divendres, 13 d’abril del 2012

La Fageda: de nou cap a la Garrotxa

Efectivament, com diu el títol d'aquesta entrada, demà farem una nova cursa a la Garrotxa, després del parell de les dels volcans d'Olot, la seva mitja marató (la del pernil d'obsequi) i la darrera a les Preses aquest passat estiu. Ja veieu com a més de les Terres de Ponent, si m'he de moure fora del Bages i part de la Catalunya Central, aquesta altra comarca comença a ser bastant assídua en el meu historial de curses, oimés si amb el túnel de Bracons el viatge des de Manresa fins la seva capital -Olot- és ara bastant més ràpid que abans. Tanta polseguera que va aixecar aquesta infraestructura al seu moment -i jo mateix en vaig ser bastant crític- i ara mireu-me ... l'aprofito. Ja posats, i ja que hi és, no és qüestió de fer-li un lleig, oi? La de demà torna a ser una cursa de muntanya (o potser millor dir de "mitja muntanya"?) la qual cosa es podria interpretar com un pas més, decidit i ferm, en el meu salt cap a aquesta disciplina, i deixar de banda l'asfalt i els perfils bastant plans. Com ja he dit més d'un cop, com no he estat mai cap figura en aquesta altra mena de curses, siguem-ho encara menys en les de muntanya, ja que com a mínim si he de fer un paper discret i pobre, sempre ho podré atribuir a la duresa del recorregut, el badar mirant el paisatge, etc.

I sobre això últim, de ben segur que si el temps acompanya -les previsions, però, indiquen ruixats a la tarda- serà una molt bona oportunitat per gaudir d'un entorn paisatgístic que és difícil de trobar en altres indrets: córrer per la Fageda, pujar i baixar volcans, verd per tot arreu, de ben segur que no és gaire habitual a les nostres contrades i per tant, només per això val la pena no perdre's aquesta cursa. De fet, l'any passat ja hi vam a estar a punt de participar però al final la vam canviar per la mitja marató de Cunit que, tal com va anar el tema, suposo que no va acabar sent una bona decisió (ep, des del punt de vista simplement esportiu, s'entén). Per tant, en aquest sentit, la cursa promet. D'altra banda, com a novetat d'enguany els organitzadors -el càmping La Fageda- han afegit una segona opció per aquella gent que se sent més valenta, atès que a més de la cursa "curta" (de 13,5 km.) es pot fer també una de més llarga (equivalent a una mitja marató). Òbviament haureu deduït que la meva elecció es decanta per la primera ja que amb el poc que he pogut entrenar a les darreres setmanes -bàsicament per feina i encara rai que puc al.legar aquest motiu!- no em considero ni molt menys preparat per a la segona, oimés si tinc comprovat de les darreres curses de trets semblants a aquesta que córrer més de dues hores seguides em castiga el cos més del compte. I tampoc és qüestió de patir en excés quan estàs corrent per uns paratges on jo no puc fer-ho habitualment i que com ja he dit abans, són paisatgísticament fantàstics. Per tant, un motiu més per gaudir corrent.

La de demà també serà la tercera edició i pel he pogut trobar quant a dades del nombre de participants a les dues anteriors, no compto que siguem una gran multitud (hi van haver uns 230 i 270 respectivament), tot i que demà potser serem encara menys de la prevista si s'acaben confirmant els pronòstics de pluja. Això sí, si no fallen em trobaré uns quants coneguts, dos estudiants meus i en Raúl, un col.lega blocaire que està finíssim de forma i que encara que aquest no és el seu perfil de cursa preferit, segur que farà un molt bon paper; ergo, que només el podré veure a la sortida perquè després no l'enxamparé ni amb un coet. Per cert, si mireu el cartell veureu que diu la xifra de 11.111 m. (que val a dir-ho és molt curiosa) i segons he pogut esbrinar, pel que sembla aquesta era la distància original que s'havia d'haver fet al primer any i que després es va haver de canviar a més de 13 km. per raons organitzatives. Pel que veig, però, aquest segon nom no ha canviat i potser ja el deixaran al cartell per a les properes edicions.


Per acabar, tot i que ja us he adjuntat la imatge del mapa que he trobat tafanejant pel Web, aquí us deixo aquest altre enllaç que us porta al traçat del recorregut en un fitxer del Wikiloc. Tot plegat, a partir de dilluns, la crònica pertinent.

2 comentaris:

  1. Sembla interessant aquesta cursa, me l'apunto per un altre any.
    Molta sort per la Garrotxa!!.

    ResponElimina
  2. Jordi,
    Doncs com veuràs a la corresponent crònica, te l'has d'apuntar per a la teva agenda. Si t'agrada córrer sense la pressió de fer una o una altra marca i alhora, gaudir de l'entorn, és una de les millors opcions que he descobert darrerament.
    Salutacions i gràcies.
    JC

    ResponElimina