dissabte, 10 de novembre del 2012

Catalunya Central: més curses, més muntanya

Si no us agraden les curses de muntanya ja podeu prescindir de llegir aquesta entrada perquè us avenço que va d'això. I és que en aquesta dinàmica creixent d'organització de noves proves -a remolc d'una no menys creixent demanda- us he d'informar d'unes quantes de noves a les contrades de la Catalunya Central, en concret al Bages i al Berguedà. Suposo que també en deuen "néixer" més, de curses, però com ara em fixo només en les d'aquesta categoria doncs se'm deuen passar per alt, malgrat que tinc la sensació que les de muntanya són les que tenen més tirada entre cada cop més gent. Així, d'un costat tenim l'anomenat "Campionat maquis" que no heu de confondre amb la Volta al Bages en BTT "Terra de maquis", una prova en bicicleta de dos dies de durada, amb uns 230 km. i més de 6.500 m. de desnivell acumulat. Si bé tots dos esdeveniments tenen el mateix organitzador, la que ens interessa inclou tres curses a les localitats de L'Espunyola i Olvan (ambdues al Berguedà) i Sallent (al Bages), a celebrar-se entre novembre i desembre. De les dues primeres no en tenia constància que es fessin abans però sí de la tercera, tot i que a una altra vila: es tracta de la Bell Race, les dues primeres edicions de la qual s'han fet a Navarcles i ara veig que ha canviat d'ubicació per traslladar-se a la vila sallentina (una i altra estan molt a prop, però).


Són tres curses de 14, 19 i 10 km. respectivament i per les seves característiques (distància i sobretot, desnivell acumulat) descarto d'entrada les dues primeres però m'hagués animat a fer la tercera -Sallent- si no fos perquè just el diumenge que se celebra sóc fora, tot i que el seu preu tampoc convida gaire a participar-hi atès que si no s'és federat la inscripció s'enfila fins els 16€. Tenint en compte que els dos anteriors cops vaig pagar un preu normal (sense cap descompte) de 10 i 12€, no cal dir que aquesta pujada de 4€ és, en termes percentuals, bastant important. I ja sabeu què en penso d'aquesta qüestió dels preus en curses suposadament populars doncs més d'un cop n'he opinat en aquest mateix bloc i no ho reproduiré ara per no fer-me pesat. Tot i així, desitjo als organitzadors un èxit rotund en aquesta nova iniciativa i per mi no quedarà que en pugui parlar bé. Com a prova de "bona voluntat" us deixo aquí l'enllaç que han penjat al Youtube amb una presentació del circuit. Aquesta any no podrà ser però qui sap si més endavant.

De l'altra cursa que en vull parlar és d'una de nova que es farà a Sant Joan de Vilatorrada, a tocar de Manresa i als peus del massís del Collbaix. Si recordeu ara farà gairebé un any que vaig participar en un parell de curses de muntanya del circuit ARCS-Anbaso (Rajadell i Súria i el circuit es completava amb les curses d'Aguilar de Segarra i Callús). Doncs bé, a aquestes quatre se n'hi ha d'afegir una cinquena, la de Sant Joan, que es farà el gener del 2013. Al web no hi ha encara gaire informació detallada de cadascuna però com les defineix la pròpia organització, són curses de muntanya de "petit format", d'entre 10 i 15 km amb desnivells positius que superen els 500 m. i que està previst que els més ràpids triguin al voltant de l'1h:15' (òbviament no ho deuen dir per mi). Coneixent-ne un parell és probable que alguna que altra caigui al sac però no les tinc totes, i de fet no tinc previst participar a la primera -a Rajadell- que es farà el darrer diumenge de novembre. Sent novetat, potser m'arriscaré a fer aquesta de Sant Joan però encara és aviat per decidir-ho. Si voleu veure la presentació en vídeo penjada al Youtube, aquí us deixo l'enllaç.


Tot plegat, que per un motiu o altre al primer circuit no em veuran el pèl (per cert, demà comença amb la cursa de l'Espunyola) i al segon espero poder-hi treure el cap; per cert, si el nom d'"ARCS" ve per les inicials de les quatre proves de l'any passat, quin nom hauria de ser el més escaient ara que hi ha una cinquena? potser el de "SARCS"? o "ARCSS"? o "RACSS", si seguíssim l'ordre de les proves?

Per acabar, i ja que n'he fet referència, us deixo les cròniques d'aquestes curses en què hi he participat, esperant que us agradin i que us animin a participar-hi en aquestes immediates edicions:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada