dilluns, 18 de març del 2013

Nova cursa al Bages: val la pena?

Sóc conscient que d'entrada, el títol d'aquest escrit pot semblar un pèl provocatiu i ... què voleu que us digui, la veritat és que ho he fet amb aquesta intenció. Ara bé, deixeu-me que m'expliqui abans que em crucifixeu! Primer, sempre he dit que l'aparició d'una nova cursa popular en el calendari és una bona notícia perquè és un reflex de com més va aquest esport, més ciutats i pobles s'hi volen apuntar. Ja veiem, però, que això no acaba repercutint sempre en un major nivell de qualitat i/o rebaixa dels preus de les inscripcions (per allò que es diu de la llei de l'oferta i la demana). Val a dir que jo no jutjaré a priori aquesta cursa sense que ni s'hagi celebrat i molt menys sense que hi hagi participat (que ja us avenço que no ho faré). Ara bé, i en segon lloc, això últim no treu que de la informació a què he tingut accés no me'n puguem fer una idea del que ens podríem trobar. En aquest sentit, es tracta d'una cursa en asfalt amb dues voltes a un recorregut que, sense voler ofendre ningú, no té cap interès afegit de caire paisatgístic (això ja ho tenen moltes curses urbanes) ni tampoc monumental. Però és que a més, la vila de Sant Joan de Vilatorrada, no ens enganyem, no té cap indret pels seus carrers d'aquells que si ets de fora t'hi has de parar a fer el badoc. I sinó, algú me'n podria dir algú ara mateix?

D'altra banda, si feu una ullada al seu circuit, a més de les seves dues voltes que per a mi no deixa de ser un pèl monòton, aquestes implica passar dos cops per la carretera que en direcció a Manresa, uneix la vila amb el polígon industrial on trobem dues empreses emblemàtiques de la zona, la Hayes-Lemmerz i la Pirelli (una amb problemes i l'altra que ja no els té perquè està més morta que enterrada). Per tant, ja podeu donar per fet que entre una cosa i altra, la gent que hi participi no ha de buscar cap altre motiu que la de poder córrer tan ràpid com es pugui. I res més. Perquè això sí que ho té aquest circuit: si voleu fer marca aquest és molt idoni per aconseguir-la ja que us ben asseguro que és molt pla. I en aquest sentit, la informació del web no enganya: segurament aquesta deu ser una de les curses més ràpides que s'organitzen a la Catalunya Central. Per tant, poseu-vos unes vambes "voladores" i a veure si sou capaços de superar la vostra millor marca en la distància dels 10 km.

I quant al preu de la inscripció, opineu el que vulgueu: 12€ (si teniu xip propi) o 15 (si no el teniu). Jo penso que és un pèl excessiu perquè crec que l'entorn hauria de ser un element més a tenir en compte (si voleu, un "intangible") i com ja he dit, en aquest cas no és gaire, diguem-ne, "engrescador". Una altra cosa és que després els serveis estiguin a l'alçada de l'esperat (dutxes, obsequi, aparcament, etc.) però és clar, això no se sabrà fins un cop celebrada la prova. A tot això, resulta com a mínim curiós, que es faci aquest cursa a l'abril quan no va gaire temps se'n va fer una altra, malgrat que de característiques del tot diferents (la del circuit ARCS al gener).


Tot plegat, a mi no m'hi trobaran pas: té tots elements que darrerament evito a l'hora d'escollir una cursa: el seu perfil, ferm, circuit, preu, etc. A més, que estigui organitzada per una penya barcelonista ja seria per mi el que m'acabaria per enfonsar, tenint en compte que sóc una persona declaradament anti-futbol. Recordeu que ja vaig participar fa uns anys a la que organitzava la penya blaugrana de Santpedor i no hi he tornat. Per alguna raó deu ser. I és una llàstima perquè com altres cops, a la de Sant Joan em podria acostar escalfant des de casa meva. Això sí, no em feu gaire cas de tot això que acabo de dir perquè dec ser jo que sóc molt rar. Feu el que us vingui més de gust i si al final us acabeu decidint per aquesta, endavant i que us vagi molt bé. Per part meva, a l'abril espero trobar alguna opció una mica millor però després de fer una repassada al calendari, la veritat és que la tria no és, tampoc, gaire encoratjadora. Això sí, sempre seguint els meus criteris de tria.

I ja que les he esmentades, potser us interessarà llegir les cròniques d'aquestes dues curses:

2 comentaris:

  1. Tal com tu dius, té el "pressumpte" interès de fer bona marca si vius pels voltants i et fa certa gràcia. Jo fa temps que m'agrada una cursa, la de "Els 10 de La Llagosta" (http://els10delallagosta2013.blogspot.com.es/), ben organitzada, fora del circuit Championchip (i, per tant, més oblidada que d'altres), però que sempre tracta bé el corredor. El padrí és Martín Fiz i l'any passat hi va participar perquè feien 10 anys. Són 14€, però pel mig hi ha obsequis força interessants i, com deia, una cursa ben "parida".

    ResponElimina
  2. Raúl,
    Efectivament, té aquesta "pinta" perquè coneixent més o menys bé la zona, no li trobo cap altre al·licient per participar-hi. Més enllà d'això, que cadascú faci el que vulgui amb el seu temps lliure, butxaca i diners, etc. I aquesta que dius de la llagosta, no és que sigui precisament barateta però suposo que també deu tenir altres "al·licients" que justifiquin el preu.
    Seguim en contacte i a recuperar-se de la marató.

    JC

    ResponElimina