dimecres, 25 d’abril del 2012

Més curses al Bages

Efectivament, en la línia del que ja s'ha comentat més d'un cop en aquest i altres blocs, l'oferta de curses continua ampliant-se, per sort! Tot el que sigui oferir més varietat als corredors s'ha de veure com un fet positiu per la possibilitat de poder escollir entre un ventall més gran. No és que vulgui tractar ara la idea  "clàssica" de que com estem en una economia de mercat el preu d'un producte (en aquest cas, una cursa) hagi de ser sensible a un increment de la seva oferta -potser a la baixa-, atès que també hem de tenir en compte la demanda. I ja sabem que el volum de corredors també està creixent als darrers anys. No, ara no vull tornar a aquest tema sinó simplement deixar constància del naixement d'unes quantes noves curses a la comarca del Bages. En el moment d'escriure aquesta entrada no tinc al cap el mapa de les curses que s'hi fan a aquesta comarca però suposo que enguany, al 2012, deuen ser ja ben pocs els municipis on no se n'hi fa alguna. I n'estic plenament convençut que tot és qüestió de temps perquè el mapa acabi per completar-se.

Doncs bé, properament hi podreu participar en dues i no fa gaires dies se'n va fer una altra. En concret, m'estic referint a les següents curses:
  • Sant Feliu Sasserra: el passat 6 d'abril es va fer la cursa de muntanya Sotabranques, de 12 km. i 450 m. de desnivell, i amb uns preus d'inscripcions de 12€ i 17€ segons si hom era o no federat. Confesso que aquesta se'm va escapar perquè no me'n vaig assabentar fins que ja s'havia celebrat, i mercès a un bloc d'un altre corredor que també segueixo. Gairebé 190 corredors hi van participar i per la informació que hi ha publicada al web, tot sembla indicar que és d'aquelles que em comencen a agradar: no gaire llarga, desnivell assumible, paisatge i no molta gent. Això sí, no em fa gaire el pes el seu preu però tot i així ja veurem si l'any vinent m'hi animo.
  • Avinyó: en aquest municipi ja s'hi organitzen unes quantes curses però no els deu venir d'una i ara faran una de nocturna, el 5 de maig, la dels Matiners, de 12,4 km. i poc més de 400m. de desnivell. El seu preu és més moderat (12€ anticipada) i si no us afanyeu potser no hi arribareu a temps ja que el límit està fixat en 200 corredors. És una cursa que se celebra en el marc de la Fira dels Matiners i com diuen el seu missatge promocional, "Aquesta vegada no nomes vindreu a córrer sinó que us transportarem a la època del 1848, en una de les batalles més importants entre carlins i isabelins que va tenir lloc a les nostres terres. Correreu per corriols que van obrir aquells soldats i passareu per punts històrics del nostre poble. Ah, i pot ser que hi trobem alguna que altre sorpresa!!!! Us recompensarem l’esforç amb un gran sopar a l’estil de l’època, unes bones mongetes amb botifarra". I si voleu veure el vídeo que l'organització ha penjat, aquí us deixo l'enllaç del Youtube. Reconec que la web està ben treballada i es veu que s'ho han "currat" però ... què voleu que us digui, això de córrer de nit amb un frontal no crec que sigui el millor per als meus tormells. I vés a saber si algún carlí em confondria amb un soldat isabelí, o a l'inrevés.

  • I per últim, els membres del Koala's Team ens ofereixen de nou l'opció de participar en un cursa de les seves, a Fonollosa, on el l'endemà de la d'Avinyó, es farà una nova Punk Trail (l'altra va ser a Sallent el febrer passat). És gratuïta i només es demana la voluntat d'ajudar al banc d'aliments del poble per ajudar la gent que les està passant magres. A canvi d'aquesta gratuïtat, haureu de suar la cansalada o bastant o bastant més, perquè hi ha dos circuits, de 13 i 23 km. i de 850 m. i 1.150 m. de desnivell. Llàstima que abans que m'assabentés de la cursa ja feia dies que m'havia inscrit a la mitja marató de Tàrrega, perquè de ben segur m'hi apuntaria (a la curta). I qui vulgui fer-ho que sàpiga que les inscripcions ja s'han exhaurit, amb quasi 340.
Tot plegat, benvingudes siguin aquestes noves curses i esperem que el 2013 en poguem parlar de nou perquè serà un senyal que se n'hauran fet una segona edició. Per cert, que em perdonin els Koala's però com he dit abans, per un moment canviaré el desnivell pel pla. I és que la mitja de Tàrrega també és una molt bona cursa.

2 comentaris:

  1. Tu sempre oferint bones alternatives. Llàstima que m'agafi tan lluny perquè més d'una segur que cauria.

    ResponElimina
  2. Raúl,
    Entenc que venint des del Maresme això t'agafai lluny i per tant no les incloguis al teu calendari. Però no et pensisi, potser et deixes portar per una percepció una mica errònia ja que havent fet la de la Fageda, el Bages no et caure gairé més enllà. Tot és qïüestió de proposar-s'ho. Entenc, però, que agafar el cotxe i fer uns quants qms. per fer una cursa faci una mica de pal. A mi també me'n fa però de vegades, per variar, no és dolent.
    Salutacions ben cordials.
    JC

    ResponElimina