dimecres, 2 de gener del 2013

Cloenda d'un any discret

Com és habitual, començo l'any 2013 fent un breu balanç del que ha estat la segona meitat del que hem deixat enrere tot just fa un parell de dies. D'entrada, si al seu moment ja vaig qualificar la primera meitat del 2012 de bastant discreta, aquesta segona no ha estat gaire millor, tant quant al nombre de curses fetes com als resultats assolits. De totes formes, i en segon lloc, crec que hi ha una gran diferència entre una i altra, com és que després d'uns mesos d'inactivitat -lesió, càrrega de feina i, sobretot, una preocupant desmotivació- he tornat a recuperar les ganes de continuar corrent i participar en més curses. I de retruc, de deixar aquest bloc en un estat de semiabandonament als mesos de juny i juliol -aquesta desmotivació també va ser "literària"- he passat a reprendre-hi l'activitat amb una certa importància, tot i que he acabat l'any amb el menor nombre d'entrades des què el vaig obrir ("només" 77 quan els altres anys he superat amb escreix el centenar). Si anem al detall i ens centrem en el que han estat els darrers 4 mesos (des del setembre) cal dir que he participat en 7 proves, només una menys que als altres 8 mesos, la qual cosa seria un clar indicador del que deia sobre la meva recuperació anímica; en total, aquest 2012 he fet 15 curses (més la caminada de la Transèquia).

Després d'aquesta primera dada, tot seguit us n'ofereixo unes quantes més que són el resultat de la taula que, com sempre, podeu consultar al menú d'opcions que us surt al costat esquerra de la pantalla.
  • Distància total: 78,5 km amb un mínim de 10 km i un màxim de 13. De mitjana, 11 km per cursa.
  • Quant al perfil, cap de plana i les podríem qualificar de mitja muntanyeta, llevat potser dels casos de Manlleu i Les Cabanyes del Penedès. Una prova més del meu trànsit cada cop més decidit cap aquesta mena de curses: molt poc asfalt i més pista i corriol, un cert nivell d'exigència física i una distància que es mogui entre la desena de quilòmetres i els 13-14 km.
  • En termes geogràfics m'he mogut "només" per la zona central de la província de Barcelona: 4 al Bages i la resta per l'Osona, Anoia i Alt Penedès. Suposo que en certa manera dec seguir prioritzant les curses més properes a Manresa, que requereixen menys temps de desplaçament i per això són més còmodes i suposen, alhora, un menor cost en benzina.
  • Pel que fa als resultats, i com deia abans, aquesta ha estat la temporada més discreta des que porto participant en curses (d'ençà el 2009). En cap he pogut estar per sota del 50% de la classificació i en aquest sentit la millor ha estat Manlleu (superat pel 54,8% de corredors) i a la resta em col·loco dins el tercer quartil o fregant el darrer. Òbviament els "bons temps" ja són part de la meva història i no crec que hagi d'esperar res millor que això, quan no pitjor. Però tant, agafem-nos-ho amb calma i pensem que ha arribat el moment de participar en una cursa popular tan sols pel gust de córrer i no pas per competir.
  • 1746 han estat les persones que han participat en aquestes curses que dóna una mitjana de 291 corredors (no compto la Punk Trail de Calaf perquè desconec la dada d'inscrits tot i que si fa o no fa, no s'apartaria gaire d'aquesta xifra). Les més minoritàries han estat Sant Salvador de Guardiola i Sant Fruitós de Bages (per sota dels 200 corredors) i a l'altre extrem tenim la de Manlleu (amb més de 430). Ja veieu com, un cop més, fujo de les multituds.
  • I com a dada final, dir que aquestes curses m'han suposat una despesa de 53€ (amb dues curses gratuïtes) i un preu mitjà d'inscripció de 7,5€ (o 10,6€ si no compto aquestes dues). I a canvi he engruixit l'armari amb unes quantes samarretes més.
Per acabar, us deixo l'enllaç del balanç de la primera meitat de l'any perquè pogueu comparar una i altra, si us ve de gust. Tingueu en compte que aquest 2012 ha estat el meu quart any com a corredor popular i que a poc de complir els 47 "tacos", més que pesar-me els quilos em pesen més les canes. Si esteu interessats en trobar més entrades com aquesta, només cal que busqueu a la secció del "núvol d'etiquetes" la de "balanç de curses". I com a cloenda, no puc estar-me d'incloure també l'enllaç a un Google Map amb la relació i dades d'aquestes curses. De vegades, una imatge val més que un milers de paraules.


Mostra Curses setembre-desembre 2012 en un mapa més gran

2 comentaris:

  1. Bon resum paradigma del teu estat i motivació actuals. Ganes de fer curses de forma selectiva i, si és possible, fora de Barcelona i de grans multituts. Bona tria. Dels resultats, més val gaudir del "running" que patir pel lloc 7.300 en comptes del 7.500 d'una multitudinària i popular cursa de Barcelona, per posar un exemple.

    ResponElimina
  2. Raúl,
    Doncs sí, posats a ser mediocre en els meus resultats de les curses en què participo, val més gaudir-ne i prioritzar aquelles que tenen aquest "plus" més humà propi de moltes proves més minoritàries. No tinc res en contra de les de BCN però per una simple qüestió de potencial demanda, segur que aquí no trobaria les que busco més, tant per gentada com per perfil i altres variables, de més tangibles o intangibles.
    Seguim en contacte.
    JC

    ResponElimina