dijous, 6 de desembre del 2012

Cursa solidària a la UAB

Avui, dia de la "sagrada prostitució", com no tinc res a celebrar he decidit sortir a córrer amb el Frans per segon dia consecutiu. Ja fa molt temps que no ho feia dos dies seguits però com no sembla que ara tingui el peu massa tocat, m'hi he arriscat. Total, com la meva propera cursa no serà fins d'aquí deu dies si m'he de notar quelcom suposo que tindré prou temps com per recuperar-me. I de curses us vull parlar en aquesta breu entrada amb què inauguro el darrer mes d'any. Es tracta de la Cursa de la Vila (universitària) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que vull destacar per "escombrar" una mica cap a casa ja que aquí és on treballo, i que es farà el proper diumenge, 16. De ben segur que si sou una mica perspicaços haureu deduït que fent-se en aquestes dates té un component solidari -com moltes més que podeu trobar en el calendari- amb la Marató de TV3, a la qual hi anirà a parar gairebé tot el que es recapti en concepte d'inscripcions. Bona iniciativa aquesta, que jo no negaré, però que no comptarà amb la meva presència; ja sabeu què en penso d'això de la solidaritat en curses populars i de la meva voluntat de no passar per una mena d'"adreçador" solidari, oimés quan -i sense ànims de presumir-ne-a casa ja ho som amb unes quantes entitats i cada any col·laborem amb aquesta iniciativa de la televisió autonòmica.

Però deixant de banda aquesta qüestió tampoc hi correré a la UAB per uns quants motius més:
  • Justament aquell mateix dia se suposa que estaré a Sant Fruitós de Bages, a la Cursa del Gall, a la qual ja hi estic inscrit. I és clar, per mi no hi ha color entre una i altra cursa quant a les seves principals característiques.
  • Sobre això últim, aquesta de la vila de la UAB no s'ajusta gens a les meves preferències: "una distància de només" 5 km i tota per asfalt. Em resulta un pèl estrany o curiós que havent-hi un magnífic Campus en tot el recinte de la universitat no s'aprofiti algun dels senders i camins que el travessen i a partir dels quals s'han configurat fins a 6 recorreguts (enllaç). Sóc conscient que la solidaritat d'una prova no té perquè exigir obligadament una dosi extra d'esforç al corredor però crec que se'n podria treure un millor profit i fer una cursa un pèl més atractiva. Això sí, per als qui no el coneguin, que ningú esperi una cursa còmoda perquè el campus de la UAB ocupa una vall i el recorregut, tot i que curt, està farcit de pujades i baixades.
  • I per últim, i més important, faltaria més que un diumenge fes acte de presència al que és el meu lloc de feina, quan ja hi vaig durant la resta de setmana. On s'ha vist!!
Per cert, tot i que aquesta és la primera edició d'aquesta prova, no és la primera cursa que es fa al campus de la UAB ja que amb motiu de la seva Festa Major se'n feia una altra (al novembre), crec recordar que des del 2005 i fins fa un parell d'anys, quan va deixar-se de fer perquè el Rectorat va renunciar a continuar organitant dita festa pels problemes d'ordre públic que acabava provocant (diguem-ho clar, un macro-botelló). Per sort, enguany la festa s'ha tornat a celebrar i en un ambient molt més civilitzat. Però sense la cursa d'abans. Suposo que dues proves al mateix lloc i amb una diferència d'un mes no té sentit.


Per cert, si hi aneu i us acaba agradant córrer per aquest entorn, sapigueu que a Bellaterra es fa una altra cursa -la Sansi (per la Diada de l'11 de setembre). Qui sap si us convenç l'experiencia i acabareu fent uns estudis de Grau, Màster, Doctorat o de qualsevol altre nivell de l'àmplia oferta que té la UAB. I per acabar, i ja que parlem de curses solidàries, he "descobert" que a Manlleu se'n fa una altra el mateix dia i que pel que he vist presenta un recorregut mot semblant al que fins l'any passat era la cursa de "Córrer per córrer". Ja ho sabeu, teniu unes quantes opcions per córrer aquell diumenge tot i que dubto que us pogueu escapar del "peatge solidari".

Apa, que vagi bé aquest dia festiu, per mi del tot prescindible en el calendari. És allò que diuen que entre tots la van matar i ella sola es va morir (em refereixo a la Constitució).

2 comentaris:

  1. Tu sempre tan encertat en les teves eleccions de curses. N'estic d'acord amb tu amb moltes de les coses que dius, i l'únic que em faria apropar-m'hi seria el record de tornar a l'Autònoma, on vaig estudiar durant quatre anys. Encara m'estic pensant si fer una mitja marató a Vilanova (ja fa alguns anys que la faig i sempre m'ha agradat...)
    Ja veurem. Seguim en contacte i gaudeix del pont (si el tens...)

    ResponElimina
  2. Primer de tot,

    "Pont" ... el que se'n diu "Pont" en tinc però no el noto gaire perquè ara mateix estic a casa pencant. És la feina de professor, que sovint he de pencar en dies festius perquè si no no m'ho atrapo (o potser és que no m'ho sé muntar-m'ho bé). I pel que fa a les meves eleccions, no sé si són ben encertades o francament millorables; aquesta cursa de la UAB no és que m'atregui especialment perquè, entre altres motius, és allò de dir que no sé si val la pena posar-s'hi per només 5 km. i més venint des de fora. I quant a la mitja, al seu moment m'hauria atrevit amb aquesta distància -oimés a Vilanova, una bona ciutat per passar-hi el dia- però ja tinc les mitges en asfalt descartades pel tema del peu. Entre ahir i abans d'ahir vam sortir a córrer jo i el col·lega i sumant les dues distàncies vam fer l'equivalent a una mitja i ara mateix tinc el peu adolorit. M'estimo més fer uns quants kms. menys i sobre pista i camí, com serà en bona part la de Sant Fruitós de Bages.
    Això sí, si busques una cursa de 10 km. en asfalt i relativament bona per fer una bona marca, potser la de Manlleu fóra una opció a tenir molt en compte. He descobert que en aquesta vila les organitzen bastant bé, les curses.
    Vagin bé les properes urses i seguim en contacte.
    Gaudeix del pont, si en fas.
    JC

    ResponElimina