divendres, 8 de novembre del 2013

Més Punk Trails: ara Manresa

Efectivament, aquest proper diumenge serà el torn de la primera edició de la cursa Punk Trail de Manresa, i és que com ja vaig dir en alguna entrada recent, el virus de les Punk Trails s'escampa i sembla no tenir aturador, per sort! No hi ha millor manera de continuar gaudint del córrer que et posin en safata de plata la possibilitat de fer-ho al costat de casa i de forma gratuïta. I si a més a més ofereixen l'oportunitat de tornar a demostrar una mica la teva solidaritat vers la gent que ho està passant més malament, doncs què més es pot demanar? Portarem menjar per al banc d'aliments, la farem petar amb els coneguts que ens trobem i sortirem a córrer xino-xano, que la cosa no està com per llançar coets (eps, parlo per mi). En el cas concret d'aquesta cursa, un cop més ens mourem pels voltants del Collbaix, que per als que no conegueu Manresa i rodalies, vindria a ser el seu cim més destacat (superant els 500 m. d'altitud) en un entorn que és bastant més pla. De fet, el nom que se li dóna a aquesta zona -el Pla de Bages- no és per casualitat i és encara una de les poques zones rurals amb una certa "potència" que encara conservem, malgrat que també és una zona travessada per vies de comunicacions vers totes direccions: Eix Transversal, Eix Diagonal, Eix del Llobregat i unes quantes carreteres més. Per tant, doncs, les "cicatrius" en el paisatge original són ben evidents però suposo que això és el que diuen "progrés".


Justament com m'agafa prop de casa, no em resulta del tot desconegut i crec saber de qui mal hauré de morir en aquesta nova cursa, i bé sigui per haver-hi pedalat, corregut o passejat, tinc bastant trepitjat el terreny. A més, aquesta no serà l'única cursa que s'hi faci ja que també és l'escenari de la Cursa de Muntanya de Manresa, així com també de la prova de Sant Joan de Vilatorrada del circuit ARCS (o si més no ho va ser ara fa gairebé un any, quan se'n va fer la seva primera edició). Així doncs, entre cotxes, camions, bicicletes, caminadors, quads, corredors i altres "espècimens" estem parlant d'una zona molt "humanitzada". Tot i això, és també ideal per a molta gent que busqui un indret on poder entrenar per un terreny on predomina el corriol, pista forestal, baixades i pujades. Així doncs, i després d'haver fet una ullada al recorregut, de ben segur que de tot això en trobarem aquest proper diumenge.

Val a dir que per a la cursa del diumenge, tinc clar que faré el recorregut curt (poc menys de 15 km.), oimés sabent que es farà una sortida neutralitzada d'uns dos quilòmetres més, des del lloc de trobada dels corredors (a les instal·lacions esportives del Congost) fins a la zona del Suanya, des d'on realment començarem a córrer. Com en altres ocasions, descarto de principi a fi la cursa dels 24 km. perquè sent un diumenge tinc ganes de tornar a casa relativament d'hora per fer el pertinent àpat dominical sense que ningú m'hagi de péixer, i tampoc que després hagi de menester una grua per aixecar-me del sofà. La prudència i el meu limitat estat de forma aconsellen ser, un cop més, conservador i no aventurar-se en "experiments amb gasosa" que, de ben segur, em faran més mal que bé. Així doncs, tot apunta que aquest diumenge serà una bona jornada atlètica, bonica, barata (com no!) i sense que hagi d'arrossegar amb la mi la resta de la família (això cada cop és més complicat). I després d'aquesta, dir-vos que cada cop tinc més clar que la Punk Trail serà la meva única cursa d'aquest novembre atès que de la resta d'opcions que us vaig llistar en la meva previsió de fa uns dies, és complicat que pugui acabar fent-ne cap més; la Navarclina de la setmana vinent em començava a fer gràcia (però potser seré fora) i només em quedaria la possibilitat de la Cursa del Farell (a Caldes de Montbui) però a dia d'avui, la cosa està bastant verda, encara. I sospito que si espero gaire més temps, al final em quedaré sense dorsal. Ja ho anirem veient, però, pas a pas.


I ja que les he citades, aquí us deixo els enllaços de les cròniques d'un parell de curses més:

2 comentaris:

  1. Tens tota la raó del fet que dona una mica de pena veure tan arrasada per autovies i carreteres una zona tan bonica com és la Suanya. Però així anem...

    Salut.

    ResponElimina