dissabte, 26 de gener del 2013

Febrer: una i una altra de nova?

A pocs dies d'acabar el mes de gener ja fa un temps que tinc bastant decidit la meva agenda de curses per al febrer. No és que hi hagi molta tria a fer si seguíssim les meves preferències però les suficients com per tenir-ho clar i fins i tot, per haver de descartar alguna que altra. L'únic dubte que encara mantinc és si en faré només una o n'acabaré participant en dues. Òbviament més no: el peu, la família i l'economia són topalls a tenir molt en compte. Dit això, la meva relació de curses que més m'han atret són les següents:
  • Cursa que faré: ara per ara tinc moltes ganes de participar a la Cursa de Mont-rodon, a la vila de Matadepera, el primer diumenge de mes. Serà la sisena edició i ja vaig estar a punt de fer-la l'any passat però un conjunt de factors m'ho van impedir. En tinc bones referències i crec que tant per distància com per perfil i característiques s'ajusta bastant bé al que busco. A més, hi ha l'opció  de córrer sense dorsal i per tant sense haver de pagar inscripció. Al seu moment ja en donaré més detalls quan faci la crònica prèvia.
  • Cursa que em rumiaré: he fet el que pot ser una "troballa"; es tracta de la 1ª Cursa dels Colls de Vilanova i la Geltrú per al darrer diumenge de mes, de 10 km. i uns 200 m. de desnivell positiu. No crec que sigui gaire diferent d'altres curses de les nostres contrades però el fet que es faci en aquesta vila marinera (ara més a prop des de Manresa amb el nou Eix Diagonal) i que pugui ser un bon pretext per organitzar una sortida familiar de cap de setmana, em fa pensar seriosament en la possibilitat de fer-la. A més, com dic en aquests casos, sempre és bo assistir al "bateig" d'una nova cursa.
  • Curses que no faré: però ja aviso que valen molt la pena. En primer lloc, tenim de nou la Cursa de Puigverd de Lleida (17 de febrer). És d'aquelles que fan afició, molt popular, familiar, amb curses infantils i també un canicross. El preu encara es manté en un límit raonable i ideal per a qui busqui córrer per pistes i amb un desnivell bastant assumible. Si no fos perquè potser amb les dues anteriors ja hauré complert l'expedient (dues curses per mes) no em faria res repetir-la (hi vaig ser el 2009 i 2012). I segon, la primera edició de la Cursa Sant Runmon (a la vila de Sant Ramon, a tocar de Cervera): de muntanya i com és diu a la presentació del web, sense amagar-se, dura, de 20 km. i uns 450 m. de desnivell positiu. Potser m'hi hagués animat si fos més curta (ja sabeu que per mi i per al meu peu, córrer més de 15 km. seguits ja és un excés).

Total, aquest proper febrer té molts números perquè acabi fent un parell de curses, oimés si entre una i altra disposaré d'unes quantes setmanes de descans. I per acabar, us deixo les cròniques de les meves dues participacions a la Cursa de Puigverd de Lleida (2009 i 2012).

2 comentaris:

  1. Bona tria, com sempre, allunyat de les multituds. Tot el contrari al què viure jo...

    ResponElimina
  2. Això espero!
    Tot i que a Mont-rodon no serem pocs, tampoc, pel que tinc entès. Jo fujo de les multituds perquè així s'evidencia més la meva mediocritat en això del córrer. En canvi, tu les has de buscar per quedant dels primers, encara hi ha molt més mèrit.
    I tu? potser mitja de Granollers?
    Salutacions i seguim en contacte.
    JC

    ResponElimina