dissabte, 25 de setembre del 2010

Cursa del Torró: detall amb vista

Ahir em trobo a la bústia de casa una grata sorpresa en forma de sobre de correus amb un mata-segells d'Agramunt. Encuriosit l'obro, doncs no faré el lleig, i m'apareix el diploma firmat pel regidor d'esports de l'Ajuntament d'Agramunt per la meva participació a vintena edició de la cursa atlètica del Torró. Ve amb data de l'11 d'octubre del 2009 i el que em crida més l'atenció és el retard amb què ha arribat al seu destí. Vagi per endavant el meu més sincer agraïment per aquest detall que, tot i ser no res, és d'aquells que fan que després la gent tingui més simpaties per unes curses o altres (p. ex. també seria el cas del Cros de l'Ametlla de Merola quan per Nadal envia la foto a cada corredor). Recordeu que amb motiu de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra que se celebra en aquesta vila de l'Urgell des de fa 22 anys, i coincidint amb la meva dèria per les curses populars, l'any passat ens hi vam deixar caure i que la meva participació va estar dins la normalitat, és a dir, discreta (classificat en el lloc 80 de 187 corredors). O què esperàveu?

El primer que vaig pensar en rebre aquest certificat va ser que el servei de correus es devia haver "despistat" i el sobre traspaperat dins un munt de cartes per lliurar. Però després de mirar la data del mata-segells (23 de setembre d'enguany) recupero la meva confiança en la bona feina dels i les carteres. La segona possibilitat que se'm va passar pel cap és que qui va badar devia ser el mateix regidor agramuntí a l'hora de firmar-los tots una mica abans. Ara bé, jo diria que la cosa tampoc va per aquí ja que el sobre incloïa també un díptic amb informació de la propera Cursa del Torró (diumenge 10 d'octubre) i això em fa creure més aviat, en una estratègia de màrqueting o, si no li voleu buscar aquesta derivada tan comercial, un recordatori per atreure més gent. I val a dir que encara que no sigui gens expert en aquestes qüestions, crec que no és una mala pensada. Per tant, des de la més absoluta modèstia d'aquest bloc faig una crida perquè la gent que tingui ganes de passar una bona jornada tastant torró, xocolata i altres viandes s'acosti a aquesta Fira i si a més a més, alguns tenen un cert esperit esportiu, doncs que participin també a la cursa. Total, ambdues activitats -córrer i menjar- no són incompatibles i es poden fer una després de l'altra.

Ara bé, anuncio d'entrada que la meva possible participació és més que dubtosa. No és que no m'atregui repetir-la però aquell mateix diumenge potser les meves cames estaran corrent per Castellnou (molt més proper a casa) en una nova cursa al Bages que està a punt de veure la llum. Ja ho anirem veient sobre la marxa. Per últim, si us ve de gust podeu llegir les dues entrades corresponents a la meva cursa de l'any passat:
  • La "prèvia" a la cursa.
  • La crònica de la mateixa (la "torroexperiència").

6 comentaris:

  1. Bona tarda, Joan carles:
    Sóc una noia que m´acabo d´inscriure a la cursa del torró d´aquest any...podies parlar-me una mica sobre el perfil d´aquesta cursa? Em fa una mica de por...Moltes gracies, maco.

    ResponElimina
  2. Hola, primer de tot dir-te que has fet una bona tria perquè a més de participar en una cursa ben organitzada, podràs combinar-la després amb la fira del torró (fer-ho abans potser seria una mica delicat per a l'estómac). No conec la teva experiència en el món de les curses populars i si estàs en bona forma o no. De totes formes, i pel que recordo no és una cursa dura, ni molt menys, tot i tenir algun tram de rampa (això si es manté el circuit de l'any passat). Si no vas amb la intenció de batre una millor marca personal, és perfectament assumible per a molta gent. Fins i tot jo la vaig acabar!! No crec que en aquest sentit tinguis cap problema. És una llàstima que el web de l'organització no en doni cap pista. Potser podries enviar un missatge al web www.km0.cat que està molt bé i deu haver-hi algun fil obert amb el tema d'aquesta cursa.

    Espero que t'ho passis bé -n'estic convençut i de la cursa en gaudiràs- i gràcies per seguir el bloc (ni que sigui potser només per aquesta cursa).

    De res, maca.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies una altra vegada! El meu estat de forma física no pot pas calificarse d´excelent, pero vaig aconsseguir acabar la cursa de la merçé en 54 minuts...suposo que en aquesta rondarem l´horeta...em comformaria amb no tancarla jo!
    D´altra banda el teu blog m´ha semblat prou interessant com per a no perdre´l de vista així com així.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Gràcies a tu, si vas fer la Mercè en 54' diria que a Agramunt no te n'allunyaràs gaire d'aquest temps. Tens un cert marge de millora i per tant et podries prendre aquesta altra cursa com un al.licient per millorar-lo. Una cosa que no et vaig comentar ahir: llevat del tram de sortida i arribada al poble -que no és gaire- la resta és pista no asfaltada, però sense cap problema perquè la recordo ampla i ben compactada (ho dic pel tema de turmells i demés). Això si no han canviat el recorregut, que ho desconec.

    Espero que et vagi bé i en surtis prou satisfeta. I després a menjar torró i xocolata. Ja m'ho explicaràs.

    Salutacions ben cordials.

    ResponElimina
  5. Hola, Joan Carles!
    M´he passat per aquí per a dir-te que finalment el meu temps a la cursa del torró disputada ahir va ser de 58,56 minuts, deu ni do! Val a dir que duia un bon encostipat i se´m va fer una mica costa amunt...peró la experiencia ha valgut la pena!I tot plegat ha estat culpa del teu blog, segueix així. Moltes gràcies.
    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  6. Hola Yesika (?),
    M'alegro que el meu bloc fos el "culpable" perquè t'animessis a participar a la cursa d'ahir a Agramunt. Finalment, jo també hi vaig ser i ben bé que ens ho am passar. Pots llegir-ne la crònica que he publicat no fa gaire estona. Sobre el temps marcat, no li donaria gaire importància si a més a més, duies un bon constipat. L'experiència em diu que costa més córrer amb el nas tapat que no pas amb molèsties musculars.

    Ànims, doncs, per a la propera cursa. Per cert, si t'animes la setmana vinent seré a Mollerussa fent la mitja marató. Si no et veus amb cor de fer 21 km. sempre podràs fer la cursa de 7km que es fa paral.lelament. I tot i que no he corregut mai a Mollerussa, en tinc molt bones referències i això em fa ser optimista perquè si no em surt una cursa d'aquelles fantàstiques, si més no tingui assegurada una bona jornada.

    Gràcies a tu per seguir el bloc. Espero que no hagi estat només per la cursa d'Agramunt.

    Records. JC

    ResponElimina