dissabte, 22 de desembre del 2012

Bon nadal 2012

Com comença a ser tradició en aquest bloc -i per no ser menys que altres personatges de més renom que fan missatges nadalencs televisats- Marathon man també us vol desitjar de tot cor unes bones festes de Nadal i una bona entrada al 2013, i enguany més que mai. Un any tan complicat com el que estem a punt de deixar enrere no ens ha de fer perdre el somriure i el bon humor, tot i que les perspectives apuntades per tothom -menys pel govern de Madrid que s'entossudeix en posar-se una bena als ulls- indiquen que encara hem de passar pel pitjor. Aquests darrers mesos no hem fet més que sentir parlar a tort i dret de la crisi, retallades, atur, pensions a la baixa, famílies desnonades, casos escandalosos de corrupció, rescat i nacionalizatció de bancs i caixes, ONGs que ja no donen a l'abast, destrucció de la classe mitjana, increment de la pobresa i de moltes més coses que, fart de tot, un no pot deixar de pensar que tan de bo que els maies no s'haguessin equivocat amb el seu calendari. Potser que el Tot poderós ens enviï una altra plaga bíblica i que el món acabi fent un pet de dimensions descomunals per així haver de tornar a començar de zero. I ja no parlo de política, nacional i catalana, ja que aquest seria un altre tema tan cansí que val més deixar-ho estar.

En comptes de tot això, i baixant a la pura i dura realitat de la qual bona part dels membres de la classe  política està "immunitzada", és millor fer com els estruços: amagar el cap sota l'ala, aguantar la que ens està caient com bonament poguem i com diuen en castellà (perdoneu però no em ve al cap l'equivalent al català), "al mal tiempo buena cara": un somriure als llavis, uns quants regalets al tió (però només els justos i necessaris), una mica d'ajuda als que ho estan passant pitjor que nosaltres -i segur que al nostre voltant trobarem uns quants casos sense haver de buscar gaire- i una coça al cul a tota aquella gent que té la responsabilitat de treure'ns del pou on estem ficats i que no ho fan, bé per incapacitat manifesta, bé perquè creuen que van en la direcció correcta i pensen que la resta de gent és la que s'equivoca (com el borratxo que condueix en direcció contrària per una carretera).

Tot plegat, us deixo aquí la meva felicitació -òbviament relacionada amb el córrer- i per variar una mica el "discurs", una altra imatge que he trobat pel Facebook amb un missatge que tothom s'hauria de ficar al cap, tant ara -època de vaques famèliques- com abans quan ens crèiem que érem rics en un país de merda. Així doncs, i com deia al principi, bon nadal, bons i saborosos torrons i neules i estigueu tranquils per si guanyeu algun quilet de més: de ben segur serà una conspiració de la bàscula per amargar-vos encara més aquests dies. Sigui com sigui, i repetint una frase d'entrades similars a aquesta, només us demano un favor: que torneu sans i estalvis per continuar llegint el bloc i jo us prometo que el seguiré omplint de continguts (que espero trobeu interessants).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada