dimecres, 29 d’agost del 2012

Setembre: farem alguna cursa?

Començo aquesta habitual entrada de la previsió de curses per al següent mes amb un interrogant, i del tot intencionat. I és que no tinc gaire clar que en pugui fer alguna arran les molèsties que continuo arrossegant al tendó d'Aquíl·les del peu dret. No hi ha manera que desapareguin i a les darrers setmanes, després de les poques sortides que he fet -i molt senzilles- he hagut d'estar aturat uns quants dies. I és clar, ja se'm comença a pujar la mosca al nas. Tinc previst una visita al traumatòleg aquesta mateixa setmana i estic a l'expectativa del que em dirà, tant quant al diagnòstic com a la teràpia a seguir, tot i que no les tinc totes i com a qualsevol persona normal, a ningú li agrada sentir males notícies. Malgrat això, i per si de cas, per poc que pugui no descarto poder participar en alguna que altra cursa i per això us n'apunto algunes que de cara a aquest setembre, m'han semblat bastant interessants. Això sí, encara que em pugui sentir molt valent -que no és ben bé el cas- ja us dic per endavant que amb un parell faré i això sí, descansant força entre una i altra.

D'altra banda, veureu que aquesta entrada segueix un esquema un pèl diferent de les altres d'aquest mateix tipus ja que en comptes de dir les curses que faré i les que descartaré, m'hauré de limitar a indicar les que, més aviat, m'agradaria fer. Tot plegat, la meva selecció per aquest setembre queda com segueix:
  • Curses que m'agradaria fer: per al primer dia del mes tenim la Punk Trail de Calaf de la qual us n'he parlat fa poc en l'entrada sobre noves curses a la Catalunya Central. Té dues distàncies a escollir (jo faria el curt, per descomptat), segueix el mateix esperit de les anteriors Punk Trails de Sallent i Fonollosa i com en aquestes, és gratuïta. En temps de crisi això ja és un criteri a tenir molt en compte. I la segona cursa és el darrer dia del mes (ja veieu que deixo bastant temps en mig per poder descansar, no fos el cas); es refereix a la primera edició de la Trail Senders del municipi de Les Cabanyes del Penedès. També en parlo a l'entrada a què feia esment abans i la web ens la descriu com una cursa de gairebé 13 km. (també hi ha un segon recorregut més curt), ideal per aquella gent que vulgui començar a endinsar-se en el món del trail. Aquesta no és gratuïta (11 o 12€ segons si es té xip groc) però si estic bé m'agradarà fer-la per allò de córrer envoltat de camps de vinya.
  • Curses que descartaré: aquí n'apunto unes quantes que gairebé totes conec però que no he cregut convenient fer-les enguany, d'igual manera que espero no haver d'incloure les anteriors. Per començar, el diumenge 2 tenim els 10 km. de Cervera que ara ha canviat el seu recorregut i serà totalment urbana i d'asfalt (crec que aquí ha perdut atractiu, però). Per al diumenge 11 tenim la cursa de muntanya de Calders, de 12 km. i a la qual se n'hi ha afegit una segona opció de 21 km per aquella gent més agosadara. Si us sentiu molt catalanistes per a la Diada de Catalunya teniu l'opció de la Transenyera de Castellbell i el Vilar, una de muntanya de 13 km. Per al diumenge 16 podeu acostar-vos a Calldetenes per fer la seva cursa dels molins, molt popular, molt bé de preu i que no arriba als 10 km. I per finalitzar, dues "perles" que coincideixen en dia, el diumenge 23: la cursa dels volcans d'Olot i la Cursa de Vallhonesta de Sant Vicenç de Castellet que pel que he vist, canvia de recorregut per fer-lo una mica més curt però potser igual de dur que les anteriors edicions.
En definitiva, que no us podreu queixar de la tria de curses que us ofereixo perquè en teniu unes quantes. Espero coincidir amb vosaltres en alguna o altra però això ja ho anirem veient en els propers dies. Per acabar, si us interessen i sabeu buscar una mica pel bloc, podreu trobar les cròniques de les meves curses a Cervera, Calders, Calldetenes, Olot i Sant Vicenç; no poso els enllaços perquè en són uns quants.

6 comentaris:

  1. Déu n'hi do l'oferta, sobretot per aquelles contrades... Els metropolitans ens quedem per aquí, tot i que a alguns ja ens agradaria fer escapades a fora, però jo, que condueixo a diari, em fa molta mandra haver de fer molts quilòmetres per córrer.
    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Raúl,
    T'entenc perfectament. De vegades penso també si val la pena agafar el cotxe i fer uns quants qms. per fer una determinada cursa. I al preu que comença a anar la benzina, potser arribarà el moment que ens haurem de quedar a casa i córrer passadís amuntm passadís avall. Potser per això em començo a fixar més en aquelles opcions més properes a casa.
    Records.
    JC

    ResponElimina
  3. Bones Joan Carles!
    Què t'ha dit el traumatòleg??

    Jo he anat forçant i al final he hagut de parar. Això molts cops és el més difícil, sobretot quan tens plans fets, però a vegades és el més sensat...

    De totes maneres, si t'ho prens amb calma i vas fent els exercicis que te digui, potser no has de renunciar a totes les curses.
    Si tens qualsevol dubte o vols alguna ajuda o consell (si te'l pogués proporcionar), el meu mail és guillemfluxa@hotmail.com

    ResponElimina
  4. Bones Guillem,

    Gràcies pel teu interès. No hi he anat encara, de fet hi vaig d'aquí una estona. Suposo que sé què em dirà, més o menys, i el més sensat serà que pari un temps. Ara fa uns dies que no em noto el tendó però és clar, també fa una setmana que no surto a córrer. Potser això és bon senyal. Ja ho comentaré al bloc per compartir la vivència i per si a algú li pot servir el que jo pugui dir.

    Mercès de nou i seguim en contacte.

    JC

    ResponElimina
  5. Hola Joan Carles,
    ja fa un temps que segueixo el teu bloc, la primera vegada que hi vaig entrar va ser per fer propaganda de la Cursa del sot de Monistrol de Calders. Ho torno a fer !

    http://www.youtube.com/watch?v=m1eSNmBNNjM&feature=plcp

    per cert, seguint les teves indicacions vaig anar a la Cursa de Verntallat. Va estar molt bé, hi vaig trobar un molt bon ambient !

    Gràcies i recupera't aviat!
    Jordi


    ResponElimina
  6. Benvolgut Jordi,
    Gràcies per la recomanació de la cursa que promocionaré adientment, no sé si al bloc o al meu Facebook, on ta,bé tinc la meva pila de seguidors.
    I espero també que haguessis gaudit amb la cursa de Verntallat. És satisfactori veure com les meves recomanacions agraden a la gent.
    Aviam si ens trobem en alguna cursa i ens podem saludar com Déu mana.
    Mercès també pels desitjos de recuperació.

    JC

    ResponElimina