dimarts, 18 d’agost del 2009

Pensant en l'inici de la nova temporada

A aquestes alçades del mes d'agost, i després d'haver reprès tímidament els "entrenaments" (una paraula un pèl exagerada), ja estic pensant en les properes curses de cara al mes de setembre per iniciar el que previsiblement ha de ser la nova temporada de curses 2009-2010. Encara que és molt d'hora, crec que no està de més marcar-se uns criteris a tenir en compte a l'hora de triar-ne una o altra i que tot seguit resumeixo:
  • Participar en curses que no hagi corregut aquest any. El motiu principal d'aquest criteri és que amb tantes que n'hi ha val la pena no repetir-les, si més no de moment, i tenir l'oportunitat d'anar a altres ciutats i pobles que d'altra banda, potser no coneixeria. Ara bé, confesso que hi ha un altre motiu com és una certa temença a no millorar les marques ja aconseguides, la qual cosa indicaria que el meu estat de forma (!¡) aniria a menys. Vindria a ser com amagar el cap sota l'ala.
  • En la mesura del possible, no haver de fer molts quilòmetres en cotxe i quedar-me més a prop. És clar que això pot ser una mica contradictori amb l'anterior criteri (i d'altres de posteriors), tenint en compte el nombre de curses que es fan al Bages i comarques veïnes. Ben mirat, potser que no visiti tant les Terres de Lleida i miri de participar més en curses de les contrades tarragonines o més properes a l'àrea barcelonina.
  • Si el meu estat de forma m'ho permet, mantenir la mitjana mensual de curses (entre 2-3), amb un clar predomini de les de 10 km. i de perfil més o menys planer, donat que aquesta és una distància que tot i els alts i baixos, encara se'm dóna força bé i en canvi les pujades i els forts desnivells és més aviat, el contrari.
  • Sobre aquest darrer aspecte, no descartar per principi alguna cursa de muntanya -sobre tot quan el temps acompanyi- perquè amb les poques que he fet m'he adonat que són les millors per gaudir del paisatge i l'entorn. Sent del tot conscient que no en guanyaré cap, aleshores busquem un altre al.licient per participar-hi.
  • Fer unes quantes mitges maratons (potser una cada 2 mesos) i deixo oberta la possibilitat de córrer la meva primera marató. És una qüestió que ja hem comentat amb els altres companys de patiments i no la descartem en absolut, encara que seria segurament per al 2010 ja que requereix d'una preparació específica i temps.
  • I sobretot i sigui com sigui, no cremar-me abans d'hora i creuar la línia d'arribada amb la mateixa dignitat amb què ho fet fins ara. Quan vegi que això ja no és possible, aleshores voldrà dir que haurà arribat l'hora de plantejar-se de deixar-ho estar.
Amb tot això al cap, ja he estat mirant possibles curses del setembre i que us cito tot seguit: Cervera (el 5 de setembre), Sabadell i Sant Llorenç d'Hortons (el 6), l'Ametlla de Merola (el 13), Mollerussa (el 19), Avià (el 20) o Puig-reig (el 27). Val a dir que hores d'ara algunes són dubtoses i potser no s'organitzaran enguany i que encara que es fessin, tampoc podria fer-les totes. Ja veurem com anirà tot plegat.

2 comentaris:

  1. Magnífic decàleg, J.Carles (o potser 'hexàleg')
    Comparteixo fil per randa punts 1, 2, 3 i 6, tot i que no m'importa gaire fer kms. en cotxe.

    Respecte de les curses de Muntanya, mmmm.... només si són de distància assumible (per cert, recomano fortament la 'cursa nocturna dels mussols de sant quirze del vallès', divertidíssima i no gaire dura)

    Potser ens veiem a Sabadell o l'Ametlla de Merola (aquesta la faig segur)

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Bé, una cosa són els bons propòsits i una altra el que acaba passant finalment. És com allò que diem sempre per cap d'any sobre què volem fer per al nou any entrant i després fas balanç i veus que la cosa no ha anat tan bé com ens pensàvem. Sobre les curses de muntanya, estic amb tu, és a dir, mmmmmm, només si són de distàncies i desnivells assumibles. M'apunto a l'agenda aquesta que dius de Sant Quirze del Vallès i te n'informo d'una altra (per si no la saps) que avui mateix m'ha fet saber un dels col.legues de "patiments", i que es fa a Olot i els seus volcans. L'enllaç és aquest:

    http://www.la-garrotxa.net/voltavolcans.htm

    Una abraçada i seguim en contacte.

    ResponElimina