divendres, 27 d’abril del 2012

Maig: curses gairebé decidides

Ens acostem ja al maig, un mes que acostuma a estar farcit de curses i on la tria d'una o altra pot ser un pèl complicada de tantes i interessants opcions que hom pot trobar. I si a més a més, s'hi van afegint curses noves al calendari, com vaig dir a l'entrada anterior, doncs és lògic que puguin sortir dubtes de si la tria final ha estat encertada o no. Tot i així, crec que ja tinc bastant clar què faré jo a les properes setmanes, en la meva voluntat de seguir amb la transició cap a les curses de mitja muntanya i d'una distància i desnivell acumulats assumibles per mi, ergo, ni gaire llargues ni gaire dures. Que el cos no està com per anar-li fotent canya dia sí i dia també. És per això que ja tinc una cursa decidida i un parell més que me les estic rumiant, en el sentit d'una o altra perquè ambdues seguides no sé si les aguantaré amb una certa dignitat.

Fet aquest preàmbul, aquí teniu la meva relació de curses per al mes de maig que com altres escrits similars, l'he dividida entre les que segur que faré (tret d'imprevistos de darrera hora), les que tenen molts números i aquelles altres que m'han cridat l'atenció però que enguany no toquen, per un motiu o altre:
  • Cursa que faré: ho dic en singular perquè hores d'ara és la que tinc més clar i de fet, ja fa bastant temps que m'hi vaig inscriure, senyal que en guardo un bon record de les anteriors edicions i que si un es despista, es pot trobar després amb la sorpresa de quedar-se sense dorsal. Es tracta de la Mitja Marató de Tàrrega (6 de maig) on hi participaré per quarta vegada seguida. Al seu moment ja publicaré la crònica prèvia però suposo que aquesta serà la meva darrera mitja que faci aquesta temporada i per això no me la vull perdre. Ja veurem després com em sortirà tenint en compte que fa temps que no faig aquesta distància.
  • Curses que em rumiaré: n'hi incloc dues, una de coneguda i una altra de nova. La primera és la II Cursa de Muntanya de Castelltallat (20 de maig) i que ja vaig fer l'any passat en la seva estrena. Maca, familiar, ben organitzada, ajustada a les meves modestes capacitats i, sobretot, barata (6€ preu anticipat). De fet, confesso que aquesta estava al caure fins avui que he fet la "descoberta" d'una nova cursa al Bages i que també se m'ha "escapat"; es tracta de la I Cursa de Muntanya de Mura (13 de maig), d'un perfil semblant a l'anterior i amb el mateix preu. Per tant, dues "gangues" que no s'haurien de perdre. Per calendari podria fer totes dues però si pensem que vindré de fer la mitja marató targarina (i abans la de Castellar de la Ribera), dues més de seguides no sé si ho suportarien els meus peus. Tot sembla indicar que n'acabaré fent una però ... quina?
  • Curses que no faré: n'hi ha unes quantes que m'han cridat l'atenció i que me les reservo per a altres anys, algunes conegudes i altres encara no: el Cros de l'1 de maig d'Artes (10,5 km), el Corriol de Solsona i el Cros del Traginer de Balsareny (ambdues el 6 de maig i d'uns 10 km.) o la Cursa del Riu Cornet de Sallent (12 de maig i de poc més de 13 km.). I si m'apureu podríem citar les mitges maratons de Girona (massa urbana) o Tossa de Mar (massa cara).
Total, si les cames em respecten, suposo que dues curses acabaran caient al sac i vés a saber si una tercera. Temps al temps. Ja veieu que si us voleu moure per la Catalunya Central, teniu unes quantes opcions per triar. Ens hi trobarem a alguna?


2 comentaris:

  1. Por que em fas... Entre el gimnàs i que ara et dediques a les curses de muntanya, em sembla que em deixaràs ben enrera aquest cop. Ens veiem d'aquí a dos diumenges!

    ResponElimina
  2. Arantza,
    No t'ho pensis pas: el gimnàs l'he deixat temporalment i les curses de muntanya me les prenc amb molta calma. No tenen res a veure que una mitja marató que sigui plana com la de Tàrrega. Per tant, a la capital de l'Urgell aniré molt a l'expectativa perquè com dic, fa temps que no faig aquesta distància. Jo més aviat diria que seré jo qui t'haurà de veure de lluny.
    Fins d'aquí dos diumenges.
    Records.
    JC

    ResponElimina