dilluns, 30 d’abril del 2012

Per l'1 de maig, a córrer!

Que quedi molt clar, d'entrada, que tot i el títol, jo no ho penso fer. Ja vaig córrer ahir diumenge i durant uns quants dies toca descansar, que ja tinc el cos prou masegat com per fer ximpleries i castigar les meves cames amb esforços que no condueixen a res. De totes formes, si abans d'anar a algun acte reivindicatiu amb motiu d'aquesta diada, voleu fer una mica d'esport i salut, i dóna la casualitat que us moveu per la Catalunya central, us proposo dues curses, una al Bages i la segona a l'Anoia, una no gaire dura i l'altra que ja "pica" una mica més. La primera és el Cros d'Artés, en la seva 12ª edició, d'una distància de 10,250 km. i que transcorre per pistes i corriols, sense gairebé trepitjar asfalt. El seu preu és de 12€ (amb xip propi) però ja us dic per endavant que les inscripcions s'han tancat i només resten uns quants dorsals per al mateix dia de la cursa, ergo, per demà. És aquesta una cursa que crec està bastant bé -pel que jo mateix vaig veure l'any passat, l'únic cop que hi he anat- si el que es busca és una prova amb no gaire gent (límit de 300 participants), un bon recorregut i un ambient bastant agradable, afavorit també pel fet que també hi ha curses infantils. Potser per al meu gust un pèl cara (si ens atenem a la relació de l'euro/km.) però vaja ... si al final l'experiència que un en treu és bona, aleshores aquesta és una qüestió que passa a un segon pla. I tampoc és que el preu s'enfili gaire més del que jo crec que hauria de valdre. Enguany, però, no entra als meus plans perquè farà dos dies després de la de Castellar de la Ribera i toca, doncs, descansar abans de la mitja marató d'aquest proper diumenge.


Per la seva banda, la segona cursa a què em vull referir és la Tuga Trail de Castellolí, una cursa de muntanya de gairebé 16 km. i d'uns 1.650 m. e desnivell acumulats ... quasi res! El preu s'enfila una mica més, fins els 18€ si no es compleixen certes condicions (ser federat de la FEEC, resident a Castellolí, etc.), és a dir, per a gent com jo. Per als "amants" d'aquesta mena de curses, té molt bona pinta i és encara bastant jove (la de demà serà tan sols la 4ª edició) i no trobareu tampoc massa gent ja que està limitada a 250 participants. Això sí, pel que sembla hi haurà un nivell certament destacat, si hem de fer cas del que es diu a la seva pàgina web sobre qui hi farà acte de presència: "En aquesta 4a edició de la Tuga Trail tindrem el privilegi de comptar entre els participants de corredors d’altíssim nivell com el campió català de curses de muntanya Just Sociats, fidel a la prova un any mes, el campió de França de curses de muntanya Michel Rabat, els components de l’equip campió de Catalunya de clubs “Callús Stadion“ amb en Josep Barrufet al capdavant i amb la presència d’alguns corredors de l’equip Mur i Castell Tuga, actuals campions de la Comunitat Valenciana amb la destacada corredora Silvia Miralles, campiona de curses verticals de València, així també com els components de l’equip francès HVA". Igual que abans, aquesta cursa tampoc entra en els meus plans, pel mateix motiu ja exposat i perquè per les seves característiques estic segur que se m'ennuegaria i no l'acabaria per gaudir. Estic comprovant que en traçats amb un cert desnivell, córrer més de 14-15 km. (o més d'1:30h) m'acaba per fer més mal que bé. I per mi, no val la pena. I encara que volgués tampoc podria inscriure'm perquè ja no hi arribaria a temps: com a la d'Artés, els dorsals s'han exhaurit.


Per cert, em vaig assabentar d'aquesta segona cursa mercès el company Albert Prat, excel.lent corredor de Callús i que si no estic mal informat, forma part també d'aquest club del Callús Stadion. Ja es veu que qui té fusta acaba formant part d'un bon equip: no m'imagino córrer al costat de dos corredors com en Sociats i en Barrufet i de fet, seria una quimera perquè només els veuria a l'arribada i potser després -si arribés a temps- en l'entrega de premis (dels seus, per suposat).

2 comentaris:

  1. Hola Joan Carles,

    Bé, aquest dia és idoni perquè també es pot córrer davant la policia! Només ous de pintura per llançar-los a la façana d'algun edifici que caigui antipàtic.


    Mateu

    ResponElimina
  2. També tens raó,
    Potser per això m'anirà bé els meus anys participant en curses, per si mai m'hi trobo al capdavant d'una manifestació protestant contra una de les nombroses retallades que ens estan fotent.
    Salutacions ben cordials, Mateu.

    Joan Carles

    ResponElimina