dissabte, 19 de maig del 2012

Castelltallat: a entrenar!

Demà a aquesta hora ja hauré fet la II Cursa de Muntanya de Castelltallat. M'hi vaig inscriure fa temps perquè vaig pensar que és una d'aquelles curses que s'ajusten bastant bé al que estic buscant darrerament: poc asfalt, pista i no massa corriol, un cert desnivell assumible per a ànimes amb pena com la meva, no gaire gent, ambient familiar, tracte excel.lent, un bon paisatge i per què no dir-ho també, un preu barat. I si a més a més resulta que no ho tinc gaire lluny de casa i després tampoc he de tenir problemes per deixar el cotxe, doncs aleshores què més puc demanar? Enguany els organitzadors han tingut la "delicadesa" de mostrar-se solidaris amb la gent que amb la maleïda crisi ho està passant malament, i com diuen en l'apartat de les inscripcions, "no volem que això sigui un problema per a participar a la nostra cursa, així que hem intentat ajustar al màxim el preu de la inscripció. En aquesta segona edició, hem volgut fer la cursa més popular i hem rebaixat el preu a 6,00€ si la feu anticipada per Internet o de forma presencial a la botiga col·laboradora, i 10,00€ si us inscriviu el mateix dia de la cursa. Si la cosa va bé i ens acompanyen els patrocinadors, esperem ajustar encara més el preu l’any vinent". Només per això val la pena no deixar passar aquesta opció i donar suport a la cursa, tenint en compte que trobaríem moltes més en què els seus responsables no s'han assabentat encara que estem en plena crisi i que potser molta gent no pot participar en algunes, o no en tantes com ho podia fer abans, per una simple qüestió econòmica. I és que si un va fent curses regularment i va sumant el que s'hi deixa (inscripció, desplaçament, potser també el fet de dinar fora, etc.), resulta que això de l'esport popular no és tan barat com hom pot pensar.


Bé, si deixem aquest aspecte pecuniari també és d'agrair que l'organització de Castelltallat hagi tingut en compte alguns dels suggeriments que devíem fer uns quants corredors en acabar la cursa ja que com també diuen a la presentació, "Aquest any, seguint els vostres comentaris i per evitar que us falti el líquid, durant el circuit hi haurà 3 avituallaments pels participants (fruita i beguda) i un esmorzar al acabar". Suposo que s'han volgut curar en salut per si es repetia la calorada de l'any passat i que alguns corredors arribessin a meta un pèl assedegats. De totes formes, no compto que demà es repeteixi ja que la previsió del temps apunta més aviat a un cert risc de pluja. I és que la meteorologia és un factor que s'escapa del control de les mans de les organitzacions de les curses. Què hi farem!! potser haurem de córrer sota la pluja però mentre no sigui un temporal no crec que als corredors els importi gaire, tot i que sí seria més emprenyador per als acompanyants. Si no fem gaire cas d'aquesta possible incidència, demà trobarem el mateix circuit de l'any passat, un recorregut sense massa desnivells gaire durs, amb pujades i baixades curtes però freqüents i que transcorre en tot moment per la Serra de Castelltallat. I ja ens avisen que haurem d’anar amb compte perquè l’arribada, després d’un corriol estret i amb força desnivell descendent, és en pujada, una pujada curta, però força intensa; encara la recordo perquè la vaig fer caminant i és clar, com està tot just abans de creuar la meta, no és aquesta la manera més "glamorosa" d'acabar una cursa, que diguem. Els detalls tècnics són els següents:
  • Distància: 13,5 km.
  • Tram sobre asfalt: 2 km.
  • Tram en pista: 11,5 km. 
  • Desnivell acumulat: 465 m.
  • Cota màxima: 910 m.
  • Cota mínima: 775 m.
  • Avituallaments: 3 (kms. per definir)
  • Pendent màxima/mínima: 25%
  • Temps màxim per completar la cursa: 2,5 hores  

Per part meva, la de demà serà una altra cursa més en què més que córrer hi aniré per entrenar perquè cada cop em resulta més complicat sortir a córrer entre setmana i des del dissabte passat que no m'he pogut calçar les vambes (i tampoc és que fes gran cosa, tot sigui dit). Estava en millor forma fa un any i per això no compto que millori la meva discreta actuació d'aleshores, amb poc més 1h:13' i quedant pel mig de la taula classificatòria. No sé quants serem demà però sí em consta que ja han tancat les inscripcions on-line amb 110. Per poques que n'hi hagi de presencials i les que demà es puguin fer també, superarem la xifra de l'any passat (120). És clar que l'amenaça de pluja pot dissuadir uns quants de fer-hi acte de presència. Per cert, demà correré amb l'Octavi -un dels meus nebots "putatius"- i que tot i no tenir gaire experiència en el mon de les curses populars -va fer amb mi la Sant Silvestre de Berga del 2009- com és jove i juga a futbol, segur que m'hauré de limitar a veure-li l'esquena fins que se m'escapi. És ben bé allò de "cria cuervos y te sacarán los ojos".

Per acabar, si voleu llegir la prèvia de l'any passat, aquí us deixo l'enllaç i a partir del dilluns, la crònica de la de demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada