bàsica però la justa i necessària, ambient familiar, etc.
  • Per distància (uns 9 km.) i desnivell crec que és una bona oportunitat per a aquella gent que rumiï la idea d'endinsar-se en el segment de les curses de muntanya. No és que sigui molt còmoda però tampoc és molt dura. És un bon tast per a altres de més llargues i exigents. I no parlo de curses d'alta muntanya i proves d'aquesta mena que ja estan pensades per a gent d'una altra pasta (ni millor ni pitjor que la resta, però).
  • És una de les curses més barates que podeu fer avui dia, malgrat que l'any passat era gratuïta. Segons he vist al fulletó informatiu la inscripció val ara 2€ (o 3€ si es fa el mateix dia). És a dir, que fins i tot el "càstig" per esperar el darrer moment a inscriure-s'hi tampoc és mol dur.
  • Aquesta zona és bastant propera a l'àrea metropolitana i les comarques centrals per la qual cosa la distància i/o durada del viatge no ha de ser un impediment per deixar d'anar-hi. Per exemple, des de Manresa i sense prémer gaire l'accelerador del cotxe, s'hi arriba en menys d'una hora passant pels túnels de Bracons. Ho dic per aquella gent que encara tingui una certa recança a moure's de les comarques barcelonines i que com ja he dit altres vegades, més enllà d'aquestes hi ha un fantàstic món de curses per descobrir.
  • I si voleu un motiu encara de més pes anar-hi, i si el temps acompanya, després podeu tenir la resta del dia per passar-lo amb família, passejant per Olot o fent una excursió per la Fageda o per alguns dels racons que té aquesta part de la comarca. Altrament dit, la cursa és el pretext perfecte per sortir de casa i muntar una excursió. I si m'apureu i "passeu" de la crisi, per estar-s'hi el cap de setmana.
Pel que fa a mi, no tinc previst fer-la i el més segur és que descansi de cara a la cursa del següent cap de setmana (la Punk Trail de Calaf, més llarga i dura) però tenint en compte que com deia abans, es poden fer inscripcions el mateix dia per un preu molt contingut, qui sap si a casa el dissabte ens ho rumiem i acabem anant-hi. Tot plegat, aviam si encara ens hi trobarem.

Per acabar, us deixo alguns enllaços que us poden ser d'interès:
  • Vídeo de la cursa del 2011 (gentilesa d'"Elgarrotxi.cat").
  • Recorregut i perfil de la cursa del 2011 (gentilesa d'en Furmiruns).
  • Crònica de la cursa de Verntallat - El Mallol del 2011.
  • Crònica de la Cursa de la Fageda.
  • Cròniques de la cursa dels volcans (edicions del 20092010).
I ja posats us poso de nou la foto de la meva arribada amb l'Stanis a collibè. Ja farà un any d'això i us ben asseguro que ara ell és ben capaç de creuar la meta per si sol i tan ràpid que jo seria del tot incapaç d'enxampar-lo.


2 comentaris:

  1. Per complementar la cursa a Les Preses es fa durant tot el cap de setmana el festival ESDANSA, http://www.esdansa.cat/festival-esdansa.php molt recomenable.

    ResponElimina
  2. Quel,
    Tens tota la raó. Recordo l'any passat que vam coincidir amb gent que ja veies eren d'altres països i vam suposar que s'hi feia un festival de música folklòrica o quelcom de semblant.
    Gràcies per l'apunt. Finalment, dir-te que no aniré a la cursa perquè demà és un dels dies grans de la festa major a Manresa i a més a més, vull descansar uns dies més abans de la cursa que tinc el dissabte vinent.
    Espero sue us vagi bé.
    Ben cordialment,
    JC

    ResponElimina